ΑρχικήsecurityΥπουργείο Παιδείας ΗΠΑ & CISA δημιουργούν συμβούλιο για τη βελτίωση της κυβερνοασφάλειας...

Υπουργείο Παιδείας ΗΠΑ & CISA δημιουργούν συμβούλιο για τη βελτίωση της κυβερνοασφάλειας στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ και η Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Υποδομών (CISA) ανακοίνωσαν τη δημιουργία ενός νέου ομοσπονδιακού συμβουλίου με στόχο τη βελτίωση της κυβερνοασφάλειας στα σχολεία.

κυβερνοασφάλεια σχολεία

Αυτή η πρωτοβουλία προέκυψε από την αυξανόμενη πολυπλοκότητα στον τομέα της κυβερνοασφάλειας στα σχολεία K-12 (νηπιαγωγείο έως λύκειο) και από τις επιθέσεις ransomware που έχουν σημειωθεί σε ολόκληρη τη χώρα, με αποτέλεσμα να κλείνουν σχολεία και να διαρρέουν ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες μαθητών, εκπαιδευτικών και οικογενειών, όπως δήλωσαν ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι.

Δείτε περισσότερα: Τα σχολεία K-12 παραμένουν ευάλωτα σε επιθέσεις ransomware

Η Σίντι Μάρτεν, αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ, τόνισε σε δημόσια δήλωση ότι το Κυβερνητικό Συμβούλιο δεσμεύεται για την κυβερνοασφάλεια των σχολείων της χώρας. Ανέφερε πως αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ ομοσπονδιακών, πολιτειακών και τοπικών εκπαιδευτικών ηγετών για την προστασία της κρίσιμης υποδομής του Κ-12.

Αυτή η εκδήλωση ακολούθησε τη Σύνοδο Κορυφής Κυβερνοασφάλειας “Επιστροφή στο σχολείο με ασφάλεια” K-12 που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο τον Αύγουστο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το Υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ και ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι παρουσίασαν ένα σχέδιο για τη βελτίωση των μέτρων προστασίας δεδομένων στα σχολεία μέσω εκστρατειών ενημέρωσης του κοινού και συνεργασιών με εταιρείες ed-tech και ομάδες που υπερασπίζονται την εκπαίδευση.

Παρά το γεγονός ότι δύο ομοσπονδιακές υπηρεσίες συντόνισαν την έναρξη, οι αξιωματούχοι ανέφεραν πως ηγέτες στην τεχνολογία, διευθυντές και διευθυντές σχολείων, καθώς και ηγέτες από κρατικούς και εκπαιδευτικούς φορείς, συνέβαλαν στη στρατηγική και την κατεύθυνση του Κυβερνητικού Συμβουλίου.

Η διευθύντρια της CISA, Jen Easterly, δήλωσε σε επίσημη ανακοίνωση «Η προστασία των σχολείων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας από κυβερνοεπιθέσεις είναι ζωτικής σημασίας. Είμαι υπερήφανη για το έργο που επιτελεί το Υπουργείο Παιδείας και η CISA σε αυτό τον κρίσιμο τομέα. Είναι μεγάλη μου χαρά που σήμερα ξεκινά η λειτουργία του Κυβερνητικού Συντονιστικού Συμβουλίου για την εκπαίδευση. Αυτό θα παίξει κρίσιμο ρόλο στην υποστήριξη των προσπαθειών για ένα ασφαλές και ανθεκτικό περιβάλλον εκπαίδευσης για όλες τις τάξεις σε όλη τη χώρα».

Παρόλο που η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου έγινε πρόσφατα, η επίσημη υποχρέωση του Εκτελεστικού Κλάδου για την προστασία των σχολείων ως κρίσιμης υποδομής ισχύει εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία βάσει της Προεδρικής Οδηγίας 21, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου. Το τμήμα των Εκπαιδευτικών Εγκαταστάσεων εντάσσεται στον Τομέα Κυβερνητικών Εγκαταστάσεων, έναν από τους 16 τομείς υποδομής ζωτικής σημασίας που αναφέρονται στην οδηγία.

κυβερνοασφάλεια σχολεία

Διαβάστε επίσης: CISA: Αποκαλύπτει τον κανόνα για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας στην κυβερνοασφάλεια

«Η κρίσιμη υποδομή του Έθνους προσφέρει τις βασικές υπηρεσίες που υποστηρίζουν την αμερικανική κοινωνία. Απαιτούνται συντονισμένες προσπάθειες για την ενίσχυση και διατήρηση ασφαλών, λειτουργικών και ανθεκτικών υποδομών- συμπεριλαμβανομένων των περιουσιακών στοιχείων, των δικτύων και των συστημάτων – που είναι κρίσιμα για την εμπιστοσύνη, την ασφάλεια και την ευημερία του κοινού» αναφέρει η οδηγία.

Πηγή: govtech

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS