ΑρχικήinetApple: Θα σας ειδοποιήσει εάν παρακολουθείστε από ανιχνευτές Bluetooth

Apple: Θα σας ειδοποιήσει εάν παρακολουθείστε από ανιχνευτές Bluetooth

Τα AirTags που ετοιμάζει η Apple, έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν έναν βολικό τρόπο παρακολούθησης, όπως για παράδειγμα ενός παιδιού ή ενός κατοικίδιου ζώου ώστε να μην χαθεί. Τι γίνεται όμως αν κάποιος χρησιμοποιήσει ένα AirTag για να παρακολουθεί εσάς, βάζοντάς το στην τσάντα σας;

Apple

Φαίνεται ότι η Apple έχει σκεφτεί αυτό το ενδεχόμενο. Το 9to5Mac έχει προσθέσει τις νέες δυνατότητες στο iOS 14.5 beta και υπάρχει μια ενδιαφέρουσα νέα επιλογή στην εφαρμογή Find My. Με την ονομασία “Ειδοποιήσεις ασφάλειας αντικειμένων”, αυτή η λειτουργία θα σας ειδοποιήσει όταν ένα στοιχείο που είναι άγνωστο σε εσάς βρίσκεται κάπου πάνω σας και παρακολουθείται μέσω του Find My.

Οι χρήστες θα μπορούν να απενεργοποιούν τις Ειδοποιήσεις ασφάλειας στοιχείων στην καρτέλα Me στην εφαρμογή Find My. Η Apple ωστόσο, θα εμφανίσει μια ειδοποίηση που θα σας προειδοποιεί ότι η απενεργοποίηση αυτής της δυνατότητας θα επιτρέψει σε κάποιον να σας παρακολουθεί χωρίς να ειδοποιηθείτε.

Ο κάτοχος ενός άγνωστου αντικειμένου θα μπορεί να δει την τοποθεσία σας και δεν θα λαμβάνετε πλέον ειδοποιήσεις όταν ένα άγνωστο στοιχείο βρίσκεται μαζί σας“, αναφέρει η ειδοποίηση.

Apple

Τα AirTags, τα οποία αποτελούν αντικείμενο σχολιασμών από τον Απρίλιο του 2019, πιθανότατα θα είναι μικρά, κυκλικά αντικείμενα με δυνατότητα σύνδεσης Bluetooth, που θα μπορούν εύκολα να συνδεθούν σε άλλα αντικείμενα, όπως τσάντες, ποδήλατα ή είδη ένδυσης.

Η Apple επέκτεινε σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργικότητα της εφαρμογής Find My στα πρόσφατα betas iOS. Η νέα καρτέλα “Είδη” προστέθηκε για την παρακολούθηση συσκευών που δεν ανήκουν στην Apple, πιθανώς μέσω AirTags.

Η νέα δυνατότητα ενδέχεται να μην σχετίζεται μόνο με τ AirTags. Η Verge επισημαίνει ότι η Apple σκοπεύει να κάνει διαθέσιμη την εφαρμογή Find My σε αξεσουάρ τρίτων, όπως το Galaxy SmartTag της Samsung. Με υποστήριξη για πολλά αξεσουάρ με δυνατότητες παρακολούθησης, μερικά από τα οποία μπορεί να είναι πολύ μικρά, η πιθανότητα κακόβουλης παρακολούθησης γίνεται αρκετά σοβαρή. Το iOS 14.5 beta 3 της Apple είναι προς το παρόν διαθέσιμο σε προγραμματιστές και δοκιμαστές beta.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS