ΑρχικήsecurityΚαταδικάστηκε άνδρας για crypto-mining μέσω CSIRO εξοπλισμού

Καταδικάστηκε άνδρας για crypto-mining μέσω CSIRO εξοπλισμού

Αυστραλία: Ποινή φυλάκισης για άνδρα που πραγματοποιούσε crypto-mining επιθέσεις χρησιμοποιώντας εξοπλισμό του κυβερνητικού οργανισμού CSIRO.

crypto-mining

Ένας 34χρονος άνδρας από το Σίδνεϊ καταδικάστηκε από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας (AFP) για τη χρήση εξοπλισμού του κυβερνητικού οργανισμού επιστημονικής έρευνας Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO), με σκοπό τη διεξαγωγή crypto-mining επιθέσεων.

Ο κατηγορούμενος είχε προσληφθεί τον Ιανουάριο του 2018 και είχε πρόσβαση στους servers και τους υπερυπολογιστές του CSIRO (που χρησιμοποίησε έπειτα για το crypto-mining), για να εκτελεί τα καθήκοντά του στην αρχειοθέτηση δεδομένων και την υποστήριξη λογισμικού.

Η αστυνομία είπε ότι ο 34χρονος από το Σίδνεϊ είχε πρόσβαση στους servers και τους υπερυπολογιστές που χρησιμοποιούνταν για την πραγματοποίηση επίσημων επιστημονικών ερευνών. Ωστόσο, ο κατηγορούμενος τροποποίησε δεδομένα εντός αυτών των συστημάτων, χωρίς εξουσιοδότηση, για να πραγματοποιήσει crypto-mining με σκοπό το προσωπικό κέρδος.

Λέγεται ότι ο άντρας κατάφερε να κλέψει cryptocurrency αξίας 9.400 $.

Η μονάδα ανάλυσης εγκλημάτων του κυβερνοχώρου της AFP ξεκίνησε έρευνα μετά από ενημέρωση του οργανισμού CSIRO. Ο οργανισμός εντόπισε “σοβαρή βλάβη στην υποδομή του” και το ανέφερε αμέσως στην αστυνομία. Τον Μάρτιο του 2018, οι αξιωματούχοι έκαναν έρευνα στο σπίτι του κατηγορούμενου και προχώρησαν σε κατάσχεση ενός laptop, ενός κινητού τηλεφώνου και άλλων αντικειμένων.

CSIRO

Ο άνδρας κατηγορήθηκε επίσημα τον Μάιο του 2019 για κατάχρηση προγραμμάτων υπολογιστών μιας ομοσπονδιακής κυβερνητικής υπηρεσίας, για crypto-mining, ενώ εργαζόταν για την υπηρεσία.

Όπως διαβάσαμε στο ZDNet, ο 34χρονος ομολόγησε την ενοχή του στις 28 Φεβρουαρίου 2020 και τώρα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, η οποία περιλαμβάνει 300 ώρες εργασίας στην κοινότητα.

Ο διοικητής της μονάδας ανάλυσης κυβερνοεγκλημάτων της AFP, Chris Goldsmid, είπε: “Οι δραστηριότητες αυτού του ανθρώπου εμπόδισαν τους υπερυπολογιστές να κάνουν αυτό που έπρεπε, δηλαδή διεξαγωγή σημαντικών επιστημονικών ερευνών για το έθνος, συμπεριλαμβανομένων των Pulsar Data Array Analysis, της ιατρικής έρευνας και της κλιματολογικής εργασίας για τη μέτρηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον από την κλιματική αλλαγή“.

Οι συνέπειες είναι σαφείς – κατάχρηση της εμπιστοσύνης των Αυστραλών φορολογουμένων από έναν υπάλληλο της κυβέρνησης, με κίνητρο το προσωπικό κέρδος και την απληστία“, είπε ακόμα ο διοικητής.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS