ΑρχικήinetΤο Πρώτο Βήμα για τις Ψηφιακές Πληρωμές έγινε!

Το Πρώτο Βήμα για τις Ψηφιακές Πληρωμές έγινε!

Το Πρώτο Βήμα για τις Ψηφιακές Πληρωμές έγινε!

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης Διεθνούς Συνεδρίου «1st Athens Digital Payments Summit» που έλαβε χώρα εχθές, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών – Cotsen Hall στο Κολωνάκι, πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα: «Europe Agenda towards and Integrated Digital Market».

Βασικός ομιλητής της ήταν ο κ. Hiroshi Ota, Study Group Advisor, ITU, ενώ βασικός σχολιαστής ο κ. John Doxaras, Founder & CEO, Warply. Αντίστοιχα, το πάνελ απαρτίζονταν από τους: George Nathanail, Senior Advisor, Infrastructures and Business Environment Hellenic Federation of Enterprises – SEV, Tasos Tzikas, President,SEPE, Dionisis Kolokotsas, Public Policy Manager, Google, George Karantonis, CEO Motivian SA, Vice President & Treasures HAMAC και τον Dr. Prodromos Tslavos, Senior Research Fellow, UCL/The Media Institute. Βασικός συντονιστής της συζήτησης ήταν ο κύριος Kostas Kalogirou, Partner – Corporate Development Unit Strategy & Finance Practice Leader, PLANET S.A.

Το Πρώτο Βήμα για τις Ψηφιακές Πληρωμές έγινε!

Τα θέματα που αναφέρθηκαν ποικίλα και ενδιαφέροντα και όλα με έναν κοινό παράγοντα: Το κατά πόσο είναι έτοιμη η Ελλάδα να μπει στην εποχή των Ψηφιακών Πληρωμών. Ομόφωνη γνώμη; Απόλυτα έτοιμη με ένα κοινό εκπαιδευμένο για αυτή την εποχή.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου έγινε λόγος για την ανάγκη αύξησης της ψηφιακής ανταγωνιστικότητας στη χώρα μας.  «Η Ελλάδα έπεσε από την 43η θέση στην 84η θέση ανταγωνιστικότητας», ήταν τα λόγια του κυρίου Τζίκα, ο οποίος τόνισε τη σημασία χάραξης μιας ενιαίας ψηφιακής πολιτικής.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Google, κύριο Κολοκοτσά, η στιγμή που συνεχώς περιμένουμε σαν χώρα έφτασε! Ξεκινάμε από αύριο κιόλας να μπαίνουμε στον κόσμο των Ψηφιακών Πληρωμών. Δεν πρέπει να περιμένουμε ούτε μια μέρα παραπάνω για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί.

Όταν μόνο το 10% των ξένων ψάχνει και κλείνει μέσω διαδικτύου τις διακοπές του στην Ελλάδα, βασικό μας μέλημα είναι να γίνουμε ξανά σαν χώρα ανταγωνιστικοί και να κερδίσουμε πίσω τη θέση που μας αναλογεί. Η Ελλάδα δεν πρέπει να αφήσει άλλα “μυαλά” να φύγουν στο εξωτερικό – πληροφορικούς, δικηγόρους, γιατρούς. Οφείλει να τους κρατήσει εδώ πριν φύγουν και εκείνοι και να φροντίσει να μπει ξανά στον χάρτη της ανταγωνιστικότητας. Αλλάζοντας κυβερνήσεις δεν πρέπει να ξηλώνονται και να ξανα-ράβονται όλα από την αρχή (όπως γίνεται αυτή τη στιγμή με θέματα και πλαίσια περί της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων στο ηλεκτρονικό εμπόριο), γιατί η Ελλάδα είναι μια χώρα που εξάγει εκτός από “μυαλά”, τουρισμό, λάδι και πολλά άλλα τα οποία μπορούν να την κάνουν πιο ανταγωνιστική από κάθε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα.

Και δεν θα πρέπει φυσικά να ξεχνάμε πως όπου υπάρχει ανάγκη η τεχνολογία βρίσκει τον δρόμο της και στην Ελλάδα αυτός ο δρόμος είναι ήδη χαραγμένος!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS