ΑρχικήinetΣυνεργασία Honda, Yamaha, KTM και Piaggio για μπαταρίες ηλεκτρικών μοτοσυκλετών

Συνεργασία Honda, Yamaha, KTM και Piaggio για μπαταρίες ηλεκτρικών μοτοσυκλετών

Οι εταιρείες Honda, Yamaha, KTM και Piaggio έχουν συνάψει συμφωνία για να συνεργαστούν για την ανάπτυξη ανταλλακτικών μπαταριών για ελαφριά ηλεκτρικά οχήματα όπως ηλεκτρικές μοτοσικλέτες και σκούτερ.

Οι τέσσερις κατασκευαστές ηλεκτρικών μοτοσυκλετών ανακοίνωσαν τη δημιουργία της νέας κοινοπραξίας για την επίβλεψη του προγράμματος ανάπτυξης μπαταρίας με δυνατότητα εναλλαγής.

Honda, Yamaha, KTM και Piaggio

Η δήλωση που ανακοινώθηκε για την συμφωνία είναι η παρακάτω:

«Τα ιδρυτικά μέλη της κοινοπραξίας πιστεύουν ότι η διαθεσιμότητα ενός τυποποιημένου συστήματος ανταλλαγής μπαταριών θα προωθούσε τόσο την ευρεία χρήση ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων και θα συνέβαλε σε μια πιο βιώσιμη διαχείριση κύκλων ζωής μπαταριών που χρησιμοποιούνται στον τομέα των μεταφορών».

Η νέα κοινοπραξία θα ξεκινήσει τις αρχικές της δραστηριότητες τον Μάιο του τρέχοντος έτους και καλεί και άλλες εταιρείες να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Αυτά τα νέα ακολουθούν μια παρόμοια κοινοπραξία μεταξύ των Ιαπωνικών Big Four – Honda, Yamaha, Kawasaki και Suzuki – που ανακοινώθηκε στα τέλη του 2019.

Αυτές οι τέσσερις εταιρείες είχαν ήδη σημειώσει αρκετή πρόοδο συνεργατικά αφού ξεκινήσουν τις δοκιμές πρωτοτύπων τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους. Τώρα δεν είναι σαφές εάν αυτή η νέα κοινοπραξία θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα ιαπωνική κοινοπραξία Big Four, ή θα συνεχιστεί ως ξεχωριστή.

Το επίκεντρο του συστήματος ανταλλαγής μπαταριών που σχεδιάζεται από τα μέλη της κοινοπραξίας δεν θα περιορίζεται μόνο στις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες, όπως κατέστησαν σαφές οι εταιρείες:

«Ο στόχος της Κοινοπραξίας θα είναι ο καθορισμός των τυποποιημένων τεχνικών προδιαγραφών του συστήματος ανταλλαγής μπαταριών για οχήματα που ανήκουν στην κατηγορία L. (μοτοποδήλατα, μοτοσικλέτες, τρίκυκλα και τετράκυκλα). Τα ιδρυτικά μέλη της κοινοπραξίας θα συμμετάσχουν στη δημιουργία διεθνών τεχνικών προτύπων καθώς συνεργάζονται στενά με ενδιαφερόμενους φορείς και εθνικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς τυποποίησης.»

Η νέα συνεργασία θα μπορούσε να βοηθήσει τις τέσσερις εταιρείες να επιταχύνουν τα αντίστοιχα προγράμματα ηλεκτρικών οχημάτων που τρέχουν.

Πηγή πληροφοριών: electrek.co

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS