ΑρχικήReviewsΤο ιπτάμενο ταξί της Joby Aviation θα πετάξει σύντομα στον ουρανό του...

Το ιπτάμενο ταξί της Joby Aviation θα πετάξει σύντομα στον ουρανό του LA

Η startup Joby Aviation εργάζεται στον τομέα των ηλεκτρικών αεροσκαφών εδώ και περίπου 10 χρόνια. Τώρα, ο στόχος της εταιρείας είναι να παράσχει τα πρώτα αστικά ιπτάμενα ταξί έως το 2024, ξεκινώντας από τις ΗΠΑ. Αυτά τα πλήρως ηλεκτρικά αεροπορικά ταξί θα μεταφέρουν επιβάτες χωρίς να εκπέμπουν CO2.

Τα τελευταία 10 χρόνια, η Joby Aviation εργάζεται για την ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού αεροσκάφους το οποίο μια μέρα προορίζεται να εξυπηρετήσει στον τομέα των υπηρεσιών μεταφοράς κατ ‘απαίτηση σε αστικά περιβάλλοντα.

Περισσότερα νέα για ηλεκτρικά οχήματα: Η Kia παρουσίασε teaser για το νέο όχημα EV6 της

Joby Aviation

Το υπό ανάπτυξη αεροσκάφος μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί κάθετα. Μπορεί να φιλοξενήσει έναν πιλότο και τέσσερις επιβάτες για αστικές διαδρομές έως 240 χλμ. Σε ιδανικές συνθήκες, υπόσχεται μέγιστη ταχύτητα 320 km/h. Πλήρως ηλεκτρικό, αυτό το αεροπορικό ταξί εξασφαλίζει πτήσεις χωρίς εκπομπές άνθρακα.

Χρήσιμη πληροφορία: Έρευνα: Εξόρυξη για μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων VS οχήματα με φυσικό αέριο

Εκτός από τη μείωση της ρύπανσης, αυτή η λύση με τα ιπτάμενα ταξί μπορεί επίσης να εξοικονομήσει στους ταξιδιώτες σημαντικό χρόνο. Στο Λος Άντζελες, για παράδειγμα, η Joby Aviation εκτιμά ότι μια πτήση μεταξύ του αεροδρομίου LAX και του Newport Beach θα διαρκούσε μόλις 15 λεπτά, σε σύγκριση με το να γινόταν οδικώς (1 ώρα και 16 λεπτά).

Περισσότερα νέα για την ρύπανση: Δημιουργήθηκε καταλύτης που μετατρέπει το CO2 σε αεροπορικά καύσιμα

Από την αρχή της έρευνας τους, οι ομάδες της Joby Aviation έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 1.000 δοκιμαστικές πτήσεις. Η εταιρεία ελπίζει να προτείνει μια υπηρεσία μεταφοράς, ώστε οι άνθρωποι να μετακινούνται γρήγορα σε πόλεις με πολύ κίνηση, καθώς και σε πόλεις που δεν εξυπηρετούνται από οδικά δίκτυα. Μια πρώτη εμπορική προσφορά αναμένεται για το 2024.

Πηγή πληροφοριών: thestar.com.my

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS