ΑρχικήHow ToΠώς να εξαγάγετε το κείμενο από οποιαδήποτε εικόνα

Πώς να εξαγάγετε το κείμενο από οποιαδήποτε εικόνα

Μπορεί να θέλετε να αφαιρέσετε το κείμενο από μια εικόνα για πολλούς λόγους. Μερικές φορές, χρειάζεστε απλότητα στη ζωή σας – είτε πρόκειται για την παρακολούθηση βήμα-προς-βήμα οδηγιών σε ένα βίντεο στο YouTube, είτε για τη μελέτη ενός μενού για ιδέες φαγητού, είτε για την περιήγηση στο Instagram και τη θέαση εμπνευσμένων αποσπασμάτων. Σε όλα αυτά τα παραδείγματα, η ύπαρξη ξεκάθαρου περιεχομένου μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.

Δείτε επίσης: Discord: Πώς να κατεβάσετε μια εικόνα προφίλ
εικόνα

Αν πρέπει να εξάγετε το κείμενο από μια εικόνα, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε με μεγάλη ακρίβεια. Καθώς η τεχνολογία αναγνώρισης εικόνων βελτιώνεται, τα εργαλεία αυτά γίνονται όλο και πιο ακριβή στη μετατροπή του κειμένου μιας εικόνας σε εύχρηστο, επεξεργάσιμο κείμενο.

Είναι πιθανό να χρησιμοποιείτε ήδη ένα από αυτά τα εργαλεία. Με πολλές διαφορετικές διαθέσιμες υπηρεσίες, είναι βέβαιο ότι θα βρείτε μία που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες σας.

Με το Google Photos, μπορείτε εύκολα να βρείτε εικoνες που περιέχουν κείμενο.

Ένα από τα πολλά χρήσιμα χαρακτηριστικά του Google Photos είναι η δυνατότητά του να εξάγει κείμενο από εικόνες. Ανοίξτε οποιαδήποτε εικόνα που περιέχει κείμενο στην εφαρμογή ιστού και θα δείτε έναν σύνδεσμο που λέει “Αντιγραφή κειμένου από εικόνα“.

Το κείμενο από την Εικόνα θα πρέπει να εμφανιστεί στη δεξιά πλευρά της οθόνης. Μπορείτε να είστε πιο συγκεκριμένοι με την επιλογή σας επιλέγοντας από το κείμενο στα δεξιά ή κατευθύνοντας την εικόνα.

Η διαδικασία χρήσης των εφαρμογών για κινητά για Android και iOS είναι παρόμοια. Σε μια εικόνα με κείμενο, μπορείτε να την ανοίξετε και να αντιγράψετε απλά το κείμενο στην οθόνη. Αφού εξάγετε το κείμενο από την εικόνα, μπορείτε να το αντιγράψετε στο πρόχειρο για να το χρησιμοποιήσετε αργότερα, να κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο με το πάτημα ενός κουμπιού ή ακόμη και να το μεταφράσετε σε άλλη γλώσσα.

Δείτε ακόμα: Google Photos για web: Δείχνει το backup quality κάθε εικόνας

Η εξαγωγή κειμένου από φωτογραφίες είναι ενσωματωμένη σε iOS, iPadOS και macOS.

κείμενο

Η εφαρμογή Φωτογραφίες στο iPhone ή το iPad σας έχει τη δυνατότητα εξαγωγής κειμένου από εικόνες. Για να επιλέξετε ένα τμήμα κειμένου μέσα σε μια φωτογραφία, πατήστε παρατεταμένα στο κείμενο.

Μετά από αυτό, έχετε μερικές επιλογές. Για να επιλέξετε το κομμάτι που κειμένου που θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις λαβές στις άκρες του κειμένου. Ή για να επισημάνετε όλο το κείμενο, πατήστε Επιλογή όλων. Έχετε επίσης τις επιλογές Αντιγραφή, Μετάφραση ή Κοινή χρήση.

Η εφαρμογή Photos στο macOS έχει παρόμοιες δυνατότητες: Για να επεξεργαστείτε ένα μπλοκ κειμένου σε μια εικόνα, ανοίξτε το αρχείο εικόνας και τοποθετήστε τον κέρσορα πάνω από το κείμενο. Μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ για να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια λίστα επιλογών που περιλαμβάνει την αντιγραφή και την κοινή χρήση.

Το νέο εργαλείο της Microsoft για τα Windows είναι το Text Extractor.

Το Text Extractor είναι τώρα διαθέσιμο και στα Windows. Το πακέτο PowerToys της Microsoft είναι εξαιρετικά χρήσιμο και μόλις το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας θα έχετε πρόσβαση σε μια σειρά από διαφορετικά εργαλεία.

Δείτε επίσης: James Webb:Μαγική εικόνα του Ποσειδώνα με τους δακτυλίους του

Αφού εκκινήσετε το PowerToys, μεταβείτε στην οθόνη Text Extractor για να βρείτε οδηγίες σχετικά με την ενεργοποίηση του βοηθητικού προγράμματος. Μπορείτε να επιλέξετε κείμενο σε μια εικόνα ανοίγοντας την εικόνα και πατώντας Win+Shift+T. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να σύρετε ένα παράθυρο επιλογής πάνω από το κείμενο.

Το Text Extractor αντιγράφει οποιοδήποτε κείμενο αναγνωρίζει στο πρόχειρο των Windows. Μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να επικολλήσετε το κείμενο σε ένα άλλο πρόγραμμα όπως το Σημειωματάριο πατώντας Ctrl+V.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS