ΑρχικήinetGates: "Σχεδόν όλα" τα εμβόλια για τον COVID-19 θα είναι αποτελεματικά

Gates: “Σχεδόν όλα” τα εμβόλια για τον COVID-19 θα είναι αποτελεματικά

Ο Bill Gates, ο συνιδρυτής της Microsoft και συνιδρυτής του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, είναι αισιόδοξος για την ανάπτυξη των εμβολίων του COVID-19. Οι δύο πρώτες φαρμακευτικές εταιρείες που ενδέχεται να λάβουν την άδεια της FDA για τα εμβόλια που δημιούργησαν είναι η Pfizer και η Moderna – τα εμβόλια τους είναι 95% αποτελεσματικά έναντι στον COVID-19. Όμως, ο Gates έχει πολλές ελπίδες και για άλλα εμβόλια που δεν έχουν γίνει ακόμη πρωτοσέλιδα – τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν από τις AstraZeneca, Johnson & Johnson και Novavax.

Gates

“Σχεδόν όλα τα εμβόλια θα λειτουργήσουν με πολύ υψηλά επίπεδα αποτελεσματικότητας“, δήλωσε ο Gates σε μια συνέντευξη που έδωσε την Κυριακή στον Fareed Zakaria του CNN. “Είμαι αισιόδοξος ότι μέχρι τον Φεβρουάριο είναι πολύ πιθανό όλα τα εμβόλια να αποδειχτούν αποτελεσματικά και ασφαλή.”

“Θα πρέπει να προσέχουμε πολύ τους επόμενους έξι μήνες”, δήλωσε ο Gates, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι το ημερήσιο ποσοστό θανάτων από τον ιό θα είναι πάνω από 2.000 άνθρωποι για μεγάλο μέρος της περιόδου του χειμώνα – μιλώντας για τα ημερήσια κρούσματα στις ΗΠΑ. Συζήτησε επίσης θέματα σχετικά με τις δοκιμές και τη διανομή των εμβολίων, αλλά πιστεύει ότι αυτές οι προκλήσεις θα αντιμετωπιστούν.

“Με κάποιο τρόπο, νομίζω ότι το θέμα του logistics θα λυθεί”, δήλωσε ο Gates. “Με την πάροδο του χρόνου, θα φτάσουμε στο επίπεδο του 70 τοις εκατό (και παραπάνω) που χρειαζόμαστε για να σταματήσουμε την εξάπλωση του COVID-19.”

Ο Gates λέει ότι το δικό του δείπνο για το Thanksgiving θα είναι πολύ οικογενειακό και θα καλέσει με βίντεο τα μέλη της οικογένειας του που δεν θα είναι παρόντα. Προέτρεψε τους Αμερικανούς να φορούν τις μάσκες τους και να κρατούν τις κοινωνικές αποστάσεις όσο βρισκόμαστε σε αναμονή για την κυκλοφορία του εμβολίου.

Πηγή: cnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS