ΑρχικήReviewsΤο Twisted Fields κατασκευάζει το νέο γεωργικό ρομπότ Acorn

Το Twisted Fields κατασκευάζει το νέο γεωργικό ρομπότ Acorn

Ο κόσμος της αυτοματοποιημένης γεωργίας μπορεί να μην φαίνεται πολύ λαμπερός και ενδιαφέρον στα άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με αυτόν. Όσοι ασχολούνται με τον αγροτικό τομέα και είναι φαν των συσκευών αυτοματοποιημένης γεωργίας ξέρουν ότι αυτά τα ρομπότ είναι άκρως ενδιαφέροντα και χρήσιμα και περνάνε από πολλές δοκιμές για να φτάσουν στο τελικό τους στάδιο.

Το Acorn είναι ένα ρομπότ ανοιχτού κώδικα που δημιουργήθηκε πρόσφατα από το Twisted Fields, ένα ερευνητικό αγρόκτημα της Καλιφόρνιας, και παρέχει μια συναρπαστική ματιά στην πρόοδο του  σχεδιασμού ενός αγροτικού ρομπότ.

ρομπότ Acorn

Το Acorn δεν είναι ένας ατσάλινος σκελετός CNC για μικρούς κήπους, αλλά είναι ένα αυτόνομο ηλιακό rover που προορίζεται για μεγαλύτερες φάρμες. Είναι ένα έργο σε εξέλιξη, οπότε αυτό που βλέπουμε δεν είναι ολοκληρωμένο το rover αλλά είναι ξεκάθαρα τα εργαλεία του και το μηχανικό όραμα που θα ακολουθήσει. Το ρομπότ είναι μια ελαφριά πλατφόρμα χαμηλού κόστους, διαθέτει ένα πλαίσιο από αλουμίνιο που ξεπερνά το ηλιακό πάνελ και μπροστινούς τροχούς που προέρχονται από ποδήλατα βουνού. Έχει τετράτροχο και τετρακίνητο τιμόνι, που σημαίνει ότι μπορεί να διασχίσει και τα πιο δυσπρόσιτα χωράφια. Μπορούμε να δούμε την πρόοδό του από το prototype του 2019. Η πρόοδος φαίνεται ότι είναι αργή αλλά όσο περνάει ο καιρός θα μπορούσαμε να δούμε την τελική έκδοση του ρομπότ να χρησιμοποιείται σε μικρά αγροκτήματα.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες εταιρείες επενδύουν στην ανάπτυξη πιο αποδοτικών ρομπότ που αξιοποιούν τεχνολογίες αιχμής, ώστε να προωθηθούν περισσότερο στην αγορά. Η ζήτηση για γεωργικά ρομπότ αυξάνεται, καθώς βοηθούν στην αυτοματοποίηση των γεωργικών εργασιών. Η τεχνολογία υπόσχεται να βελτιώσει σημαντικά τις καλλιέργειες – την απόδοση, την ποικιλία και την ποιότητα τους.

Πηγή πληροφοριών: hackaday.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS