ΑρχικήUpdatesMicrosoft: Προσαρμογή των Windows 10 ανάλογα με την χρήση του PC

Microsoft: Προσαρμογή των Windows 10 ανάλογα με την χρήση του PC

Η Microsoft σύντομα θα προσφέρει διαφορετικές εμπειρίες εγκατάστασης κατά τη ρύθμιση των Windows 10 βάσει του τρόπου με τον οποίο σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή.

Καθώς οι χρήστες χρησιμοποιούν τα Windows 10 με διαφορετικούς τρόπους, η Microsoft δοκιμάζει ένα νέο setup που σας ζητά να υποδείξετε πώς σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή για να προσαρμοστούν οι επιλογές και τα εργαλεία που προσφέρονται κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης.

Windows 10 Microsoft

“Με βάση τα σχόλια, εξετάζουμε την προσθήκη μιας σελίδας στη ρύθμιση των Windows (OOBE) για να κατανοήσουμε καλύτερα πώς σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας και να μας βοηθήσετε στην προσαρμογή της συσκευής σας δεδομένης της προβλεπόμενης χρήσης σας”, ανακοίνωσε σήμερα η Microsoft.

Αυτή η νέα εμπειρία θα εμφανίζεται ως προαιρετική οθόνη με τίτλο «Customize your device» που θα αναφέρει, “Εάν επιλέξετε να πείτε στη Microsoft πώς σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας, θα προσαρμόσουμε τα εργαλεία και τις υπηρεσίες κατά τη ρύθμιση της συσκευής,” όπως φαίνεται παρακάτω.

Οι διάφορες κατηγορίες που δοκιμάζει η Microsoft είναι:

  • Gaming – Παίξτε και ανακαλύψτε παιχνίδια, δείτε τις νέες κυκλοφορίες.
  • Οικογένεια – Συνδεθείτε με όλη την οικογένεια, επεξεργαστείτε τις ρυθμίσεις ασφαλείας και δώστε σε όλους το δικό τους προφίλ σε αυτήν τη συσκευή.
  • Δημιουργικότητα – Ζωντανές ιδέες – από μυθιστορήματα και παρουσιάσεις σε φωτογραφίες και βίντεο.
  • Σχολείο – Κρατήστε σημειώσεις, γράψτε εκθέσεις και συνεργαστείτε σε projects.
  • Ψυχαγωγία – Παρακολουθήστε βίντεο, περιηγηθείτε στον ιστό και συνδεθείτε στα social media.
  • Επιχείρηση – Παρακολούθηση δαπανών, διαχείριση πελατών και διαχείριση της επιχείρησής σας.

Ανάλογα με την κατηγορία που επιλέγετε, τα Windows 10 θα σας προσφέρουν διαφορετικές επιλογές εγκατάστασης και ενδεχομένως να εγκαταστήσουν ένα διαφορετικό σύνολο προεγκατεστημένων εφαρμογών ή λειτουργιών.

Μας κάνει εντύπωση που η Microsoft δεν προσέφερε μια επιλογή για προγραμματιστές που θα μπορούσε να εγκαταστήσει αυτόματα Hyper-V, WSL, Python και άλλα τέτοια εργαλεία.

Η Microsoft δοκιμάζει πρώτα αυτήν τη δυνατότητα με ένα μικρό υποσύνολο χρηστών στο κανάλι dev του Windows Insider ως μέρος της σημερινής έκδοσης του Windows 10 build 20231. Με την πάροδο του χρόνου, σκοπεύουν να την κυκλοφορήσουν σε όλους τους χρήστες.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS