ΑρχικήinetGoogle σε υπαλλήλους με παράπονα ρατσισμού/σεξισμού: Λάβετε ψυχολογική βοήθεια

Google σε υπαλλήλους με παράπονα ρατσισμού/σεξισμού: Λάβετε ψυχολογική βοήθεια

Ο Benjamin Cruz, πρώην σχεδιαστής στο τμήμα Cloud της Google, ενοχλήθηκε όταν ένας συνάδελφος του είπε ότι το δέρμα του ήταν πολύ πιο σκούρο από ό, τι περίμενε.

Ο Cruz, ο οποίος είναι Αμερικανός μεξικανικής καταγωγής, ανέφερε το περιστατικό στο τμήμα ανθρωπίνων πόρων το 2019, όπου το προσωπικό του είπε ότι πρέπει να «δει την καλή πρόθεση στο περιστατικό». Μη ικανοποιημένος από την απάντηση, ο Cruz ζήτησε από τους ανθρώπους των ανθρωπίνων πόρων να διερευνήσουν βαθύτερα το περιστατικό και ένας αξιωματούχος του Ανθρώπινου Δυναμικού είπε ότι η έρευνα για το θέμα είχε κλείσει, δήλωσε ο Cruz.

Google

Έτσι, ο Cruz ζήτησε ξανά βοήθεια από τους ανθρώπινους πόρους. Η λύση; Προέτρεψε τον Cruz στο να λάβει ιατρική άδεια και να φροντίσει την ψυχική του υγεία πριν προχωρήσει σε κάποιο νέο ρόλο στην εταιρεία. Ο Cruz πήρε για ιατρική άδεια και ήλπιζε να αναλάβει την νέα θέση μόλις επιστρέψει. Αλλά ο Cruz φαίνεται πως απορρίφθηκε από την θέση που του είχε προταθεί αρχικά, οπότε αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Η Google αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του Cruz.

Η εμπειρία του Cruz με το HR της Google είναι παρόμοιες με αρκετές εμπειρίες που είχαν πρώην και τρέχουσες υπάλληλοι της Google, συμπεριλαμβανομένων δύο έγχρωμων γυναικών, της Timnit Gebru και της April Curley, οι οποίες δεν εργάζονταν στην Google από τα τέλη του περασμένου έτους. Και οι δύο γυναίκες έκαναν παράπονα στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού για φυλετικές διακρίσεις στην Google και είχαν ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση από το τμήμα: τους πρότειναν να πάνε σε συμβούλους ψυχικής υγείας ή να λάβουν ιατρική άδεια.

Στις αρχές του 2020, μια έγχρωμη γυναίκα βρισκόταν σε ένα meeting της Google σχετικά με την υποστήριξη των γυναικών στην εταιρεία όπου παρουσιάστηκαν στοιχεία που έδειχναν τα ποσοστά των εκπρόσωπων των μειονοτικών υπαλλήλων που αποχωρούν από την εταιρεία. Όταν είπε ότι οι έγχρωμες, λατίνες και ιθαγενείς Αμερικάνες έχουν πολύ διαφορετικές εμπειρίες από τις λευκές γυναίκες συνάδελφους τους, ο διευθυντής της απάντησε βίαια λέγοντάς της ότι η πρότασή της δεν ήταν σχετική, είπε η γυναίκα.

Στη συνέχεια, η γυναίκα παραπονέθηκε στο ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο την συμβούλεψε να καθοδηγήσει τον διευθυντή σχετικά με την προβληματική του ανταπόκριση ή να λάβει ιατρική άδεια για να φροντίσει τη δική της ψυχική υγεία, είπε. Η γυναίκα μίλησε ανώνυμα, επειδή εξακολουθεί να είναι υπάλληλος της εταιρείας και δεν επιτρέπεται να μιλήσει σε δημοσιογράφους.

Οι Gebru και Curley δούλευαν σε πολύ διαφορετικά τμήματα της Google. Η Gebru ήταν επικεφαλής ερευνητής στην ομάδα Ethical AI της Google και είναι μία από τις κορυφαίες γυναίκες στον τομέα της, γνωστή για τη δουλειά της. Η Curley ήταν τεχνικός της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι απέκτησαν κίνητρο να μιλήσουν μετά τις αποχωρήσεις των Gebru και Curley, λέγοντας ότι και οι δύο γυναίκες απολύθηκαν αφού μίλησαν για τον ρατσισμό και τον σεξισμό στην εταιρεία.

Στα έξι χρόνια της στην Google, η Curley είπε ότι δεν έλαβε ποτέ αύξηση ή προαγωγή. Της ανατέθηκαν εννέα διαφορετικοί διευθυντές κατά τη διάρκεια της θητείας της και δύο από αυτούς τους ανέφερε στο ανθρώπινο δυναμικό για φερόμενη κακομεταχείριση δική της και της ομάδας της, η πλειονότητα των οποίων ήταν έγχρωμες γυναίκες. Η Curley λέει ότι κάθε φορά που έκανε στην Google παράπονα, η εταιρεία έκανε έρευνα και έλεγε ότι δεν συμβαίνει τίποτα λάθος. Είπε ότι στη συνέχεια της προσφέρθηκε υποστήριξη ψυχικής υγείας ή την ευκαιρία να λάβει ιατρική άδεια.

Google

Τρέχοντες και πρώην υπάλληλοι της Google που είναι λευκοί λένε ότι αντιμετώπισαν παρόμοια μεταχείριση από ανθρώπινους πόρους όταν μίλησαν για τα ζητήματα φυλετικών και διακρίσεων λόγω του φύλου τους.

Στα τέλη του 2018, η Claire Stapleton, η οποία εργάστηκε στην Google για 12 χρόνια, βοήθησε στην οργάνωση μιας απεργίας για να διαμαρτυρηθεί για το πώς χειρίστηκε η εταιρεία τις κάποιες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση και επιθέσεις.

Μετά τη διοργάνωση της διαμαρτυρίας, η Stapleton είπε ότι παραπονέθηκε στους ανθρώπινους πόρους ότι ο διευθυντής της την υποβιβάζει. Ήλπιζε ότι το HR θα παρέχει έναν μεσολαβητή για να βρει κάποια λύση. Αντίθετα, ένας σύμβουλος ανθρώπινου δυναμικού είπε στη Stapleton να προσπαθήσει να βελτιώσει τη σχέση της με τον διευθυντή της. Ένας άλλος διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού της συνέστησε να μιλήσει με έναν τρίτο διευθυντή που ειδικεύεται στις παροχές των εργαζομένων. Αυτός πρότεινε στη Stapleton να λάβει ιατρική άδεια, είπε. Δεν πήρε την ιατρική άδεια, αλλά παραιτήθηκε.

Οι ειδικοί για την ποικιλομορφία και την ένταξη στο χώρο εργασίας λένε ότι είναι σύνηθες για τους υπαλλήλους του ανθρώπινου δυναμικού να χρησιμοποιούν την ψυχική υγεία ως τακτική για να αγνοούν τις διακρίσεις.

Πηγή πληροφοριών: nbcnews.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS