ΑρχικήinetTο Supernatural εμπνεύστηκε από το The Sandman του Gaiman

Tο Supernatural εμπνεύστηκε από το The Sandman του Gaiman

Το καλτ κόμικ The Sandman επηρέασε βαθιά την τηλεοπτική σειρά Supernatural, και κανείς δεν εκπλήσσεται από αυτή την επιβεβαίωση.

Την περασμένη Παρασκευή, το Rolling Stone κυκλοφόρησε μια ταινία για τον Neil Gaiman, μια εντυπωσιακά εκτενή συνέντευξη που κάλυψε την ιστορία της καριέρας του συγγραφέα, ξεκινώντας από τη δεκαετία του ’80, όταν ένας τότε 26χρονος Gaiman άρχισε να γράφει το The Sandman για τα Vertigo comics. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, αφηγήθηκε πώς πέτυχε στην προσπάθεια να γίνει αποδεκτή μια προσαρμογή του κόμικ από τον Jon Peters. Αυτό που δεν αναφέρθηκε στο άρθρο ήταν ότι το The Sandman επιλέχθηκε επίσης από τον Eric Kripke ως τηλεοπτική διασκευή.

Tο Supernatural εμπνεύστηκε από το The Sandman του Gaiman
Tο Supernatural εμπνεύστηκε από το The Sandman του Gaiman

Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ο Gaiman απάντησε σε έναν θαυμαστή έτσι:

Και μετά ο Kripke ευχαρίστησε τον Gaiman και ανέφερε ένα μικρό κομμάτι από κάτι που κατά κάποιον τρόπο ξέραμε από τότε, το οποίο ήταν ότι το The Sandman ενέπνευσε πολλά από το Supernatural:

Πρώτον, ένας από τους λόγους που αγαπήσαμε το Supernatural ήταν επειδή εστίαζε σε μια σχέση μεταξύ αδελφών, κάτι που δεν είναι συχνά το επίκεντρο των εκπομπών, αλλά πραγματικά έκανε το Supernatural έργο σε συναισθηματικό επίπεδο. Το The Sandman είναι επίσης μια ιστορία για αδέρφια, για το πώς τσακώνονται, προδίδουν και υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον με διαφορετικούς τρόπους διαχρονικά. Οι πρώτες σεζόν είναι πολύ εστιασμένες στον τρόμο, έχοντας σαν διαδικασία το «τέρας της εβδομάδας» και πολλά από τα φαντάσματα, οι καλικάντζαροι και άλλα υπερφυσικά πλάσματα συμβαδίζουν με ορισμένα οπτικά στοιχεία του The Sandman. Τα πραγματικά τρομακτικά εφέ και τα ανατριχιαστικά κόλπα αφήγησης χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη αρκετά φανταστικών αποτελεσμάτων.

Δείτε επίσης: Ερευνητές τράβηξαν αλλόκοτα πλάνα από δελφίνια του U.S. Navy

Είναι αδύνατο να παραβλεφθεί ότι η στολή του John Constantine είναι βασικά αναδημιουργημένη στην γκαρνταρόμπα του Castiel. Όπως ένας κωμικός χαρακτήρας που έχει μόνο ένα ρούχο, ο Castiel φοράει πάντα την καμπαρντίνα, τη φαρδιά γραβάτα, το λευκό πουκάμισο με κουμπιά και τα μαύρα παντελόνια. Είναι ακριβώς σαν τον Constantine!

Tο Supernatural εμπνεύστηκε από το The Sandman του Gaiman
Tο Supernatural εμπνεύστηκε από το The Sandman του Gaiman

Πολλές λεπτομέρειες από το The Sandman φαίνεται να διαπερνούν το Supernatural. Ο τρόπος με τον οποίο οι summoning κύκλοι που μπορούν να εγκλωβίσουν ή να κρατήσουν έξω διάφορες οντότητες σχεδιάζονται και χρησιμοποιούνται παρόμοια με την εμφάνιση του ξορκιού που χρησιμοποιείται για την παγίδευση του Dream. Ο Cain εμφανίζεται στο Supernatural και στο The Sandman επίσης, και οι δύο παραλλαγές τον δείχνουν ως ένα πλάσμα καταδικασμένο να σκοτώνει συνεχώς λόγω της μοίρας. Ο Θεός απεικονίζεται ως συγγραφέας στο Supernatural και ενώ η σύνδεση με τον Richard Madoc του Gaiman είναι αδύναμη, υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να κάνουμε παραλληλισμούς, ειδικά όταν τα βιβλία του Madoc αναφέρονται ως ανέκδοτο σε όλη τη σειρά. Στο Supernatural, τα βιβλία του God/Chuck Shurly, είναι διάσημα και επαναλαμβάνουν τις ιστορίες των κύριων χαρακτήρων ως ένα μεγάλο κλείσιμο του ματιού στο κοινό.

Δείτε επίσης: Facebook: Περίεργο bug εμφανίζει παράξενα posts στο news feed

Ο τρόπος με τον οποίο οι δαίμονες βγαίνουν από την κόλαση, οι ιστορίες του Lucifer και στα δύο, ο τρόπος με τον οποίο ο Death απεικονίζεται στο Supernatural ως ένα πλάσμα πολύ παλαιότερο από τον παράδεισο, την κόλαση ή οτιδήποτε άλλο; Όταν ο Death βρίσκεται στην τραπεζαρία περιμένοντας τον Dean να έρθει να τον βρει; Ο Dean ξέρει ότι έχει να αντιμετωπίσει ένα πλάσμα πολύ πιο μεγάλο ​​από αυτόν και είναι πραγματικά τρομακτικό.

Το τελευταίο σημείο, στο Supernatural Season 11, επεισόδιο 10, ένας Reaper διαβάζει κυριολεκτικά ένα κόμικ του The Sandman. Ομολογουμένως, αυτό έγινε μετά την αποχώρηση του Kripke από το σόου, αλλά η έμπνευση ήταν σαφώς ισχυρή.

Πηγή: gizmodo.com

SecNews
SecNewshttps://secnewsgr.kinsta.cloud
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS