ΑρχικήsecuritySnowden και Assange Δύο άνθρωποι που τα έβαλαν με τις ΗΠΑ και...

Snowden και Assange Δύο άνθρωποι που τα έβαλαν με τις ΗΠΑ και είναι ζωντανοί

To WikiLeaks ανέφερε την περασμένη Τρίτη ότι η πρώτη φάση της καμπάνιας “Flight of Liberty” για τον Edward Snowden θα αρχίσει την Τετάρτη (σήμερα) και υποσχέθηκε να μας δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, πράγμα που δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα. Η υπόσχεση του οργανισμού ήρθε από τον λογαριασμό του στο Twitter.

[tweet_embed id=354700693287870465]

Edward Snowden Julian Assange

Το πρώτο πράγμα μπορεί να σκεφτεί ο καθένας μας διαβάζοντας το tweet του WikiLeaks είναι ότι ο Snowden τελικά θα αποχωρήσει από τη Ρωσία προς έναν προορισμό της επιλογής του.

Ο Snowden έχει μέχρι στιγμής έχει άσυλο από τρεις διαφορετικές χώρες, την Βενεζουέλα, τη Βολιβία και τη Νικαράγουα, ενώ και άλλοι έχουν υποσχεθεί να εξετάσουν το αίτημα του.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τον ίδιο τον Snowden ότι δέχθηκε άσυλο σε οποιαδήποτε από αυτές τις χώρες.

Πολλοί πιστεύουν ότι η Βενεζουέλα είναι η καλύτερη λύση για τον Snowden στην προσπάθειά του να διαφύγει την δίωξη από τις ΗΠΑ. Το σενάριο διαφυγής του Snowden στην Βενεζουέλα υποστήριξε και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών που ανέφερε ότι είναι η καλύτερη λύση.

Αν βέβαια ο Snowden αποφασίσει ότι θέλει να διαφύγει σε καμία από τις προαναφερθείσες χώρες, τότε θα πρέπει να ανακαλύψει και έναν ασφαλή τρόπο για να φτάσει στον προορισμό του.

Βέβαια η πολιτική του Snowden μάλλον τηρεί κάποιες προϋποθέσεις που θα του εξασφαλίσουν ασφάλεια, όσο γίνεται τέλος πάντων. Ο Snowden εργαζόταν για τις μυστικές υπηρεσίες οπότε γνωρίζει από πρώτο χέρι το πως λειτουργούν.
Εντωμεταξύ τον τελευταίο μήνα όλα τα media είναι στραμμένα πάνω του. Το γεγονός αυτό, από μόνο του καθιστά πιο δύσκολο στις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής να κάνουν μια αδέξια κίνηση η οποία θα έστρεφε την κοινή γνώμη πάνω τους και θα έκανε ήρωα τον Snowden.

Το γεγονός επίσης ότι ο Snowden συνεργάζεται στενά με το WikiLeaks, δεν είναι τυχαίο. Ο Julian Assange γνωρίζει πολύ καλά τα μονοπάτια και ακόμα κι αν δεν έχει καταφέρει να φύγει από το Λονδίνο (βρίσκεται ακόμα στην πρεσβεία του Ισημερινού), έχει καταφέρει να αποφύγει την σύλληψη του ή κάποιο άλλο πολύ πιο δυσάρεστο γεγονός από τους αδίσταχτους εκτελεστές αποφάσεων των ΗΠΑ.

Με ποιο τρόπο; Αυτοί ξέρουν καλύτερα την συνταγή. Δημοσιοποίηση με αξιοποίηση όλων των μέσων που διατίθενται. Τηλεόραση, Internet κλπ. Για να μην αναφέρουμε τις ίδιες τις πληροφορίες που κρατούν στα χέρια τους οι δύο ακτιβιστές.

Ποιος ξέρει ίσως κάποιες από αυτές να είναι τόσο σημαντικές για τις ΗΠΑ, που δεν τολμούν να τους αγγίξουν.

Όμως αυτά είναι σενάρια, τα οποία μόνο ο χρόνος μπορεί να τα ξεκαθαρίσει. Οι ΗΠΑ έχουν δείξει από την άλλη, (θυμηθείτε την περίπτωση του Osama Bin Laden) ότι όσος καιρός και να περάσει ο στόχος θα επιτευχθεί.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS