HomeinetΗ προοπτική μιας δολοφονίας, η φυλάκιση ή μια ζωή στην εξορία αξίζει...

Η προοπτική μιας δολοφονίας, η φυλάκιση ή μια ζωή στην εξορία αξίζει παραπάνω από την αποκατάσταση της ελευθερίας μας και αν είναι να μας κάνουν μια δημοκρατική χώρα

Daniel EllsbergΟ Daniel Ellsberg, είναι ένας από τα πιο γνωστούς πληροφοριοδότης μυστικών της Αμερικής. Ήταν ο υπεύθυνος για τη διαρροή εγγράφων του Πενταγώνου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Ανέφερε ότι είναι λυπηρό που ο Bradley Manning καταδικάστηκε σε 35 χρόνια φυλάκιση.

Σε μια συνέντευξη που έδωσε στην Huffington Post, ο Ellsberg ανέφερε ότι ενώ τα 35 χρόνια φυλάκισης θεωρείται η κατώτερη ποινή (η αρχική ποινή με ένα άθροισμα ανώτατων ορίων ποινών ήταν 136 χρόνια, η οποία μειώθηκε στα 90 ενώ η εισαγγελία ζήτησε τουλάχιστον 60 χρόνια), είναι ακόμα πάρα πολλά.

Ο Ellsberg είχε καταδικαστεί με 115 χρόνια φυλάκιση, αλλά η υπόθεση απορρίφθηκε χρησιμοποιώντας μια τροπολογία νόμου που ψηφίστηκε επί προεδρίας Νίξον.

Ο Ellsberg, ανέφερε επίσης, ότι φοβάται ότι οι ΗΠΑ θα γίνουν ένα αστυνομικό κράτος. Πρόσθεσε βέβαια ότι το έχει ήδη δει να συμβαίνει.

“Και εγώ συμφωνώ απόλυτα με τον Edward Snowden. Η προοπτική μιας δολοφονίας,η φυλάκιση ή μια ζωή στην εξορία – αξίζει παραπάνω από την αποκατάσταση της ελευθερίας μας και αν είναι να μας κάνουν μια δημοκρατική χώρα“, δήλωσε ο πρών καταδικασμένος για προδοσία της πατρίδας του κ. Ellsberg.

DANIEL ELLSBERG, USMC

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS