ΑρχικήReviewsTrombia: Το ρομπότ που καθαρίζει τους δρόμους του Ελσίνκι

Trombia: Το ρομπότ που καθαρίζει τους δρόμους του Ελσίνκι

Το Ελσίνκι δοκιμάζει ένα ήσυχο ρομπότ – ονομάζεται Trombia – σε μια προσπάθεια να βρει νέους τρόπους για να διατηρεί τους δρόμους καθαρούς χωρίς να αναστατώνει τους κατοίκους.

Trombia Ελσίνκι

Δείτε επίσης: Σύντομα η ποιότητα του καφέ θα μπορεί να αξιολογηθεί από τα ρομπότ

Το όχημα Trombia Free θα δουλεύει από σήμερα και κάθε βράδυ (εκτός των σαββατοκύριακων) σε έναν πολυσύχναστο δρόμο (Välimerenkatu) και ποδηλατόδρομο (Baana) στην περιοχή Jätkäsaari του Ελσίνκι.

«Το αυτόνομο και ηλεκτρικό σκουπάκι δρόμου είναι τόσο ήσυχο που καθιστά δυνατό το καθάρισμα των δρόμων τη νύχτα, εμποδίζοντας την κυκλοφορία όσο το δυνατόν λιγότερο», δήλωσε ο Antti Nikkanen, Διευθύνων Σύμβουλος της Trombia Technologies. “Για εμάς, το Jätkäsaari είναι μια ιδανική τοποθεσία έξυπνης πόλης, καθώς το Jätkäsaari τη νύχτα θα δείξει τι μπορεί πραγματικά να επιτευχθεί με τον αυτοματισμό σε ένα αστικό περιβάλλον.”

Μάθετε: N.Y.P.D: Ο σκύλος-ρομπότ της αστυνομίας προκαλεί αντιδράσεις!

Ειδικότερα, θα παρακολουθείται το επίπεδο θορύβου και η αποτελεσματικότητα του καθαριστή του δρόμου, καθώς και τα ευρύτερα οφέλη και οι περιορισμοί του. Το μηχάνημα μπορεί να ανιχνεύσει εμπόδια και πεζούς στο μονοπάτι και έχει την δυνατότητα να σταματάει, αλλά προς το παρόν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του θα συνοδεύεται από έναν χειριστή.

Η Janne Rinne, Project Manager του Forum Virium Helsinki, για την μονάδα καινοτομίας της πόλης, δήλωσε: «Στόχος μας είναι να εξάγουμε τις καλύτερες λύσεις από το εργαστήριο Jätkäsaari Mobility σε άλλες πόλεις της Φινλανδίας και του εξωτερικού. Ταυτόχρονα, προωθούμε τους κλιματικούς στόχους του Ελσίνκι και δημιουργούμε ένα πιο ευχάριστο αστικό περιβάλλον για τους κατοίκους.»

Δείτε επίσης: Λιανικό εμπόριο και πανδημία: Ευρύτερη αποδοχή των ρομπότ

Το Trombia Free περιγράφεται ως «το πρώτο πλήρως τροφοδοτούμενο, ηλεκτρικό και αυτόνομο σκουπάκι καθαρισμού δρόμων στον κόσμο» Η Trombia λέει ότι η συσκευή καταναλώνει μόνο το 15% της ενέργειας και ένα κλάσμα του νερού των συμβατικών μηχανών καθαρισμού και δεν παράγει εκπομπές.

Πηγή πληροφοριών: thenextweb.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS