ΑρχικήsecurityNewhall School District: Ακυρώνει μαθήματα λόγω ransomware επίθεσης

Newhall School District: Ακυρώνει μαθήματα λόγω ransomware επίθεσης

Newhall School District

Άλλο ένα σχολικό συγκρότημα των ΗΠΑ έπεσε θύμα ransomware επίθεσης πριν λίγες μέρες, επηρεάζοντας τα μαθήματα που μόλις ξεκίνησαν. Αυτή τη φορά, το θύμα είναι το Newhall School District, που αναγκάστηκε να ακυρώσει τα διαδικτυακά μαθήματα της Δευτέρας και της Τρίτης μετά τη ransomware επίθεση, που λέγεται ότι έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο.

Το σχολικό συγκρότημα ανακοίνωσε το περιστατικό στο Instagram, νωρίς τη Δευτέρα. Η ransomware επίθεση έκλεισε το δίκτυο των σχολείων, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν τα μαθήματα.

Τη Δευτέρα το απόγευμα, το Newhall School District ανέφερε ότι το ζήτημα δεν είχε επιλυθεί και ότι τα μαθήματα της Τρίτης θα έπρεπε, επίσης, να ακυρωθούν.

Συνεργαζόμαστε με τη νομική μας ομάδα και τον ασφαλιστικό μας πάροχο για τη διερεύνηση και επίλυση αυτών των ζητημάτων το συντομότερο δυνατό“, έγραψε ο επιθεωρητής του Newhall School District, Jeff Pelzel, σε επιστολή προς τους γονείς των μαθητών.

ransomware

Λόγω των προβλημάτων από τη ransomware επίθεση, οι εκπαιδευτικοί αναγκάστηκαν να δώσουν στους μαθητές μόνο τα σχέδια των μαθημάτων που δεν απαιτούσαν τεχνολογία.

Όπως διαβάσαμε στο CBS Los Angeles, ο email server του Newhall School District επηρεάστηκε επίσης από τη ransomware επίθεση και σταμάτησε να λειτουργεί.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, έχουν πραγματοποιηθεί πολλές ransomware επιθέσεις σε σχολεία των ΗΠΑ. Την περασμένη εβδομάδα, το σχολικό συγκρότημα Fairfax County Public Schools της Βιρτζίνια έπεσε, επίσης, θύμα ransomware επίθεσης. Προηγούμενες επιθέσεις έχουν στοχεύσει σχολεία στο Toledo, στο Ohio, στο Clark County και σε πολλές άλλες περιοχές.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, πίσω από τις επιθέσεις βρισκόταν η Maze συμμορία.

Η Katie Nickels, στέλεχος στην εταιρεία ασφαλείας Red Canary, είπε ότι τα σχολεία αποτελούν εύκολο στόχο για τις ransomware συμμορίες και ότι οι αρχές επιβολής του νόμου πρέπει να αναλάβουν δράση για να σταματήσουν τους εγκληματίες. Ωστόσο, κάθε μέρα μαθαίνουμε για νέες επιθέσεις σε σχολεία των ΗΠΑ και οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι hackers δεν σκοπεύουν να σταματήσουν σύντομα.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS