ΑρχικήinetΝέο πλήγμα για Parler: Η Apple αρνείται την επιστροφή του στο App...

Νέο πλήγμα για Parler: Η Apple αρνείται την επιστροφή του στο App Store

Η Apple αρνήθηκε το αίτημα της κοινωνικής πλατφόρμας Parler να επιστρέψει στο App Store της, προκαλώντας της ένα μεγάλο πλήγμα. Η εφαρμογή είχε βρεθεί εκτός σύνδεσης από τον Ιανουάριο, αλλά το προηγούμενο μήνα επέστρεψε στο διαδίκτυο.

Δείτε λεπτομέρειες: Το Parler επιστρέφει στο Διαδίκτυο μετά από απουσία ενός μήνα

Parler

Ωστόσο, η επιστροφή στο App Store είναι ζωτικής σημασίας τόσο για τους πιθανούς νέους χρήστες που θέλουν να κάνουν λήψη της εφαρμογής όσο και για τους υπάρχοντες που πρέπει να λάβουν ενημερώσεις.

Η Apple αφαίρεσε το Parler από το App Store τον Ιανουάριο, αναφέροντας ότι ανησυχεί για διάφορα posts που δημοσιεύονταν στο Parler και υποστήριζαν την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, προωθώντας τη βία. Η Google κατάργησε, επίσης, την εφαρμογή από το Play Store και η Amazon το αφαίρεσε από τις υπηρεσίες της θέτοντάς το εκτός σύνδεσης.

Δείτε λεπτομέρειες: Επίθεση Καπιτώλιο: Google, Apple, Amazon απαγορεύουν το Parler app

Apple

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple έστειλε μια επιστολή στην Parler επισημαίνοντας ότι οι πρόσφατες ενημερώσεις πολιτικής της εφαρμογής δεν ήταν αρκετές για να ικανοποιήσουν τα guidelines της Apple.

Το Parler app ιδρύθηκε το 2018 αλλά έγινε πιο δημοφιλές πέρυσι, όταν Ρεπουμπλικανοί πολιτικοί και συντηρητικοί χρήστες εντάχθηκαν στην εφαρμογή, αφού το Twitter και το Facebook άρχισαν να επισημαίνουν posts του Προέδρου Donald Trump. Από την άλλη, το Parler υποσχέθηκε ότι θα επιτρέπει τον ελεύθερο λόγο και δεν θα λογοκρίνει τους χρήστες του.

Δείτε επίσης: Michelle Obama προς social media: “Μπλοκάρετε για πάντα τον Trump”

Οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες είπαν ότι η εφαρμογή θα έπρεπε να θέσει πιο αυστηρούς όρους σχετικά με το περιεχόμενο που δημοσιεύεται, ώστε να μπορεί να επιστρέψει στις πλατφόρμες τους.

Το Parler επέστρεψε στο διαδίκτυο τον Φεβρουάριο, αλλά λόγω των απαγορεύσεων, δεν μπόρεσε να προσθέσει νέους χρήστες στην εφαρμογή ή να προωθήσει ενημερώσεις εφαρμογών για κινητά. Με την επάνοδό του, το Parler πρόσθεσε ελαφρώς αυστηρότερους κανόνες εποπτείας περιεχομένου, αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν είναι αρκετοί για την Apple.

Τον προηγούμενο μήνα, ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος της Parler, Mark Meckler, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής ότι η εταιρεία συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για να επιστρέψει στο App Store. Τότε, είχε ότι ήταν αρκετά θετικός στην επιστροφή του Parler στο App Store της Apple.

App Store

Ωστόσο, ο Meckler είχε πει ότι η πλατφόρμα δεν ενδιαφέρεται να επιστρέψει στο Play Store της Google, καθώς οι Android συσκευές μπορούν να κατεβάσουν το app και από το web, σε αντίθεση με τις συσκευές της Apple.

Ως social media πλατφόρμα με εκατομμύρια χρήστες, η ύπαρξη ενός mobile app είναι πολύ σημαντική. Αν δεν επιστρέψει στο App Store της Apple, η πλατφόρμα θα έχει μεγάλο πρόβλημα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου βρίσκονται και οι περισσότεροι χρήστες του Parler, η Apple είναι εξαιρετικά σημαντική για την ανάπτυξη οποιουδήποτε προγραμματιστή mobile app. Μόνο τα μισά τηλέφωνα στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι iPhone, ωστόσο οι κάτοχοί τους τείνουν να είναι πιο εύποροι και επομένως να αποφέρουν περισσότερα έσοδα από διαφημίσεις στους κατασκευαστές εφαρμογών.

Πηγή: The Washington Post

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS