ΑρχικήinetΠώς λειτουργεί η γρήγορη ασύρματη φόρτιση;

Πώς λειτουργεί η γρήγορη ασύρματη φόρτιση;

Αφού, όλο και περισσότερες συσκευές υιοθετούν την ασύρματη φόρτιση, πόσο θα βελτιωθεί η τεχνολογία; Δείτε πώς λειτουργεί η ασύρματη φόρτιση και πώς θα γίνει ακόμη πιο γρήγορη στο μέλλον.

Πώς λειτουργεί η ασύρματη φόρτιση

Πολλά από τα πιο δημοφιλή ηλεκτρονικά gadgets σήμερα – από κινητά τηλέφωνα προηγμένης τεχνολογίας έως ασύρματα ακουστικά – διαθέτουν ασύρματη φόρτιση. Η Apple, η Samsung και η LG έχουν εφαρμόσει αυτήν τη δυνατότητα σε πολλές συσκευές τους.

Η ασύρματη φόρτιση επιτρέπει στους χρήστες να τοποθετούν τη συσκευή τους σε ένα pad που είναι συνδεδεμένο στον τοίχο και στη συνέχεια αρχίζει να φορτίζει – δεν χρειάζονται καλώδια.

Οι περισσότεροι σύγχρονοι ασύρματοι φορτιστές χρησιμοποιούν μια διαδικασία που ονομάζεται μαγνητική επαγωγή. Αυτό συνεπάγεται τη μετατροπή της μαγνητικής ενέργειας από το ταμπλό φόρτισης σε ηλεκτρική ισχύ μέσω ενός coil μέσα στη συσκευή. Αυτή η ενέργεια χρησιμοποιείται στη συνέχεια για τη φόρτιση της μπαταρίας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο κατασκευάζονται περισσότερες συσκευές από γυαλί αντί για μέταλλο – το γυαλί έχει καλύτερη επαγωγή.

Το ασύρματο είναι μια από τις πιο τυποποιημένες μορφές φόρτισης. Σε αντίθεση με τους ενσύρματους φορτιστές, οι οποίοι απαιτούν μια ποικιλία προτύπων και συνδέσμων, οι περισσότερες συσκευές ασύρματης φόρτισης χρησιμοποιούν το πρότυπο Qi που καθιερώθηκε από το Wireless Power Consortium (WPC). Αυτό σημαίνει ότι ένα τυπικό pad φόρτισης θα λειτουργεί τόσο με την θήκη των Apple Airpods όσο και με ένα Galaxy Note.

φόρτιση

Επιτάχυνση της παράδοσης ασύρματης φόρτισης

Η γρήγορη φόρτιση λειτουργεί αυξάνοντας τον αριθμό των watts που παραδίδονται στην μπαταρία ενός τηλεφώνου. Ωστόσο, αυτό πρέπει να λειτουργεί αμφότερα. Οι κατασκευαστές πρέπει να σχεδιάσουν τις συσκευές τους με τέτοιο τρόπο που να μπορούν να διαχειριστούν τη γρήγορη φόρτιση.

Στο παρελθόν, η ασύρματη φόρτιση ήταν αργή και δεν προσέφερε ιδιαίτερη ευελιξία στον τρόπο τοποθέτησης. Οι πρώτες επιλογές μπορούσαν να φορτίσουν μόνο 5 watt ή λιγότερο, κάτι που ήταν σημαντικά μικρότερο από την ενσύρματη φόρτιση.

Τώρα, οι ασύρματοι φορτιστές που χρησιμοποιούν το πρότυπο Qi μπορούν να φορτίσουν έως και 15 Watt σε συμβατές συσκευές. Αυτή η ταχύτητα φόρτισης ονομάζεται Extended Power Profile (EPP).

Η ασύρματη φόρτιση χρησιμοποιεί μια μέθοδο παρόμοια με την ενσύρματη για παροχή ενέργειας. Ακολουθεί την παρακάτω διαδικασία:

  • Ανίχνευση: Ο πομπός ανιχνεύει εάν μια συσκευή συμβατή με Qi βρίσκεται πάνω του.
  • Πλήρης ισχύς: Εάν ο δέκτης βρίσκεται στην τελευταία έκδοση του Qi, θα λάβει έως και 15 Watt ισχύος από τον συμβατό πομπό.
  • Ανίχνευση θερμότητας: Οι πομποί έχουν θερμική δοκιμή, η οποία τους επιτρέπει να ανιχνεύουν εάν μια συσκευή ζεσταίνεται. Εάν ναι, ο πομπός θα επιβραδύνει το power output.
  • Ολοκλήρωση: Όταν η μπαταρία του δέκτη είναι γεμάτη, το Qi pad σταματά να φορτίζει τη συσκευή.

Αυτή η διαδικασία διασφαλίζει την ασφάλεια των συσκευών σας και τις εμποδίζει από το να ζεσταθούν πολύ ή να καταστραφούν οι μπαταρίες τους. Εξασφαλίζει επίσης ότι μια συσκευή δεν θα υπερφορτωθεί από τον πομπό, οπότε μπορείτε να αφήσετε το τηλέφωνό σας να φορτίσει την νύχτα με ασφάλεια.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS