ΑρχικήinetΤι σκέφτονται οι Αμερικανοί για την πιθανή απαγόρευση του TikTok

Τι σκέφτονται οι Αμερικανοί για την πιθανή απαγόρευση του TikTok

Μια νέα δημοσκόπηση από την εταιρεία Savanta δείχνει ότι το 28% περίπου των Αμερικανών υποστηρίζει την απαγόρευση του TikTok στη χώρα, σε περίπτωση που η κινεζική Bytedance δεν πουλήσει το μερίδιό της. Μένει να δούμε αν η Γερουσία των ΗΠΑ θα περάσει το νομοσχέδιο που πέρασε από τη Βουλή νωρίτερα αυτό το μήνα.

Αμερικανοί απαγόρευση TikTok

Το νομοσχέδιο της Βουλής, “Protecting Americans from Foreign Adversary Controlled Applications Act” ψηφίστηκε στις 13 Μαρτίου με 352 ψήφους υπέρ και 65 κατά. Το νομοσχέδιο θα αναγκάσει τον ιδιοκτήτη του TikTok, ByteDance, να αποχωρήσει από την εφαρμογή. Εάν η κινεζική εταιρεία δεν υπακούσει ή δεν μπορέσει να πουλήσει το μερίδιο της εντός έξι μηνών, η εφαρμογή θα απαγορευτεί στις ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Το LinkedIn δοκιμάζει ένα νέο short-form video feed τύπου TikTok

Ωστόσο, η νέα δημοσκόπηση από τη Savanta δείχνει ότι οι Αμερικανοί που χρησιμοποιούν το TikTok, πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να βρουν έναν τρόπο να παρακάμψουν την απαγόρευση. Περίπου το 60% λέει ότι “οι φίλοι τους” θα συνέχιζαν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή ακόμα κι αν επιβληθεί απαγόρευση.

Επιπλέον, οι Αμερικανοί λένε ότι ένα ban θα τους οδηγούσε πιθανότατα στη χρήση άλλων γνωστών εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης, όπως το YouTube (34%) και το Instagram (30%).

Περίπου το 69% των Αμερικανών αναγνώρισε ότι το TikTok και άλλες αντίστοιχες εταιρείες πρέπει να λάβουν μέτρα για να προστατεύσουν περισσότερο τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών και να εξασφαλίζουν ότι ξένες κυβερνήσεις δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά.

Επιπλέον, το 59% είπε ότι οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να κάνουν περισσότερα “για να αντιμετωπίσουν τον επιβλαβή λόγο και τις εικόνες στις πλατφόρμες τους”.

Δείτε επίσης: Ο Kevin O’Leary θέλει να αγοράσει το TikTok με έκπτωση 90%

Σύμφωνα με αναλυτή της Savanta, οι νεότεροι άνθρωποι είναι περισσότεροι αντίθετοι στην απαγόρευση του TikTok σε σχέση με τους μεγαλύτερους. “Πολλοί προτείνουν ότι οι φίλοι τους απλώς θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή, αν μπορούν, ή αλλιώς θα μεταβούν στο YouTube και το Instagram, που θα είναι οι πραγματικοί νικητές εδώ“.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 2.000 Αμερικανοί άνω των 18 ετών, από τις 19 έως τις 25 Μαρτίου. Αλλά μένει να δούμε αν το νομοσχέδιο θα γίνει πραγματικός νόμος.

Τι σκέφτονται οι Αμερικανοί για την πιθανή απαγόρευση του TikTok

Ενώ το TikTok απολαμβάνει δημόσια υποστήριξη αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχουν πραγματικές ανησυχίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης των προσωπικών δεδομένων, με ορισμένους ήδη να προτείνουν ότι έχουν προχωρήσει σε μειωμένη χρήση της εφαρμογής ως συνέπεια. Οι καταναλωτές μπορεί να πιέσουν την κατάσταση, πριν το κάνουν οι νομοθέτες, αναγκάζοντας το TikTok να δράσει“, είπε ο αναλυτής.

Η πιθανή απαγόρευση του TikTok μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις για τους χρήστες του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι χρήστες δεν θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν το περιεχόμενο ή να δημιουργούν νέο περιεχόμενο στην πλατφόρμα.

Δείτε επίσης: TikTok: Ο CEO καλεί τους Αμερικανούς να αντιδράσουν στο νομοσχέδιο απαγόρευσης

Επιπλέον, όπως είπε και η ίδια η εταιρεία, η απαγόρευση μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ευκαιριών για τους influencers και τους δημιουργούς περιεχομένου που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να κερδίσουν χρήματα.

Τέλος, αν το TikTok πωληθεί σε μια άλλη εταιρεία, οι χρήστες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αλλαγές στη λειτουργία της πλατφόρμας, ανάλογα με το πώς η νέα εταιρεία αποφασίζει να διαχειριστεί την πλατφόρμα. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει αλλαγές στην πολιτική περιεχομένου, τις δυνατότητες διαφήμισης και την προστασία των δεδομένων των χρηστών.

Πηγή: Πηγή: gizmodo.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS