ΑρχικήinetΈρευνα: Εξόρυξη για μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων VS οχήματα με φυσικό αέριο

Έρευνα: Εξόρυξη για μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων VS οχήματα με φυσικό αέριο

Μια νέα μελέτη έκανε μια βαθιά έρευνα για τις εκπομπές από πρώτες ύλες για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων έναντι των οχημάτων με φυσικό αέριο.

Το αποτέλεσμα είναι όπως αντιλαμβάνεστε είναι το αναμενόμενο. Ένας από τους αγαπημένους τρόπους της βιομηχανίας πετρελαίου να επιτίθεται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι να λέει ότι είναι εξίσου ρυπογόνα με τα οχήματα με φυσικό αέριο, επειδή τροφοδοτούνται από ένα ηλεκτρικό δίκτυο που καίει άνθρακα και φυσικό αέριο.

Αυτό έχει έχει διαψευστεί από αρκετές μελέτες και το πλεονέκτημα για τα ηλεκτρικά οχήματα αυξάνεται καθώς το δίκτυο γίνεται καθαρότερο με υψηλότερο μείγμα ηλιακής, αιολικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας στις περισσότερες αγορές.

ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Τώρα η βιομηχανία του πετρελαίου χρησιμοποιεί ένα άλλο επιχείρημα για να δυσφημίσει τα ηλεκτρικά οχήματα: οι πόροι εξόρυξης για την κατασκευή μπαταριών είναι εξίσου κακοί με την καύση της βενζίνης.

Όπως το επιχείρημα για το δίκτυο διαψεύτηκε το ίδιο πιστεύαμε ότι θα γινόταν και με το επιχείρημα της ανακύκλωσης μπαταριών και μια μελέτη το επιβεβαιώνει.

Η Transport and Environment (T&E), μια ΜΚΟ που εξετάζει τις επιπτώσεις των μεταφορών στο περιβάλλον, δημοσίευσε μια νέα μελέτη που φαίνεται να συγκρίνει τις εκπομπές από πρώτες ύλες για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων έναντι των οχημάτων με κινητήρα:

“Η μελέτη της T&E αξιολογεί την ποσότητα των πρώτων υλών που απαιτούνται για την παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα – λαμβάνοντας υπόψη τις αλλαγές στις διαδικασίες κατασκευής και την ανακύκλωση. Επίσης συγκρίνει με τις πρώτες ύλες που απαιτούνται για τη λειτουργία ενός αυτοκινήτου ορυκτών καυσίμων για να δείξει ότι οι ηλεκτρικές μπαταρίες των αυτοκινήτων χρειάζονται σημαντικά λιγότερες πρώτες ύλες.”

Ακολουθούν τα βασικά ευρήματα της μελέτης:

  • Τα ηλεκτρικά οχήματα καταναλώνουν πολύ λιγότερη πρώτη ύλη (μέταλλα) από τα αυτοκίνητα με ορυκτά καύσιμα
  • Λιγότερη πρώτη ύλη θα χρειαστεί για τις μπαταρίες με την πάροδο του χρόνου
  • Η Ευρώπη θα πρέπει να εισάγει λιγότερες πρώτες ύλες λόγω της ανακύκλωσης
  • Η Ευρώπη πιθανότατα θα παράγει αρκετές μπαταρίες για να προμηθεύσει τη δική της αγορά EV ήδη από το 2021

Πηγή πληροφοριών: electrek.co

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS