ΑρχικήsecurityTikTok: Αφαιρεί 104 εκατομμύρια βίντεο λόγω παραβίασης των όρων του

TikTok: Αφαιρεί 104 εκατομμύρια βίντεο λόγω παραβίασης των όρων του

TikTok

Το TikTok αφαίρεσε περισσότερα από 104,54 εκατομμύρια βίντεο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 επειδή παραβίαζαν τις οδηγίες και τους όρους του. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 1% των συνολικών βίντεο που μεταφορτώθηκαν στην κινεζική πλατφόρμα. Τα περισσότερα βίντεο που αφαιρέθηκαν, προέρχονταν από χρήστες από την Ινδία και τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του TikTok, περίπου το 96,4% των ακατάλληλων βίντεο αναγνωρίστηκαν και καταργήθηκαν πριν τα αναφέρουν χρήστες, ενώ πολλά άλλα (90,3%) καταργήθηκαν πριν προλάβουν να αποκτήσουν έστω και μια προβολή. Η πλειοψηφία, δηλαδή το 30,9%, αφαιρέθηκε επειδή περιείχε σεξουαλικό περιεχόμενο. Άλλα βίντεο αφαιρέθηκαν επειδή έθεταν σε κίνδυνο τους χρήστες ή προωθούσαν παράνομες δραστηριότητες.

Επίσης, ένας μεγάλος αριθμός βίντεο ανήκε σε χρήστες από το Πακιστάν, τη Βραζιλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το TikTok συνεργάστηκε, επίσης, με κυβερνήσεις και αρχές επιβολής του νόμου που έκαναν επίσημα και “έγκυρα” αιτήματα για απόκτηση πληροφοριών χρηστών. Τέτοια αιτήματα υποβάλλονται με τα κατάλληλα νομικά έγγραφα όπως κλήσεις, δικαστική απόφαση, ένταλμα κλπ. Η Ινδία υπέβαλε τα περισσότερα αιτήματα αλλά το TikTok συμμορφώθηκε με το 79%. Άλλες χώρες με πολλά τέτοια αιτήματα ήταν οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Γερμανία. Το TikTok ανταποκρίθηκε μόνο όταν πληρούνταν όλες οι προϋποθέσεις.

Η εταιρεία είπε ότι μόνο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης θα αποκάλυπτε πληροφορίες χρηστών, χωρίς τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες. Τέτοιες περιπτώσεις είναι η αποτροπή ενός επικείμενου θανάτου ή σοβαρού σωματικού τραυματισμού ενός ατόμου.

Η Κίνα έλειπε από τη λίστα με τις κυβερνήσεις που έκαναν τέτοια αιτήματα.

Επιπλέον, το TikTok είπε ότι έλαβε νομικά αιτήματα από κυβερνήσεις και υπηρεσίες επιβολής του νόμου, καθώς και κατόχους δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας (IP) για αφαίρεση συγκεκριμένου περιεχομένου που είχε ανέβει στην πλατφόρμα του. Τα αιτήματα αυτά μπορούν να ικανοποιηθούν μόνο αν γίνουν μέσω “κατάλληλων καναλιών” ή αν ορίζονται από το νόμο.

Τα περισσότερα αιτήματα γι’ αυτό το σκοπό προήλθαν από τη Ρωσία και από την Ινδία.

βίντεο

Όλες οι πλατφόρμες πρέπει να συνεργαστούν

Το TikTok δήλωσε ότι η προσωρινή επικεφαλής, Vanessa Pappas, έστειλε μια επιστολή στους επικεφαλής εννέα πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης, προτείνοντας μια συνεργασία. Οι εταιρείες θα πρέπει να ενημερώνουν η μια την άλλη για βίαιο και γενικά ακατάλληλο περιεχόμενο που βρίσκουν στις πλατφόρμες τους.

Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και περιεχομένου αντιμετωπίζουν συνεχώς προβλήματα που σχετίζονται με την ανάρτηση και αναδημοσίευση ακατάλληλου περιεχομένου και αυτό επηρεάζει όλους μας, συμπεριλαμβανομένων των χρηστών μας, των ομάδων μας και της ευρύτερης κοινότητας“, δήλωσε η εταιρεία. “… το περιεχόμενο μεταφέρεται από τη μία εφαρμογή στην άλλη. Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στον αυτόματο εντοπισμό και τον περιορισμό πολλών τέτοιων περιεχομένων, και οι συντονιστές και οι ομάδες βρίσκονται συχνά στην πρώτη γραμμή κατά την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων“.

Κάθε μεμονωμένη προσπάθεια μιας πλατφόρμας για την προστασία των χρηστών της θα καταστεί πιο αποτελεσματική μέσω μιας επίσημης, συνεργατικής προσέγγισης για την έγκαιρη αναγνώριση και κοινοποίηση μεταξύ των εταιρειών“, δήλωσε το TikTok. Η εταιρεία πρότεινε ότι η συνεργασία μεταξύ των εταιρειών θα μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης τέτοιου περιεχόμενου.

Σύμφωνα με το ZDNet, το TikTok δήλωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για τον έλεγχο παραπλανητικού περιεχομένου, όπως είναι παραπληροφόρηση σχετικά με το COVID-19, τις εκλογές και την αλλαγή του κλίματος.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS