Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
infosec

Η ενημέρωση του For Honor διορθώνει πολλά σφάλματα του παιχνιδιού

Την Τετάρτη, η Ubisoft κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση του For Honor update - 2.05. Οι πληροφορίες για το patch, αποκαλύπτουν...
Read More
infosec

Microsoft: Το Patch ασφαλείας της Τρίτης, για το Φεβρουάριο του 2019

Η Microsoft εξέδωσε την Τρίτη μια σειρά από ενημερώσεις για τη διόρθωση τουλάχιστον 70 διαφορετικών ευπαθειών ασφαλείας σε Windows και λογισμικό....
Read More
Latest Posts

QUIC: Η νέα έκδοση του HTTP δεν χρησιμοποιεί το TCP

Η επόμενη έκδοση του Hypertext Transfer Protocol (HTTP) θα διαφέρει πολύ από τις εκδόσεις του πρωτοκόλλου που χρησιμοποιούμε μέχρι σήμερα.

Τι είναι το HTTP;

Για όσους δεν το γνωρίζουν το HTTP είναι ένα πρωτόκολλο μεταφοράς υπερκειμένου. Χρησιμοποιείται κυρίως για την επικοινωνία μεταξύ των περιηγητών μας και των web servers που διατηρούν τις ιστοσελίδες που επισκεπτόμαστε.

QUIC HTTP TCP UDP

Σήμερα, οι εκδοχές 1.0, 1.1 και 2 του HTTP χρησιμοποιούν το Transmission Control Protocol (TCP) πρωτόκολλο . Το TCP, ως μέρος των στρώσεων του IP πρωτοκόλλου (Internet Protocol), παρέχει αξιόπιστη και ελεγχόμενη παράδοση πακέτων σε ένα δίκτυο IP.

Το TCP έχει σχεδιασθεί να περιλαμβάνει όλες τις λύσεις για τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν και είναι κατάλληλο για οποιαδήποτε εφαρμογή που χρειάζεται αξιοπιστία. Ωστόσο για να γίνει μια σύνδεση μεταξύ του client και του server, πρέπει να προηγηθούν πολλά «πέρα δώθε» από πακέτα αναγνώρισης και επιβεβαίωσης (round trips). Για να θεωρηθεί ιδανικό ένα πρωτόκολλο μεταφοράς όπως είναι το TCP, θα π ρέπει μπορεί να συνδυάζει την ελεγχόμενη παράδοση των πακέτων, όπως ακριβώς γίνεται με το TCP, ενώ παράλληλα δεν θα εκτελεί τόσα πολλά round trips, μειώνοντας την καθυστέρηση του δικτύου.

Ποιο είναι το νέο πρωτόκολλο που θα δούμε;

Η Google προσπαθώντας να βελτιώσει το web networking συνεχώς, δουλεύει πάνω σε ένα πειραματικό πρωτόκολλο δικτύου, το οποίο ονομάζεται QUIC (Quick UDP Internet Connections). Το QUIC χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο UDP (User Datagram Protocol) που λειτουργεί αντίθετα από το TCP. Το πρωτόκολλο UDP μπορεί να φαίνεται αναξιόπιστο καθώς δεν ελέγχει αν τα πακέτα φτάνουν στον προορισμό τους, αλλά είναι πολύ απλό στο χειρισμό και όλο και περισσότερα νέα πρωτόκολλα χτίζονται βάσει του συγκεκριμένου.

Το QUIC ουσιαστικά προσφέρει την αξιοπιστία του TCP χρησιμοποιώντας σημαντικά μικρότερο αριθμό round trips. Για παράδειγμα, όταν ένας πελάτης (client) συνδέεται σε έναν server, μπορεί να στείλει και να λάβει κρυπτογραφημένα δεδομένα, χρησιμοποιώντας το τελευταίο session κρυπτογράφησης. Έτσι, δεν δημιουργούνται συνεχώς νέα sessions, και δεν υπάρχουν νέα round trips μεταξύ των δυο συστημάτων.

Ήδη, η βιομηχανία που σχεδιάζει πρωτόκολλα δικτύου γνωστή ως Internet Engineering Task Force (IETF), επιχειρεί να δημιουργήσει μία εκδοχή του QUIC, το οποίο αποκλίνει σημαντικά από την αρχική πρόταση της Google. Η ίδια η Google έκανε δεκτό το αίτημα της IETF και στην παρούσα φάση σχεδιάζεται η εκδοχή HTTP που θα χρησιμοποιεί το QUIC ως πρωτόκολλο.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *