HomeinetΈξυπνα όπλα: Έρχονται στις ΗΠΑ τους επόμενους μήνες

Έξυπνα όπλα: Έρχονται στις ΗΠΑ τους επόμενους μήνες

Εξατομικευμένα “έξυπνα όπλα”, όπλα που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από εξουσιοδοτημένους χρήστες, μπορεί να γίνουν σύντομα διαθέσιμα στις ΗΠΑ, μετά από προσπάθειες και συζητήσεις δύο δεκαετιών.

Έξυπνα όπλα

Μια αναφορά του Reuters αναφέρει ότι οι κατασκευαστές έξυπνων όπλων LodeStar Works and SmartGunz LLC σχεδιάζουν να φέρουν στην αγορά τα έξυπνα όπλα στα τέλη του έτους. Την περασμένη εβδομάδα, η LodeStar φέρεται να αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με ένα όπλο 9 χιλιοστών, ενώ η SmartGunz ισχυρίζεται ότι οι τοπικές αρχές επιβολής του νόμου δοκιμάζουν, σε επίπεδο beta testing, το δικό της εξατομικευμένο έξυπνο όπλο.

See also: Is the Greek government spying on citizens through Predator spyware?

Επιτέλους νιώθουμε ότι βρισκόμαστε στο σημείο του… ας βγούμε δημόσια“, δήλωσε στο Reuters ο συνιδρυτής της LodeStar, Gareth Glaser. “Είμαστε σε αυτό το σημείο“.

Τα έξυπνα όπλα χρησιμοποιούν συνήθως τεχνολογία όπως σαρωτές fingerprints ή τεχνολογία αναγνώρισης ραδιοσυχνοτήτων που επιτρέπει στο όπλο να πυροβολεί μόνο όταν ένα τσιπ στο όπλο επικοινωνεί με άλλο τσιπ που φορά ο χρήστης σε δαχτυλίδι, ρολόι ή βραχιόλι. Με αυτόν τον τρόπο, μη εξουσιοδοτημένοι χρήστες δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το όπλο και να πυροβολήσουν.

όπλα ΗΠΑ
Έξυπνα όπλα: Έρχονται στις ΗΠΑ τους επόμενους μήνες

Οι υποστηρικτές των έξυπνων όπλων ισχυρίζονται ότι η ευρεία ανάπτυξή τους θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του αριθμού των θανάτων που γίνονται κατά λάθος, όταν για παράδειγμα τα παιδιά παίρνουν τα όπλα των γονιών τους για να παίξουν, χωρίς επίβλεψη. Τα έξυπνα όπλα χρησιμοποιούν τεχνολογία επαλήθευσης που θα μπορούσε επίσης να εμποδίσει άλλους ενήλικες να πάρουν ή να κλέψουν ένα όπλο και να το χρησιμοποιήσουν για να βλάψουν τον εαυτό τους ή άλλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έξυπνο πιστόλι της LodeStar χρησιμοποιεί ένα σύστημα ελέγχου ταυτότητας με τη χρήση δακτυλικών αποτυπωμάτων, ένα τσιπ επικοινωνίας κοντινού πεδίου προσβάσιμο από μια εφαρμογή τηλεφώνου και ένα πληκτρολόγιο PIN για περιπτώσεις όπου η τεχνολογία καθίσταται άχρηστη. Από την άλλη, η SmartGunz είπε στο Reuters ότι το σύστημα ελέγχου ταυτότητας εστιάζει στην αναγνώριση ραδιοσυχνοτήτων.

See also: The first successful pig heart transplant in a human has been performed

Τα έξυπνα όπλα ως ιδέα δεν είναι καινούργια. Οι πρώτες συζητήσεις είχαν γίνει πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες. Πρόκειται για ένα αμφιλεγόμενο θέμα και όπως μπορεί να φανταστεί κανείς, έχουν υπάρξει πολλές reactions από άτομα που αντιτίθενται στη χρήση όπλων. Πολλοί έχουν εκφράσει ανησυχίες για την αξιοπιστία τους (ένας χάκερ ξεκλείδωσε ένα έξυπνο όπλο χρησιμοποιώντας μαγνήτες αξίας 15 $). Αντιδράσεις έχουν υπάρξει και από άτομα που υποστηρίζουν τα όπλα και που ισχυρίζονται ότι τα έξυπνα όπλα δεν θα βοηθούν σε περιπτώσεις που κάποιος προσπαθεί να προστατεύσει το σπίτι ή την οικογένειά του άμεσα.

Τα μεγαλύτερα ονόματα στη βιομηχανία πυροβόλων όπλων δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με τα έξυπνα όπλα, αν και αυτό δεν συνέβαινε πάντα. Η Smith & Wesson, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές όπλων της χώρας, είχε προσπαθήσει το 2000 να κλείσει συμφωνία για την ανάπτυξη έξυπνων όπλων, αλλά βρήκε εμπόδια από τη National Rifle Associaton και άλλους επαγγελματίες.

Όσον αφορά στην άποψη των Αμερικανών για τα έξυπνα όπλα, δεν είναι ξεκάθαρο αν τα προτιμούν έναντι των παραδοσιακών όπλων. Σύμφωνα με Research του 2019, στην οποία συμμετείχαν κάτοχοι όπλων στις ΗΠΑ, περίπου το 79% των ατόμων δήλωσαν ότι οι εξουσιοδοτημένοι έμποροι πρέπει να πουλούν τόσο παραδοσιακά όσο και εξατομικευμένα έξυπνα όπλα. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκαν αν οι ίδιοι θα αγόραζαν πραγματικά ένα από αυτά τα έξυπνα όπλα, μόλις το 5% είπε ότι ήταν πολύ πιθανό να το κάνει και μόνο το 13% είπε ότι ήταν κάπως πιθανό. Also, the 48% των συμμετεχόντων δεν γνώριζε καθόλου την τεχνολογία.

See also: Banking malware: the most dangerous trojans ever!

Εάν οι κατασκευαστές έξυπνων όπλων, όπως η LodeStar, καταφέρουν να φέρουν ένα τέτοιο προϊόν στην αγορά τους επόμενους μήνες, το 2022 θα αποτελέσει μια κρίσιμη χρονιά για την τεχνολογία και τα πυροβόλα όπλα γεινικά.

Source: gizmodo

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS