ΑρχικήReviewsTechSmith Snagit 11.2 Review

TechSmith Snagit 11.2 Review

Το Snagit προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία μεθόδων πιστής αντιγραφής εικόνων.

Μας εντυπωσίασε η ποιότητα και τα φίλτρα που διαθέτει. Στόχος των εργαλείων είναι να βοηθήσουν στην καλύτερη αποτύπωση των στοιχείων που μας ενδιαφέρουν όπως το χρώμα, το μέγεθος κλπ.

Επίσης κάτι το οποίο είναι αξιοσημείωτο είναι οι διαθέσιμες επιλογές που έχει για την αποστολή των αρχείων που δημιουργεί. Το Snagit θα σας δώσει όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο από όποιο σημείο θέλετε μέσα στον υπολογιστή σας.

snagit
Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Κατεβάσαμε και δοκιμάσαμε το  Snagit σε ένα πλήρες ενημερωμένο σύστημα με Windows 8 και για αρχή το βρήκαμε απίστευτα εύκολο στην εγκατάσταση. Το μέγεθος του αρχείου εγκατάστασης είναι 59.2ΜΒ.  Οι γλώσσες εγκατάστασης που διαθέτει είναι τα Αγγλικά, τα Γαλλικά και τα Γερμανικά. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, μέσω της εγκατεστημένης εφαρμογής μπορείτε να περιηγηθείτε από έναν πολύ κατατοπιστικό οδηγό εκμάθησης που περιέχει, σε όλες τις λειτουργίες που προσφέρει. Η εφαρμογή δεν επιβαρύνει τις λειτουργίες του υπολογιστή σας.

Η αρχική οθόνη του Snagit σας επιτρέπει να επιλέξετε πολύ εύκολα το εργαλείο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να καταγράψετε κάτι από την οθόνη σας. Μπορείτε να επιλέξετε δημιουργία εικόνας (ή PDF) σε λειτουργία All-in-One, Full Screen, Αντιγραφή στο πρόχειρο, ιστοσελίδα σαν PDF μαζί με τις συνδέσεις που περιέχει, Αντιγραφή κειμένου στο πρόχειρο και πάρα πολλά άλλα. Μας εντυπωσίασε με το πόσο εύκολο είναι να προσαρμόσετε τα εργαλεία με τις προτιμήσεις σας.

snagit
Το προϊόν θα σας δώσει τη δυνατότητα όπως προαναφέραμε, να αντιγράψετε και ολόκληρες ιστοσελίδες σε ένα αρχείο εικόνας, ακόμα κι αν η μπάρα κύλισης της σελίδας είναι πάρα πολύ μακριά. Μπορείτε, επίσης, να πάρετε επίσης screenshots εφαρογών Direct X, βίντεο παιχνίδια ή να αντιγράψετε οποιοδήποτε βίντεο εμφανίζεται στην οθόνη σας. Τα βίντεο φυσικά μπορείτε να τα ανεβάσετε άμεσα στο YouTube, μέσα από ενσωματωμένη λειτουργία της εφαρμογής. Παρεμπίπτοντος να αναφέρουμε ότι η εφαρμογή υποστηρίζει πλέον την σύνδεση με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων που χρησιμοποιεί το YouTube.
Το αναφέρουμε γιατί οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά.

Μια αυτοματοποιημένη λειτουργία του θα σας επιτρέψει πληκτρολογώντας απλά μια διεύθυνση URL να “πάρετε” μια ολόκληρη ιστοσελίδα.  Το πρόγραμμα θα την ψάξει και θα “τραβήξει” όλες τις εικόνες από την εν λόγω ιστοσελίδα. Όλα τα αρχεία θα τα αποθηκεύσει σαν ξεχωριστά αρχεία εικόνας. Όλα γρήγορα, αυτόματα και αξιόπιστα.

Η πολύ-εφαρμογή Snagit προσφέρει επίσης ένα ξεχωριστό εργαλείο επεξεργασίας εικόνων, σαν βοήθημα για να βελτιώσετε την εμφάνιση κάποιας εικόνας ή να κρύψετε στοιχεία που δεν επιθυμείτε να εμφανίζονται. Η επεξεργασία περιλαμβάνει, αλλαγή μεγέθους, αλλαγή χρώματος, νέα επικάλυψη χρώματος και πάρα πολλά ειδικά εφέ.

Με το που αντιγράψετε μια εικόνα, η εφαρμογή θα σας μεταφέρει αυτόματα στο ξεχωριστό εργαλείο επεξεργασίας για τυχόν βελτιώσεις που επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε.  Το αναφέρουμε γιατί οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά (2).

Το αρνητικό του εργαλείου επεξεργασίας της εφαρμογής είναι ότι δεν υποστηρίζει την επεξεργασία βίντεο. Ίσως αυτός είναι ένας λόγος που η τιμή του λογισμικού παραμένει κάτω από τα 50 ευρώ.

Μια γρήγορη γραμμή εργαλείων αυξάνει την ταχύτητα αντιγραφής. Τη συγκεκριμένη γραμμή εργαλείων μπορείτε εύκολα να την προσθέσετε σε όλες τις εφαρμογές της Microsoft, όπως το Word, Excel, Outlook, PowerPoint και Internet Explorer, ούτως ώστε να μην χρειάζεται να εκκινήσετε την εφαρμογή από τη λίστα προγραμμάτων του υπολογιστή σας.

Το Snagit προσφέρει επίσης ένα batch μετατροπέα αρχείων. Το χαρακτηριστικό θα σας επιτρέψει να αλλάζετε τον τύπο πολλών αρχείων ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, αν έχετε 50 φωτογραφίες (το νούμερο είναι ενδεικτικό) και επιθυμείτε να έχουν τον ίδιο τύπο αρχείου ή και το ίδιο ύφος, μπορείτε πολύ απλά να χρησιμοποιήσετε τον μετατροπέα και εύκολα να έχετε ένα αποτέλεσμα που θα σας εκπλήξει.

Η υποστήριξη της TechSmith για Snagit είναι πολύ βοηθητική. Υπάρχουν tutorials φτιαγμένα από την εταιρεία που είναι πολύ κατατοπιστικά και θα σας οδηγήσουν  βήμα-βήμα μέχρι να κατανοήσετε πλήρως τις λειτουργίες της εφαρμογής. Στην υποστήριξη μπορείτε να προσθέσετε και τις συχνές ερωτήσειςένα  forum, chat, την υποστήριξη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά  και τηλεφωνική υποστήριξη.

Η εφαρμογή κοστίζει 47.95€ μαζί με το ΦΠΑ.

Σύνοψη:

Σε όσες αντιγραφές οθόνης και αν πραγματοποιήσαμε, ακόμα και στις αντιγραφές video από ένα windows media player το αποτέλεσμα ήταν πολύ αξιόπιστο, τόσο που φτάνει στα επίπεδα της τελειότητας. Προσωπικά χρησιμοποιώ το Snagit πάρα πολλά χρόνια και δεν ήταν έκπληξη το αποτέλεσμα, οπότε αυτό το review έρχεται να επιβεβαιώσει και γραπτώς την εμπειρία ετών που έχω με τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Η TechSmith Corporation είναι μια αξιόπιστη εταιρεία με πολύ προσεγμένα προϊόντα και αυτό το αποδεικνύουν οι λεπτομέρειες. Ένα εξαιρετικό και πολύ αξιόπιστο προϊόν, το συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

Δείτε το βίντεο παρουσίασης και επεξηγήσεων από την εταιρεία

Περιέχει

0:10 – OneClick
0:15 – Pre-installed outputs
0:20 – Download library
0:40 – Video
1:00 – System Audio
1:20 – Timesaving profiles
1:30 – New stamps, callouts, and arrows

 

[taq_review]

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS