ΑρχικήinetHuawei για τις απαγορεύσεις των ΗΠΑ: Δεχόμαστε αδιάκοπη επιθετικότητα

Huawei για τις απαγορεύσεις των ΗΠΑ: Δεχόμαστε αδιάκοπη επιθετικότητα

Ο εκ περιτροπής πρόεδρος της Huawei, Guo Ping, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να κάνει ό, τι μπορεί για να ενισχύσει την αλυσίδα εφοδιασμού της, παρά το ότι συνεχίζει να αντιμετωπίζει «μεγάλη πίεση» και συνεχείς «επιθέσεις».

“Η Huawei βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση αυτές τις μέρες. Η αδιάκοπη επιθετικότητα μας έχει ασκήσει σημαντική πίεση”, δήλωσε την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Connect 2020.

Huawei ΗΠΑ

“Εξακολουθούμε να αξιολογούμε τις συγκεκριμένες επιπτώσεις. Αυτή τη στιγμή, η επιβίωση είναι ο στόχος.”

Ο Ping ανέλυσε το σημείο αυτό, διευκρινίζοντας ότι οι συνεχείς επιθέσεις στις οποίες αναφέρθηκε προέρχονταν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

“Οι ΗΠΑ μας επιτίθενται συνεχώς και τροποποίησαν τους νόμους τους για τρίτη φορά, και αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλες προκλήσεις για την παραγωγή και τη λειτουργία μας”, είπε, μιλώντας στα ΜΜΕ.

Τον Αύγουστο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέκτεινε τους περιορισμούς της προς την κινέζικη γιγαντιαία εταιρεία, απαγορεύοντας την αγορά τσιπ από ξένους κατασκευαστές που χρησιμοποιούν αμερικανική τεχνολογία. Πρόσθεσε επίσης άλλες 38 θυγατρικές της Huawei στη Entity List, συμπεριλαμβανομένων των Huawei Cloud Singapore και Huawei Cloud France.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απαγόρευαν επίσης στις αμερικανικές εταιρείες να αγοράζουν, να εγκαθιστούν ή να χρησιμοποιούν ξένο τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, επικαλούμενοι φόβους κατασκοπείας στον κυβερνοχώρο. Η απαγόρευση στοχεύει κυρίως τους Κινέζους παρόχους εξοπλισμού, όπως η Huawei, αν και δεν αναφέρονται ονόματα στην εκτελεστική σειρά.

Παρά την απαγόρευση των chipset, ο Ping είπε ότι η εταιρεία διαθέτει «επαρκές απόθεμα» για να υποστηρίξει την επιχείρησή της.

“Όσον αφορά τα chipset μας για κινητά τηλέφωνα, καθώς καταναλώνουμε εκατοντάδες εκατομμύρια chipset κάθε χρόνο, εξακολουθούμε να ψάχνουμε τρόπους για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Ωστόσο, γνωρίζουμε επίσης ότι οι αμερικανοί προμηθευτές τσιπ προσπαθούν να πείσουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να συνεχίσουν να προμηθεύουν την Huawei”, είπε.

Ο Ping εκμεταλλεύτηκε επίσης την ευκαιρία την Τετάρτη για να επικαλεστεί “διαφάνεια και συνεργασία”. “Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ξανασκεφτεί την απόφαση της”, είπε.

“Εάν είναι πρόθυμοι να μας προμηθεύσουν, θα ήμασταν πρόθυμοι να αγοράσουμε από αυτούς. Ταυτόχρονα, θα συνεχίσουμε να τηρούμε τη στρατηγική μας για τις προμήθειες … πιστεύουμε ότι η συνεργασία είναι το καλύτερο μοντέλο για την παγκόσμια βιομηχανία.”

Εν τω μεταξύ, η Huawei εξακολουθεί να αποκλείεται από τη συμμετοχή της στη δημιουργία δικτύων 5G παγκοσμίως. Το πιο πρόσφατο συμβάν ήταν στον Καναδά όταν οι Bell και Telus ανακοίνωσαν ότι δεν θα συνέχιζαν τη χρήση του εξοπλισμού της Huawei στα αντίστοιχα δίκτυα 5G.

Την Τετάρτη, ο εκ περιτροπής πρόεδρος μίλησε επίσης για την απόφαση της εταιρείας να μειώσει τον αριθμό των θέσεων εργασίας της στην Αυστραλία, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε έως και 400 απολύσεις τα επόμενα πέντε χρόνια χάρη στην απαγόρευση που έχει επιβάλει η εταιρεία στην κυβέρνηση της Αυστραλίας για 5G .

“Η Αυστραλία είναι μια μικρή αγορά για εμάς. Ποτέ δεν ήταν προτεραιότητα”, δήλωσε ο Ping.

“Δίνουμε πάντα προτεραιότητα στους πόρους μας για την εξυπηρέτηση πελατών υψηλής ποιότητας. Επειδή οι πόροι είναι περιορισμένοι, πρέπει να τους χρησιμοποιήσουμε στο έπακρο για να υποστηρίξουμε τους πελάτες που πραγματικά μας χρειάζονται και να τους υποστηρίξουμε για να επιτύχουμε. Κάνουμε προσαρμογές στις επιχειρήσεις ανάλογα με την κατάσταση.”

Παρά τις υπόλοιπες πιέσεις, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι επικεντρώνεται στο cloud, την τεχνητή νοημοσύνη και τις τεχνολογικές εφαρμογές της βιομηχανίας για να προσφέρει αξία στους πελάτες. “Υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες σε αυτό”, είπε ο Ping.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS