ΑρχικήsecurityStony Brook: Το νοσοκομείο του Long Island προειδοποιεί για data breach

Stony Brook: Το νοσοκομείο του Long Island προειδοποιεί για data breach

Το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Stony Brook στο Long Island εξέδωσε μία προειδοποίηση ασφαλείας, με στόχο να ενημερώσει τους ασθενείς του ότι τα προσωπικά τους δεδομένα ενδέχεται να έχουν εκτεθεί μετά από μία ransomware επίθεση. Συγκεκριμένα, το Stony Brook έχει στείλει επιστολή στους ασθενείς, για να τους ενημερώσει για ενδεχόμενο data breach, το οποίο έρχεται ως αποτέλεσμα της επίθεσης που έλαβε χώρα τον περασμένο Μάιο στην “Blackbaud”, που είναι προμηθευτής του νοσοκομείου.

Η Blackbaud είναι ένας πάροχος software επικοινωνίας και συγκέντρωσης χρημάτων για ΜΚΟ, πανεπιστήμια, οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης, ιδρύματα και άλλες οντότητες παγκοσμίως.
Το Stony Brook ειδοποιήθηκε από την Blackbaud στις 17 Ιουλίου ότι οι πληροφορίες ασθενών ενδέχεται να έχουν διακυβευτεί στα πλαίσια ενός περιστατικού ασφαλείας που σημειώθηκε στα συστήματά της.

Stony Brook νοσοκομείο

Οι ασθενείς του νοσοκομείου έχουν λάβει ειδοποίηση, σύμφωνα με την οποία τα δεδομένα στα συστήματα της Blackbaud που επηρεάστηκαν από την κυβερνοεπίθεση, ενδέχεται να περιλαμβάνουν πληροφορίες όπως ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις, στοιχεία επικοινωνίας, τον ιατρό, τον πάροχο ασφάλισης και το τμήμα ιατρικών υπηρεσιών των ασθενών. Ωστόσο, το Stony Brook τόνισε στους ασθενείς ότι δεν παρείχε τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού ή τις πιστωτικές τους κάρτες στην Blackbaud και επομένως αυτές οι πληροφορίες δεν περιλαμβάνονται στα αρχεία του Stony Brook που βρίσκονται στα δυνητικά επηρεαζόμενα συστήματα.

Επιπλέον, η Blackbaud διαβεβαίωσε το νοσοκομείο ότι τα δεδομένα που είχαν κλαπεί στην επίθεση καταστράφηκαν και δεν χρησιμοποιήθηκαν, πωλήθηκαν ή διανεμήθηκαν. Το νοσοκομείο πρόσθεσε ακόμη πως η Blackbaud, διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ότι οι πληροφορίες που εμπλέκονται σε αυτό το περιστατικό έχουν χρησιμοποιηθεί κακόβουλα.

data breach

Το νοσοκομείο 624 κλινών τόνισε ότι κατά την επίθεση στη Blackbaud, οι χάκερς δεν απέκτησαν πρόσβαση σε κανένα σύστημα του Stony Brook, συμπεριλαμβανομένων ιατρικών συστημάτων ή ηλεκτρονικών αρχείων υγείας. Το Stony Brook επεσήμανε ότι θα ειδοποιήσει έναν έναν τους ασθενείς – από τους οποίους έχει μία έγκυρη διεύθυνση email – που ενδέχεται να επηρεαστούν. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε πώς σκοπεύει να επικοινωνήσει με ασθενείς που δεν είχαν έγκυρη διεύθυνση email.

Επομένως, συνιστάται στους ασθενείς να παρακολουθούν τακτικά τυχόν δηλώσεις που λαμβάνουν από τα προγράμματα υγείας ή τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης τους και να ελέγχουν για τυχόν άγνωστες υπηρεσίες υγείας.

Τέλος, το Stony Brook ανέφερε πως μετά το ενδεχόμενο data breach, σχεδιάζει να λάβει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, ενώ θα διεξάγει έρευνα και εποπτεία των προμηθευτών του για να διασφαλίσει ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο στο μέλλον.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS