ΑρχικήsecurityUniversity of Texas at El Paso: Hackers στόχευσαν το Πανεπιστήμιο

University of Texas at El Paso: Hackers στόχευσαν το Πανεπιστήμιο

Ένα πανεπιστήμιο στο Texas φαίνεται πως βρέθηκε στο στόχαστρο hackers με αποτέλεσμα μια παρατεταμένη διακοπή δικτύου. Το δίκτυο υπολογιστών του University of Texas at El Paso απενεργοποιήθηκε μετά την ανίχνευση “δυνητικά κακόβουλης εισβολής”, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής.

University of Texas at El Paso
University of Texas at El Paso: Hackers στόχευσαν το Πανεπιστήμιο

Απ’ ότι φαίνεται, η επίθεση στο Πανεπιστήμιο του Texas επηρέασε το email και τον server που φιλοξενεί τον ιστότοπο του πανεπιστημίου, αναγκάζοντας τους υπαλλήλους και τους φοιτητές να επικοινωνούν μέσω του Blackboard.

Το IT προσωπικό εργαζόταν όλο το Σαββατοκύριακο προκειμένου να επαναφέρει όλα τα συστήματα που επηρεάστηκαν.

Προτεραιότητα δόθηκε στην ανάκτηση των διαδικτυακών συστημάτων διδασκαλίας του πανεπιστημίου.

Το πανεπιστήμιο έκανε μια δήλωση στα social media, όπου έλεγε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι έχουν παραβιαστεί προσωπικές πληροφορίες.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, το UTEP (Πανεπιστήμιο του Τέξας στο El Paso) εντόπισε μη εξουσιοδοτημένη και δυνητικά κακόβουλη εισβολή στο δίκτυο της πανεπιστημιούπολης“, δήλωσε το πανεπιστήμιο.

hackers Πανεπιστήμιο
University of Texas at El Paso: Hackers στόχευσαν το Πανεπιστήμιο

Ακολουθώντας τις τυπικές διαδικασίες μας, απενεργοποιήσαμε αμέσως όλα τα συστήματα και εργαζόμασταν καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για να εξετάσουμε και να επαναφέρουμε κάθε σύστημα στο διαδίκτυο αφού το ελέγξαμε διεξοδικά. Έχουμε ελέγξει επιμελώς και δεν έχουμε βρει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι έχουν παραβιαστεί προσωπικές πληροφορίες. Φυσικά, θα συνεχίσουμε να το ψάχνουμε τις επόμενες ημέρες“.

Μέχρι να αποκατασταθεί το δίκτυο, όλοι οι φοιτητές και το προσωπικό συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους από το σπίτι.

Προσπαθούμε να θέσουμε σε λειτουργία το Blackboard, έτσι ώστε να μπορούν να ξαναρχίσουν όλα τα διαδικτυακά μαθήματα. Η Σχολή θα πρέπει να συνεργάζεται με φοιτητές και να προσαρμόζει αναλόγως τις προθεσμίες και τα μαθήματα. Επειδή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο συνεχίζει να είναι εκτός λειτουργίας, οι καθηγητές και οι φοιτητές πρέπει να επικοινωνούν μέσω του Blackboard για οποιεσδήποτε ερωτήσεις“, δήλωσε το University of Texas at El Paso.

Τέλος, το Πανεπιστήμιο δήλωσε ότι η διαδικασία εξέτασης και επαναφοράς είναι χρονοβόρα, καθώς πρέπει να ελεγχθούν αναλυτικά όλα τα συστήματα, αλλά το IT προσωπικό συνεχίζει να εργάζεται πάνω σε αυτό.

Πηγή: Infosecurity Magazine

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS