ΑρχικήUpdatesMicrosoft: Το MsQuic θα υπάρχει σύντομα στα περισσότερα προϊόντα της

Microsoft: Το MsQuic θα υπάρχει σύντομα στα περισσότερα προϊόντα της

H Microsoft ανακοίνωσε ότι το MsQuic θα είναι σύντομα μέρος των περισσότερων προϊόντων της, όπως τα Windows, .NET, Microsoft 365 και άλλα. Συγκεκριμένα, η Microsoft άνοιξε αυτή την εβδομάδα τον πηγαίο κώδικα του MsQuic, που είναι η εσωτερική βιβλιοθήκη της εταιρείας για το χειρισμό συνδέσεων δικτύου που δημιουργήθηκαν μέσω του νέου πρωτοκόλλου QUIC. Το QUIC σημαίνει “Γρήγορες διαδικτυακές συνδέσεις UDP”. Πρόκειται για ένα νέο πρωτόκολλο μεταφοράς δεδομένων που επί του παρόντος τυποποιείται από την Internet Engineering Task Force (IETF). Σε επίπεδο δικτύωσης, το QUIC είναι ένα πρωτόκολλο μεταφοράς δεδομένων παρόμοιο με τα TCP, UDP και SPDY. Οι εργασίες στο QUIC ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 2010 με πρωτοπόρο την Google, η οποία ήθελε να δημιουργήσει ένα ταχύτερο και πιο επικεντρωμένο στην απόδοση πρωτόκολλο μεταφοράς δεδομένων για να αντικαταστήσει το TCP. Στον πυρήνα του, το QUIC είναι ένα mash-up που δανείζεται αρχές και λειτουργίες από τα HTTP / 2 (HTTP-over-SPDY), TCP, UDP και TLS (για κρυπτογράφηση). Αυτές οι δυνατότητες επιτρέπουν γρηγορότερες και ασφαλέστερες συνδέσεις. Η IETF συμφώνησε ότι το QUIC θα αποτελεί την βάση του επερχόμενου προτύπου HTTP / 3, όπως ακριβώς το SPDY είναι η βάση για το HTTP / 2 και το TCP για το HTTP / 1.

Το MsQuic είναι μια C πρότυπη βιβλιοθήκη που αναπτύχθηκε από τη Microsoft με μοναδικό σκοπό την υποστήριξη συνδέσεων δεδομένων με το QUIC στα προϊόντα της. Υποστηρίζει πλατφόρμες Windows και Linux. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Microsoft βασίζεται στο Linux για ορισμένες από τις cloud υποδομές της.

Η βιβλιοθήκη πρόκειται να αναπτυχθεί ευρέως στη Microsoft ως η κύρια μέθοδος μέσω της οποίας τα προϊόντα της εταιρείας θα χειρίζονται συνδέσεις με το QUIC, σύμφωνα με τον Daniel Havey, Διευθυντή προγράμματος της Microsoft. Ο Havey ανέφερε ότι πολλές άλλες ομάδες της Microsoft επίσης δοκιμάζουν το MsQuic. Η Microsoft είναι “ενεργός συμμετέχων και οδηγός” του QUIC στη βιομηχανία και, κατά συνέπεια, προσπαθεί να παρακινήσει κι άλλους προς αυτή την κατεύθυνση, δήλωσε ο Havey σε δημοσίευση του στο blog της εταιρείας. Το MsQuic φέρνει βελτιώσεις απόδοσης και ασφάλειας στον τομέα της δικτύωσης. Σημειώνεται βελτιωμένη απόδοση στις διαδικτυακές υπηρεσίες της εταιρείας, δεδομένου ότι υπάρχει μειωμένος χρόνος αναμονής και ταχύτερη ρύθμιση των συνδέσεων. Οι συνδέσεις της εταιρείας θα μπορούν ακόμη να αλλάζουν απρόσκοπτα δίκτυα, επειδή μπορούν να χειριστούν αλλαγές διεύθυνσης IP / θύρας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι χρήστες να έχουν μία καλύτερη και ποιοτικότερη εμπειρία στις συσκευές τις εταιρείας, δήλωσε ο Havey.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS