ΑρχικήsecurityBlack Friday: Οι καταναλωτές θα ρισκάρουν δεδομένα τους για εκπτώσεις!

Black Friday: Οι καταναλωτές θα ρισκάρουν δεδομένα τους για εκπτώσεις!

Σύμφωνα με νέα έρευνα της Kaspersky, το 84% των καταναλωτών είναι πρόθυμοι να μοιραστούν προσωπικά τους στοιχεία με τους εμπόρους λιανικής προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα στις χριστουγεννιάτικες αγορές τους. Συγκεκριμένα, η έρευνα αναφέρει ότι καθώς πλησιάζει η Black Friday οι περισσότεροι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να στείλουν δεδομένα όπως διευθύνσεις email και αριθμούς τηλεφώνου για να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες και εκπτώσεις που τους παρουσιάζονται στο διαδίκτυο.

Επομένως, οι απατεώνες ενδέχεται να εκμεταλλευτούν την “απροσεξία” των καταναλωτών καθώς και να επωφεληθούν από την ανάγκη αυτών να εξοικονομήσουν χρήματα, έχοντας δεχτεί ισχυρό πλήγμα από την οικονομική κρίση που επέφερε η πανδημία του COVID-19.

Black Friday: Οι καταναλωτές ρισκάρουν δεδομένα τους για εκπτώσεις!

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μόνο το 25% των καταναλωτών που ερωτήθηκαν δήλωσαν πως γνωρίζουν ότι οι απάτες είναι συχνότερες κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και άλλων περιόδων κατά τις οποίες αυξάνονται οι αγορές, τονίζοντας πως δεν θα διακινδυνεύσουν να μοιραστούν δεδομένα για να επωφεληθούν από κάποια έκπτωση.

Επιπλέον, μόλις το 17% ψωνίζει μόνο σε μεγάλα brands για να αποφύγει τους κινδύνους ασφαλείας, ενώ το 33% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν ένα site που ενδέχεται να είναι παράνομο. Επίσης, το 29% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως γνώριζαν ότι άγνωστα brands που προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις θα μπορούσαν να συνεπάγονται σημαντικούς κινδύνους ασφαλείας.

Black Friday: Οι καταναλωτές ρισκάρουν δεδομένα τους για εκπτώσεις!

Ο David Emm, ερευνητής ασφαλείας στην Kaspersky, επεσήμανε ότι οι online αγορές είναι ένας δελεαστικός και εύκολος τρόπος για να ξοδέψουν οι καταναλωτές τα χρήματά τους. Πρόσθεσε ακόμη ότι τα email με ευκαιρίες και προσφορές στέλνονται στα εισερχόμενα των ανθρώπων και με λίγα μόνο κλικ τα προϊόντα μπορούν να φτάσουν στα σπίτια τους χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν. Αυτό ωστόσο μπορεί να επιφέρει πολλούς κινδύνους. Σε περιόδους όπως η Black Friday οι απατεώνες καραδοκούν ενώ εξελίσσουν συνεχώς τις μεθόδους που χρησιμοποιούν για να δελεάσουν ανυποψίαστα θύματα. Επομένως, συνιστάται στους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί και να σκέφτονται καλά τί data παρέχουν στο διαδίκτυο.

Τέλος, το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας (NCSC) του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε οδηγίες για τις online αγορές ενόψει της επικείμενης Black Friday, λαμβάνοντας υπόψη τον αυξημένο αριθμό συναλλαγών στις online αγορές πριν από τα Χριστούγεννα.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS