Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 11:08
Αρχική inet TikTok: ζητά αποτίμηση $ 60 δισεκατομμυρίων από Αμερικανικές εταιρείες

TikTok: ζητά αποτίμηση $ 60 δισεκατομμυρίων από Αμερικανικές εταιρείες

Η ByteDance, μητρική εταιρεία του TikTok, ζητά αποτίμηση 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την δημοφιλή εφαρμογή της, καθώς η Oracle Corp και η Walmart Inc συμμετέχουν στις επιχειρήσεις των τεχνολογικών εταιρειών στις ΗΠΑ που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ασφάλειας που έχει θέσει η διοίκηση του Προέδρου Trump.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, τόσο η Oracle όσο και η Walmart έχουν δικαίωμα να αγοράσουν το 12,5% και 7,5% αντίστοιχα από το νεοσύστατο TikTok Global, βάσει μιας συμφωνίας που έχει λάβει την έγκριση του Προέδρου Donald Trump.

Οι εταιρείες θα πληρώσουν συνολικά 12 δισεκατομμύρια δολάρια για τα μερίδιά τους, εάν καταλήξουν σε συμφωνία με την TikTok, η οποία απαιτεί το ποσό των 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η τελική αποτίμηση βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση, καθώς και οι δύο πλευρές επεξεργάζονται τα ίδια κεφάλαια και τα μέτρα για την ασφάλεια των δεδομένων.

Η Κίνα δεν έχει ακόμη εγκρίνει τη συμφωνία, αν και οι ρυθμιστικές αρχές λέγεται ότι έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους για οποιαδήποτε συναλλαγή στην οποία η ByteDance εξακολουθεί να διατηρεί τον έλεγχο των πολύτιμων αλγορίθμων της και άλλων ιδιόκτητων τεχνολογιών.

Ο Πρόεδρος Donald Trump, έχει απειλήσει στο παρελθόν να απαγορεύσει το TikTok, επικαλούμενος ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι είναι μία τακτική που ακολουθεί λόγω της διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Αυτό πίεσε την ByteDance να κάνει μια συμφωνία, καθώς ήθελε να αποφύγει την απαγόρευση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων 100 εκατομμυρίων Αμερικανών, τα οποία αποστέλλονται σε διακομιστές στην Κίνα.

Η ByteDance απέρριψε την πρόταση μιας πλήρους εξαγοράς από τη Microsoft Corp, αλλά μάλλον συμφώνησε με την προσφορά της Oracle στην οποία η κινεζική μητρική εταιρεία θα εξακολουθεί να διατηρεί το μεγαλύτερο μερίδιο.

Η νέα στάση του Trump φαίνεται να έρχεται σε σύγκρουση με την προηγούμενη εκτελεστική του εντολή σχετικά με την ByteDance.

Η ByteDance αγωνίζεται αυτή τη στιγμή να αποφύγει την απαγόρευση του TikTok, αφού το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ δήλωσε την Παρασκευή ότι θα αποκλείσει νέες λήψεις και ενημερώσεις στην εφαρμογή από χθες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

Η APT ομάδα πίσω από την επιχείρηση Dark Caracal επέστρεψε με νέες επιθέσεις

Σύμφωνα με την Check Point, η APT ομάδα πίσω από την hacking επιχείρηση Dark Caracal επέστρεψε. Οι ερευνητές ασφαλείας της εταιρείας αποκάλυψαν...

Να συνεχίσω να χρησιμοποιώ τον Password Manager μου;

Στην εποχή μας, που ο καθένας διαθέτει πολλούς λογαριασμούς, η χρήση ενός Password Manager είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε...

Ιταλία: Χάκερς έκλεψαν 800.000€ από 35 ATM με Black Box επίθεση!

Χάκερς έκλεψαν χρήματα από τουλάχιστον 35 ATM που λειτουργούν σε τράπεζες στην Ιταλία, με μια νέα τεχνική Black Box επίθεσης. Οι καραμπινιέρι...

Hacker πουλά email credentials που ανήκουν σε υψηλόβαθμα στελέχη

Ένας hacker πουλά credentials για λογαριασμούς email που ανήκουν σε εκατοντάδες υψηλόβαθμα στελέχη (C-level) εταιρειών από όλο τον κόσμο.

Kaspersky: Μικρότερο το κόστος παραβιάσεων για επιχειρήσεις που είναι ειλικρινείς

Όπως αποκάλυψε μία νέα έρευνα της Kaspersky, όσες επιχειρήσεις αποκαλύπτουν ότι έπεσαν θύματα παραβίασης, έχουν 40% λιγότερες οικονομικές ζημιές.

Κομητεία της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα στους χάκερς του DoppelPaymer ransomware

Η κομητεία Ντέλαγουερ της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα σε χάκερς που μόλυναν τα συστήματά της με το DoppelPaymer ransomware το προηγούμενο Σαββατοκύριακο....

Advantech: Ο κατασκευαστής IIoT chip έπεσε θύμα του Conti ransomware

Η ransomware συμμορία Conti στόχευσε τα συστήματα της γνωστής εταιρείας κατασκευής IIoT chip Advantech και ζητά 12,5 εκατομμύρια δολάρια για να αποκρυπτογραφήσει...

Banijay: Η εταιρεία παραγωγής πολυμέσων υπέστη παραβίαση δεδομένων

Η εταιρεία «Banijay», επιβεβαίωσε μία εσωτερική παραβίαση δεδομένων, που επηρεάζει ουσιαστικά εκατοντάδες τρέχοντες και πρώην υπαλλήλους της. Η γαλλική εταιρεία παραγωγής και...

Android: Πως να μοιραστείτε την οθόνη σας με το Google Duo

Το Google Duo είναι μια εύχρηστη εφαρμογή βιντεοκλήσεων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διαθέτει και άλλες ισχυρές λειτουργίες. Εάν θέλετε να...

Samsung Galaxy smartwatch: Πώς να το συνδέσετε με το νέο σας κινητό

Η σύνδεση ενός Samsung Galaxy smartwatch με ένα νέο κινητό μπορεί να εξελιχθεί σε δύσκολή ή και ενοχλητική διαδικασία, καθώς δεν είναι...