ΑρχικήsecurityΗ Microsoft διορθώνει admin bugs που επηρεάζουν τo PowerToys

Η Microsoft διορθώνει admin bugs που επηρεάζουν τo PowerToys

Η Microsoft κυκλοφόρησε σήμερα μια νέα έκδοση του συνόλου εργαλείων PowerToys ανοιχτού κώδικα για Windows 10 με βελτιώσεις και επιδιορθώσεις για ζητήματα που επηρεάζουν τα αποτελέσματα αναζήτησης που εμφανίζονται από τον launcher του PowerToys Run όταν τρέχει ως admin.

Tο PowerToys 0.18.2 που κυκλοφόρησε σήμερα, αντιμετωπίζει επίσης ένα σφάλμα που προκαλεί στον ενσωματωμένο launcher να τρέχει τα πάντα ως admin όταν το ίδιο το PowerToys τρέχει ως admin.

Η Microsoft διόρθωσε επίσης ένα σφάλμα που έκανε το PowerTοys Run να μην εντοπίζει νέες εφαρμογές και εφαρμογές στο Windows 10 PATH.

PowerToys

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, ανάμεσα στα σημαντικότερα σημεία αυτής της κυκλοφορίας, είναι ότι το PowerTοys 0.18.2 διορθώνει το εφέ κυματισμού (watereffect) προκαλώντας την εκτέλεση του PowerTοys Run σε αυξημένη κατάσταση κατά την εκκίνηση του PowerToys ως διαχειριστή.

Πλήρης κατάλογος βελτιώσεων και διορθώσεων

  • #3223 – Δεν εντοπίζει μερικά apps
  • #3180 – Το “PowerToys run” εμφανίζει το Notepad και το Notepad++ δύο φορές (Αυτό διορθώθηκε μερικώς, και θα επιδιορθωθεί πλήρως στο 0.19
  • #3599 – Δεν εντοπίζει το Evernote
  • #3532 – Δεν υπάρχει κάμερα σε λειτουργία
  • #3215 –  Όταν το PowerToys τρέχει ως admin, όλα όσα κάνουν εκκίνηση κατά το Run, τρέχουν με δικαιώματα admin
  • #3646 – Το PowerToys Run δεν εμφανίζει αρχεία ή φακέλους όταν τρέχει σε admin mode
  • Αυτή η έκδοση πρόσθεσε επίσης σύμβολα που δημιουργούνται για πρόσθετη δυνατότητα εντοπισμού σφαλμάτων.

Ανάπτυξη και χαρακτηριστικά του PowerToys Run

Η εφαρμογή PowerToys Run της Microsoft εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως έργο σε εξέλιξη τον Ιανουάριο με το όνομα PowerLauncher.

Ο launcher έχει σχεδιαστεί για να αντικαθιστά διάφορες επιλογές εκκίνησης εφαρμογών που είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα των Windows, όπως η συντόμευση Win + R, το Windows Search μέσω της συντόμευσης Win + S και οι ενσωματωμένες επιλογές της γραμμής αναζήτησης, καθώς και launchers τρίτων όπως Launchy, Listary, Executor και Wox.

Δύο μήνες αργότερα, στη διάσκεψη προγραμματιστών Build 2020, η Microsoft ανακοίνωσε την κυκλοφορία του PowerTοys Run, του νέου macOS Spotlight-like launcher εφαρμογών για χρήστες Windows 10, έκδοση 1903 ή νεότερη.

Κατά την αναζήτηση εφαρμογών χρησιμοποιώντας το PowerTοys run, μπορείτε να ανοίξετε την επιλεγμένη εφαρμογή ως admin χρησιμοποιώντας τη συντόμευση Ctrl + Shift + Enter, να ανοίξετε τον φάκελο που περιέχει στην File Explorer με Ctrl + Shift + E και να αντιγράψετε το path του αρχείου ή φακέλου με Ctrl+C.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS