ΑρχικήinetΠοιες είναι οι ανάγκες των γιατρών και τι μπορεί να κάνει η...

Ποιες είναι οι ανάγκες των γιατρών και τι μπορεί να κάνει η τεχνολογία

Η πανδημία του COVID-19 οδήγησε στην ταχεία υιοθέτηση των ψηφιακών τεχνολογιών υγείας και οι γιατροί κατανοούν ότι οι καινοτομίες όπως η “augmented intelligence” θα διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο στην παροχή φροντίδας τα επόμενα πέντε χρόνια. Ποιες είναι όμως οι πραγματικές ανάγκες των γιατρών και πως μπορεί η τεχνολογία να τους βοηθήσει;

Για να διασφαλιστεί ότι η ψηφιακή έκρηξη της υγείας θα διαρκέσει πέρα ​​από την πανδημία, οι γιατροί λένε ότι αυτές οι τεχνολογίες πρέπει να αντιμετωπίσουν τις μεγαλύτερες ανάγκες τους, αναφέρει μια πρόσφατη έκθεση της Deloitte.

τεχνολογία γιατρών

Η ταχεία ανάπτυξη της εικονικής υγείας – που πραγματοποιήθηκε εξαιτίας του COVID-19 – προσφέρει μερικά χρήσιμα μαθήματα σχετικά με την υιοθέτηση των ψηφιακών τεχνολογιών από τους γιατρούς, αναφέρει η έκθεση.

Διαλειτουργικότητα: Σχεδόν το 85% των γιατρών προσδοκούν να υπάρχει ασφαλή και αποτελεσματική ανταλλαγή δεδομένων ασθενών και το 83% πιστεύει ότι τα δεδομένα που “δημιουργούνται” από τον ασθενή θα ενσωματωθούν στην παροχή ιατρικής φροντίδας τα επόμενα πέντε έως 10 χρόνια.

Οι γιατροί ανέφεραν ότι άλλες εξελίξεις – όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η πρακτική ρομποτική χειρουργική επέμβαση ή το νοσοκομείο στο σπίτι – είναι λιγότερο πιθανό να δουν ευρεία υιοθέτηση στο ίδιο χρονικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι γιατροί θεωρούν τη διαλειτουργικότητα ως απαραίτητο εργαλείο για άλλες καινοτομίες. Προκειμένου οι προγραμματιστές ιατρικής τεχνολογίας να ικανοποιήσουν αυτήν την ανάγκη, οι νέες τεχνολογίες πρέπει να προσφέρουν συναρπαστικά και εύχρηστα interface και πρέπει να ενσωματώνονται απρόσκοπτα με τα υπάρχοντα EHR και κλινικά συστήματα, αναφέρει η έκθεση της Deloitte.

Βελτιωμένη ροή εργασίας: Περισσότερο από το 60% των γιατρών δήλωσαν επίσης ότι η μεγαλύτερη ανάγκη τους σήμερα είναι η βελτίωση των καθημερινών διαδικασιών. Σχεδόν τα τρία τέταρτα (73%) δήλωσαν ότι οι προηγμένες τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη και ο αυτοματισμός ρομποτικής διαδικασίας θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν σημαντικό χρόνο και πόρους, ενώ το 49% είπε ότι θα μπορούσε να αυξήσει την ικανοποίηση από την εργασία.

Ωστόσο, η ανοχή των ιατρών για κακώς σχεδιασμένες, δύσκολες στη χρήση λύσεις που μειώνουν τις αλληλεπιδράσεις των ασθενών μειώνεται, ανέφερε η έκθεση. Για το σκοπό αυτό, οι κατασκευαστές πρέπει να επικεντρωθούν στον τρόπο με τον οποίο τα προϊόντα τους μπορούν να δημιουργήσουν αξία για τους ασθενείς και τους γιατρούς.

Αυτοματισμός: Οι γιατροί είναι επίσης ενθουσιασμένοι με τις δυνατότητες του «augmented intelligence». Ακριβώς πάνω από το ήμισυ (54%) των ερωτηθέντων γιατρών αναμένουν ότι οι “μηχανές” θα διαβάσουν και θα ερμηνεύουν αυτόματα διάφορες ιατρικές εξετάσεις. Ωστόσο, το 64% αναμένει ότι η AI θα βοηθήσει στην πρόβλεψη και τη διάγνωση της νόσου, καθώς και στην πρόληψη οξέων συμβάντων.

Τουλάχιστον, το 61% πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη, μαζί με την επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα, τους αισθητήρες και την απομακρυσμένη φροντίδα, θα βοηθήσει τους ασθενείς να αλλάξουν την συμπεριφορά τους και να πάρουν τον έλεγχο της προσωπικής τους φροντίδας.

Ασφάλεια δεδομένων: Οι γιατροί έχουν πολλές αναπάντητες ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την ακεραιότητα των αλγορίθμων πίσω από λύσεις προηγμένης τεχνολογίας.

Το εξήντα εννέα τοις εκατό των ιατρών ήθελαν να μάθουν ποιος θα έχει την ευθύνη όταν παρουσιαστεί ένα ιατρικό σφάλμα με την χρήση της τεχνολογίας και το 47% έχει διάφορες απορίες σχετικά με τις κυβερνοεπιθέσεις.

Η παροχή προϊόντων και υπηρεσιών προσαρμοσμένων στις τέσσερις κορυφαίες ανάγκες των ιατρών όχι μόνο θα διευκολύνει την υιοθέτηση αλλά και θα αυξήσει και τον αντίκτυπο, ανέφερε η έκθεση.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS