ΑρχικήinetTikTok: ζητά αποτίμηση $ 60 δισεκατομμυρίων από Αμερικανικές εταιρείες

TikTok: ζητά αποτίμηση $ 60 δισεκατομμυρίων από Αμερικανικές εταιρείες

Η ByteDance, μητρική εταιρεία του TikTok, ζητά αποτίμηση 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την δημοφιλή εφαρμογή της, καθώς η Oracle Corp και η Walmart Inc συμμετέχουν στις επιχειρήσεις των τεχνολογικών εταιρειών στις ΗΠΑ που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ασφάλειας που έχει θέσει η διοίκηση του Προέδρου Trump.

TikTok

Όπως αναφέρει το Bloomberg, τόσο η Oracle όσο και η Walmart έχουν δικαίωμα να αγοράσουν το 12,5% και 7,5% αντίστοιχα από το νεοσύστατο TikTok Global, βάσει μιας συμφωνίας που έχει λάβει την έγκριση του Προέδρου Donald Trump.

Οι εταιρείες θα πληρώσουν συνολικά 12 δισεκατομμύρια δολάρια για τα μερίδιά τους, εάν καταλήξουν σε συμφωνία με την TikTok, η οποία απαιτεί το ποσό των 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η τελική αποτίμηση βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση, καθώς και οι δύο πλευρές επεξεργάζονται τα ίδια κεφάλαια και τα μέτρα για την ασφάλεια των δεδομένων.

Η Κίνα δεν έχει ακόμη εγκρίνει τη συμφωνία, αν και οι ρυθμιστικές αρχές λέγεται ότι έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους για οποιαδήποτε συναλλαγή στην οποία η ByteDance εξακολουθεί να διατηρεί τον έλεγχο των πολύτιμων αλγορίθμων της και άλλων ιδιόκτητων τεχνολογιών.

Ο Πρόεδρος Donald Trump, έχει απειλήσει στο παρελθόν να απαγορεύσει το TikTok, επικαλούμενος ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι είναι μία τακτική που ακολουθεί λόγω της διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Αυτό πίεσε την ByteDance να κάνει μια συμφωνία, καθώς ήθελε να αποφύγει την απαγόρευση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων 100 εκατομμυρίων Αμερικανών, τα οποία αποστέλλονται σε διακομιστές στην Κίνα.

Η ByteDance απέρριψε την πρόταση μιας πλήρους εξαγοράς από τη Microsoft Corp, αλλά μάλλον συμφώνησε με την προσφορά της Oracle στην οποία η κινεζική μητρική εταιρεία θα εξακολουθεί να διατηρεί το μεγαλύτερο μερίδιο.

Η νέα στάση του Trump φαίνεται να έρχεται σε σύγκρουση με την προηγούμενη εκτελεστική του εντολή σχετικά με την ByteDance.

Η ByteDance αγωνίζεται αυτή τη στιγμή να αποφύγει την απαγόρευση του TikTok, αφού το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ δήλωσε την Παρασκευή ότι θα αποκλείσει νέες λήψεις και ενημερώσεις στην εφαρμογή από χθες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS