ΑρχικήsecurityHackers κατάφεραν να πάρουν αρχεία από το Βρετανικό Υπουργείο Αμύνης

Hackers κατάφεραν να πάρουν αρχεία από το Βρετανικό Υπουργείο Αμύνης

UK Ministry of defenceTo τμήμα Intelligence and Security Committee (ISC) του Βρετανικού Κοινοβουλίου κυκλοφόρησε την (PDF) ετήσια έκθεσή του για την περίοδο 2012-2013. Η έκθεση περιλαμβάνει πολλά ενδιαφέροντα σημεία, αλλά το πιο ενδιαφέρον ίσως είναι η παράγραφος 5.

Η παράγραφος 5 της έκθεσης αποκαλύπτει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ανησυχεί ιδιαίτερα για τις απειλές στον κυβερνοχώρο.

“Η Επιτροπή έχει αναφέρει ότι φέτος οι απειλές από επιθέσεις στον διαδίκτυο βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών και αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο, με την προσθήκη νέων “μισθοφόρων”, αναφέρει η έκθεση.

Σύμφωνα με την ISC, κρατικοί φορείς, όπως η Κίνα και η Ρωσία αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή. Ωστόσο, η επιτροπή προειδοποιεί ότι ορισμένα κράτη πιστεύεται ότι έχουν προσλάβει μισθοφόρους για να πραγματοποιούν επιθέσεις για λογαριασμό τους.

“Αυτές οι κυβερνο-ελεγχόμενες ομάδες αποτελούνται από εξειδικευμένους επαγγελματίες του χώρου και αναλαμβάνουν επιθέσεις σε διάφορες στόχους όπως πχ σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες ενέργειας. Οι ομάδες αυτές αποτελούν απειλή από μόνες τους και ο συνδυασμός των δυνατοτήτων τους μαζί με την κρατική υποστήριξη κάνει την κατάσταση πολύ ανησυχητική, αναφέρει η ISC.

Προς το παρόν, οι τρομοκρατικές ομάδες δεν θεωρούνται “αξιόπιστη απειλή στον κυβερνοχώρο.” Ωστόσο, όπως τονίζουν οι αξιωματούχοι αυτό μπορεί να αλλάξει στο μέλλον.

Ενώ η ISC φαίνεται να είναι ευχαριστημένη με τις “ανεπτυγμένες” άμυνες του συστήματος της κυβέρνησης, ένας σημαντικός αριθμός επιθέσεων έχουν καταγραφεί στα δίκτυα της κυβέρνησης, ορισμένες από τις οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να κλαπούν δεδομένα.

Η έκθεση αναφέρει ότι πολλές δημόσιες υπηρεσίες έχουν πληγεί από κατανεμημένες επιθέσεις άρνησης υπηρεσιών (DDOS). Το περασμένο καλοκαίρι, hackers προσπάθησαν να κλέψουν πληροφορίες σε πάνω από 200 λογαριασμούς email, σε 30 κυβερνητικές υπηρεσίες.

“Οι κρατικές υπηρεσίες δέχονται στοχευμένες επιθέσεις μέσω προμηθευτών της βιομηχανίας που μπορεί να κατέχουν σημαντικές κυβερνητικές πληροφορίες. Μας έχουν αναφέρει ότι hackers κατάσκοποι κατάφεραν να πάρουν αρχεία από το MOD (Ministry of Defence, ή στα Ελληνικά Υπουργείο Αμύνης)” Αυτό θα έχει συνέπειες στην ασφάλεια αλλά και οικονομικές για το Ηνωμένο Βασίλειο,” αναφέρει η έκθεση.

SecNews
SecNewshttps://secnewsgr.kinsta.cloud
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS