ΑρχικήinetΗ Stratolaunch ολοκληρώνει τη δεύτερη πτήση του μεγαλύτερου αεροπλάνου στον κόσμο

Η Stratolaunch ολοκληρώνει τη δεύτερη πτήση του μεγαλύτερου αεροπλάνου στον κόσμο

Η Stratolaunch έκανε ένα ακόμη βήμα προς τον στόχο της ο οποίος είναι να εκτοξεύει υπερηχητικά οχήματα. Την Πέμπτη, η εταιρεία ολοκλήρωσε τη δεύτερη δοκιμαστική πτήση του αερομεταφορέα της, το οποίο σήμερα είναι γνωστό ως το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο. Το όχημα dual-fuselage με άνοιγμα φτερών 385 ποδιών πέταξε για τρεις ώρες και 14 λεπτά πάνω από την έρημο Mojave σε υψόμετρο 14.000 πόδια. Ενώ δεν πέταξε τόσο ψηλά (17.000 πόδια) όσο κατά την πρώτη δοκιμαστική πτήση του που έγινε πριν από ένα χρόνο, πέταξε 44 λεπτά περισσότερο από ό, τι πριν.

Stratolaunch

Δείτε επίσης: Το ιπτάμενο ταξί της Joby Aviation θα πετάξει σύντομα στον ουρανό του LA

Σύμφωνα με την Stratolaunch, η επιτυχημένη πτήση επιβεβαιώνει την απόδοση και την ικανότητα του αεροσκάφους και επικυρώνει επίσης τις βελτιώσεις που έγιναν στο αεροσκάφος από την προηγούμενη πτήση του.

Δείτε επίσης: NASA: Επιλέγει τη SpaceX για την προσεδάφιση αστροναυτών στη Σελήνη

Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει τη συναρμολόγηση μιας άλλης έκδοσης του υπερηχητικού οχήματός της, του Talon-A, το οποίο αναμένεται να πετάξει για πρώτη φορά στις αρχές του επόμενου έτους. Ξεκίνησε επίσης τη συναρμολόγηση της επαναχρησιμοποιήσιμης έκδοσης του Talon-A, την οποία αναμένεται να ξεκινήσει να δοκιμάζει το 2023. Στόχος της Stratolaunch είναι να είναι σε θέση να εκτοξεύσει το επαναχρησιμοποιήσιμο Talon-A από το αεροπλανοφόρο του. Το υπερηχητικό όχημα κατηγορίας Mach 6 αναμένεται να παρέχει 60 δευτερόλεπτα υπερηχητικής πτήσης πριν “ολισθήσει” πίσω για μια αυτόνομη προσγείωση σε έναν συμβατικό διάδρομο.

Δείτε επίσης: Ιστορική στιγμή: Το ελικόπτερο της NASA πέταξε για πρώτη φορά στον Άρη

Όπως σημειώνει το site Space, οι δραστηριότητες της Stratolaunch μπορεί να ενδιαφέρουν τον στρατό των ΗΠΑ, καθώς τα υπερηχητικά οχήματα είναι καλά συστήματα παράδοσης όπλων λόγω της ευελιξίας τους. Ο Dr. Daniel R. Millman, CEO της εταιρείας είπε ότι η εταιρεία εξετάζει πώς μπορεί να βοηθήσει το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ να μετριάσει τους κινδύνους για κάποιες από τις πιο ακριβές δοκιμές πτήσεων.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS