ΑρχικήsecurityBlackbaud: Η OSF HealthCare ανακοίνωσε παραβίαση δεδομένων

Blackbaud: Η OSF HealthCare ανακοίνωσε παραβίαση δεδομένων

Όπως ενημέρωσε τους ασθενείς της η OSF HealthCare System, είναι πιθανό τα προσωπικά τους στοιχεία, να έχουν διαρρεύσει ως αποτέλεσμα μίας παραβίασης δεδομένων.

OSF

Η μητρική εταιρεία του Little Company of Mary Hospital στο Evergreen Park, που εδρεύει στην Peoria, δήλωσε ότι οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης των ασθενών, οι οικονομικοί λογαριασμοί και οι πληροφορίες πιστωτικών καρτών δεν ανήκουν στα στοιχεία που κλάπηκαν, όπως επίσης και τα συστήματα της OSF ή τα ηλεκτρονικά αρχεία υγείας, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Η διαρροή οφείλεται για ακόμα μια φορά στην παραβίαση δεδομένων που υπέστη η Blackbaud μεταξύ 7 Φεβρουαρίου και 20 Μαΐου. Ο πάροχος υπηρεσιών cloud computing έπεσε θύμα μιας επίθεσης ransomware, με αποτέλεσμα να εκτεθούν πληροφορίες χιλιάδων ασθενών όπως ονόματα, διευθύνσεις, αριθμοί τηλεφώνου, διευθύνσεις email, ημερομηνίες γέννησης, εγκαταστάσεις και ονόματα ιατρών.

Οι επιχειρήσεις της OSF HealthCare περιλαμβάνουν 14 νοσοκομεία και 30 κέντρα επείγουσας φροντίδας στο Ιλινόις και το Μίσιγκαν. Η εκπρόσωπος της OSF, Shelli Dankoff είπε σε ένα email ότι το ίδρυμα υγειονομικής περίθαλψης δεν θα αποκαλύψει τον ακριβή αριθμό των ατόμων που επηρεάστηκαν από το συμβάν.

«Η OSF αξιολογεί τις επιβεβαιώσεις σχετικά με την ασφάλεια της Blackbaud και αξιολογεί επίσης τα στοιχεία δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στα συστήματα της Blackbaud», δήλωσε η εταιρεία σε δελτίο τύπου.

Η Blackbaud παρέχει λογισμικό για την συγκέντρωση δωρεών από νοσοκομειακά δίκτυα και άλλες οργανώσεις. Η Dankoff δήλωσε ότι η OSF επανεξετάζει επί του παρόντος τη σχέση της με τη Blackbaud.

Τον Σεπτέμβριο, η NorthShore University Health System άρχισε να ενημερώνει περίπου 350.000 άτομα ότι είχαν επηρεαστεί από την παραβίαση ασφαλείας στη Blackbaud. Η Northwestern Memorial HealthCare ήταν επίσης μέρος της παραβίασης.

Η OSF παροτρύνει τους ασθενείς της να παρακολουθούν τις δηλώσεις σχετικά με το περιστατικό και να επικοινωνούν με τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης για οποιεσδήποτε υπηρεσίες χρεωθούν χωρίς να τις έχουν λάβει.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS