ΑρχικήinetΣύντομα η ποιότητα του καφέ θα μπορεί να αξιολογηθεί από τα ρομπότ

Σύντομα η ποιότητα του καφέ θα μπορεί να αξιολογηθεί από τα ρομπότ

Η Demetria, μια κολομβιανή-ισραηλινή εταιρεία ανέπτυξε μια πλατφόρμα δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να καθορίσει την ποιότητα των κόκκων καφέ. Το μηχάνημα θα χρειαστεί έναν άνθρωπο για να εισαγάγει τις παραμέτρους ποιότητας πρώτα, αλλά μετά από αυτό, θα είναι σε θέση να ταξινομήσει τις διαφορετικές ποιότητες του καφέ πριν ακόμη ψηθεί. Η εταιρεία έχει ολοκληρώσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα με την Carcafe, το κολομβιανό τμήμα της Volcafe, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας καφέ στον κόσμο.

 καφέ

Οι καλοπληρωμένοι και εκπαιδευμένοι εξεταστές ποιότητας καφέ, επιτελούν το επίπονο έργο του καθορισμού της ποιότητας και της αξίας των κόκκων καφέ.

Δείτε επίσης: N.Y.P.D: Ο σκύλος-ρομπότ της αστυνομίας προκαλεί αντιδράσεις!

Επίσης, οι Q graders – άτομα με άδεια από το Ινστιτούτο Ποιότητας Καφέ (CQI) που μπορούν να αξιολογήσουν τους καφέδες – κάνουν μια ολόκληρη διαδικασία για να ταξινομήσουν την ποιότητα του καφέ.

 «Ο άνθρωπος είναι αυτός που κάνει το σημαντικό μέρος της διαδικασίας», δήλωσε ο Oswaldo Aranha Neto, βετεράνος στην βιομηχανία του καφέ που μόλις προσχώρησε στη Demetria ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου. «Ο άνθρωπος πρέπει να διδάξει στο ρομπότ τι είναι αυτό που πρέπει να κάνει.»

Δείτε επίσης: Λιανικό εμπόριο και πανδημία: Ευρύτερη αποδοχή των ρομπότ

Η Demetria τον περασμένο μήνα έλαβε 3 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότηση. Η Volcafe, μια μονάδα της ED & F Man, βρίσκεται στη διαδικασία υιοθέτησης αυτής της τεχνολογίας, επιδιώκοντας «να αυξήσει σημαντικά την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας αξιολόγησης», δήλωσε ο γενικός διευθυντής Sebastian Pinzón.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Demetria, Felipe Ayerbe, είπε ότι το εργαλείο θα βοηθήσει τους καλλιεργητές να παράγουν καφέ με τα χαρακτηριστικά που θέλουν οι αγοραστές, βοηθώντας ενδεχομένως στη λήψη καλύτερων τιμών.

Δείτε επίσης: Νέα «ζωντανά βιολογικά ρομπότ» έχουν μνήμη και αυτοθεραπεύονται!

Η τεχνολογία θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει το exchange, το οποίο αγωνίστηκε να αξιολογήσει τους κόκκους κατά τη διάρκεια της πανδημίας λόγω των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης. Θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην επίλυση των ποιοτικών διαφορών στην αγορά, δήλωσε ο Aranha Neto.

Η Demetria συνεργάζεται επίσης με την Κολομβιανή Εθνική Ομοσπονδία για τους καλλιεργητές καφέ για να αναπτύξει μια σειρά εφαρμογών που θα βοηθήσουν τους αγρότες να ελέγχουν και να παρακολουθούν την ποιότητα των κόκκων καφέ και να την τιμολογούν αναλόγως.

Πηγή πληροφοριών: thestar.com.my

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS