ΑρχικήinetAmazon: Δωροδοκία υπαλλήλων εις βάρος πωλητών!

Amazon: Δωροδοκία υπαλλήλων εις βάρος πωλητών!

Έξι άτομα αντιμετωπίζουν κατηγορίες για υποτιθέμενη δωροδοκία προσωπικού της Amazon, για ενίσχυση πωλητών εις βάρος άλλων.

amazon δωροδοκία
Amazon: Δωροδοκία υπαλλήλων εις βάρος πωλητών!

Οι ΗΠΑ καταστρέφουν ένα περίπλοκο σχέδιο για την ενίσχυση ορισμένων τρίτων πωλητών της Amazon σε βάρος άλλων. Μια μεγάλη κριτική επιτροπή στην Washington έχει κατηγορήσει έξι άτομα για φερόμενη δωροδοκία υπαλλήλων και εργολάβων της Amazon, με σκοπό να κερδίσουν το προβάδισμα στη μεγάλη ηλεκτρονική αγορά του διαδικτύου.

Για αρχή, να αναφέρουμε ότι οι έξι φαίνεται να πλήρωσαν για να λάβουν «αποκλειστικά οφέλη» για τους λογαριασμούς τους, όπως πωλήσεις σε περιορισμένες κατηγορίες και σε ανταγωνιστικά δεδομένα.

Επιπλέον, υποτίθεται ότι ανάγκασαν τους εργαζομένους της Αmazon να άρουν τις απαγορεύσεις λογαριασμών τους, και ακόμη και να βοηθήσουν με τις επιθέσεις εναντίον των αντιπάλων τους. Για να επιτευχθεί αυτό, χρησιμοποίησαν πληροφορίες του αλγορίθμου για να σπαμάρουν τις καταχωρήσεις των ανταγωνιστών με ψευδείς αρνητικές κριτικές, ισχυρίστηκε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αναφέρεται επίσης, ότι έλαβαν εμπιστευτικά δεδομένα, όπως έσοδα, πελάτες και διαφημιστικές καμπάνιες των αντιπάλων τους. Με την εν λόγω δωροδοκία, φαίνεται να έχουν λάβει στοιχεία των ανταγωνιστών από μυστικές πληροφορίες της Amazon, όπως η μηχανή αναζήτησης, οι μέθοδοι επιβολής και οι κριτικές, σύμφωνα με το Engadget.

Στη λίστα των κατηγορούμενων περιλαμβάνονται οι Rohit Kadmisetty, Nishad Kunju, Kristen Leccese, Joseph Nilsen, Hadis Nuhanovic και Ephraim Rosenberg. Όλοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εμπορική δωροδοκία, πρόσβαση σε προστατευμένους υπολογιστές χωρίς εξουσιοδότηση και ηλεκτρονική απάτη.

Η ομάδα των απατεώνων θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση σε δικαστήριο του Σιάτλ, στις 15 Οκτωβρίου.

Amazon: Δωροδοκία υπαλλήλων εις βάρος πωλητών!

Η υπόθεση δεν έρχεται την καλύτερη στιγμή για την Amazon. Η εταιρεία είναι εξοικειωμένη σε ζητήματα με αδίστακτους τρίτους πωλητές και έχει κατηγορηθεί ότι χρησιμοποιεί δεδομένα πωλητών για να δημιουργήσει ανταγωνιστικά προϊόντα και να αποκτήσει ένα άδικο πλεονέκτημα.

Παρόλο που οι δύο περιπτώσεις δεν είναι συνδεδεμένες, η τελευταία υπόθεση για την φερόμενη δωροδοκία δε βοηθά τους ισχυρισμούς της Amazon ότι χειρίζεται την κακομεταχείριση των πωλητών.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS