ΑρχικήsecurityDOD: Στρατηγική για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας σε όλη τη βιομηχανική βάση

DOD: Στρατηγική για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας σε όλη τη βιομηχανική βάση

Το Υπουργείο Άμυνας (DOD) των ΗΠΑ προτείνει ένα σχέδιο για αυξημένη εστίαση και συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας και της αμυντικής βιομηχανίας των ΗΠΑ σε πρωτοβουλίες κυβερνοασφάλειας, αντιμετωπίζοντας επίμονες απειλές στον κυβερνοχώρο, όπως αναφέρουν οι αξιωματούχοι.

DOD

«Ο David McKeown, αναπληρωτής επικεφαλής πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας για την κυβερνοασφάλεια, τόνισε ότι “Οι ιδιωτικοί εργολάβοι του DIB αντιμετωπίζουν απειλές από κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο τόσο από ανταγωνιστές όσο και από μη κρατικούς φορείς. Σε συνεργασία με το DIB, μπορούμε να ενισχύσουμε την ασφάλεια των κρίσιμων πληροφοριών και να αποτρέψουμε τη μη εξουσιοδοτημένη διαρροή αυτών των πληροφοριών.”

Διαβάστε ακόμη: Hackers της Ουκρανίας λένε ότι στόχευσαν το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας

Ο David McKeown, ο οποίος διατελεί επίσης ως ανώτερος αξιωματικός ασφάλειας πληροφοριών του DOD, συναντήθηκε με την Stacy Bostjanick, επικεφαλής της αμυντικής βιομηχανικής βάσης του DOD στον κυβερνοχώρο, για την αποκάλυψη της στρατηγικής στο Πεντάγωνο.

Η στρατηγική ενίσχυσης της κυβερνοασφάλειας προσδιορίζει το μέλλον του Υπουργείου Άμυνας για τα προσεχή τρία χρόνια, εστιάζοντας σε μια ασφαλή, ανθεκτική και τεχνολογικά προηγμένη αμυντική βιομηχανική βάση των ΗΠΑ, προκειμένου να διατηρήσει το πλεονέκτημα της μάχης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αναλύει τέσσερις στόχους που συνάδουν με το παραπάνω όραμα:

  1. Ενίσχυση της δομής διακυβέρνησης του Υπουργείου Άμυνας για την κυβερνοασφάλεια της αμυντικής βιομηχανικής βάσης των Ηνωμένων Πολιτειών.
  2. Ενδυνάμωση της κυβερνοασφάλειας στον αμυντικό κυβερνοχώρο της βιομηχανικής βάσης των ΗΠΑ.
  3. Διατήρηση της ανθεκτικότητας των δυνατοτήτων της κρίσιμης αμυντικής βιομηχανικής βάσης σε ένα περιβάλλον που αμφισβητείται στον κυβερνοχώρο.
  4. Βελτίωση της συνεργασίας στον κυβερνοχώρο μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας και της αμυντικής βιομηχανίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κεντρικό στοιχείο για την επίτευξη του στόχου της ενίσχυσης της δομής διακυβέρνησης της κυβερνοασφάλειας του DOD είναι η προσπάθεια να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών και να αναπτυχθούν κανονισμοί που θα έχουν περαιτέρω ευθύνες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Για να βελτιωθεί η θέση της DIB στον κυβερνοχώρο, η στρατηγική παρουσιάζει τα βήματα για την εκτίμηση της συμμόρφωσης προς τις κυβερνοασφάλειας απαιτήσεις του τμήματος, καθώς και την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των κανονισμών και των απαιτήσεων. Εξηγεί επίσης τα βήματα για τον αποτελεσματικό χειρισμό των πληροφοριών που αφορούν τις απειλές και τις πληροφορίες στον κυβερνοχώρο, σε συνεργασία με συναδέλφους του κλάδου, τον εντοπισμό των ευαίσθητων σημείων και την αποκατάσταση από επιβλαβείς δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο.

Η στρατηγική καθοδηγεί το τμήμα να δώσει έμφαση στην ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο μεταξύ των κρίσιμων δυνατοτήτων παραγωγής άμυνας και να θεσπίσει πολιτικές που αντανακλούν την εστίαση στην κυβερνοασφάλεια για κρίσιμους παρόχους υπηρεσιών.

Αυτή η εστίαση ευθυγραμμίζεται με την ευρύτερη καθοδήγηση του τμήματος, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Στρατηγικής Άμυνας του 2022 και της Εθνικής Στρατηγικής για την Κυβερνοασφάλεια του 2023.

Το πρόσφατα δημοσιευμένο έγγραφο ανταποκρίνεται επίσης στην ανάγκη ανάπτυξης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας και της ακεραιότητας της παραγωγής για τα κρίσιμα οπλικά συστήματα που περιγράφονται στη στρατηγική του 2023.

Η στρατηγική κυβερνοασφάλειας υπογραμμίζει τη συνέχεια των προσπαθειών του τμήματος να εξασφαλίσει ότι η αμυντική βιομηχανική βάση ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ενός περίπλοκου εθνικού τοπίου ασφάλειας.

Νωρίτερα φέτος, το Πεντάγωνο κυκλοφόρησε την Εθνική Αμυντική Βιομηχανική Στρατηγική, η οποία καθορίζει μακροπρόθεσμες προτεραιότητες που θα καθοδηγήσουν τις ενέργειες του DOD για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, ανθεκτικού αμυντικού βιομηχανικού οικοσυστήματος σχεδιασμένου να αποτρέπει τους αντιπάλους των ΗΠΑ και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις παραγωγής που δημιουργούνται από τις εξελισσόμενες απειλές.

Το NDIS εστιάζει σε τέσσερις βασικούς τομείς κρίσιμους για τη δημιουργία ενός εκσυγχρονισμένου αμυντικού βιομηχανικού οικοσυστήματος τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια. Αυτοί οι τομείς είναι οι ανθεκτικές αλυσίδες εφοδιασμού, η ετοιμότητα του εργατικού δυναμικού, η ευέλικτη απόκτηση και η οικονομική αποτροπή.

Η στρατηγική κυβερνοασφάλειας που κυκλοφόρησε πρόσφατα βασίζεται περαιτέρω σε αυτή τη συνεργασία μεταξύ του DOD και των συνεργατών του στον κλάδο.

DOD

Δείτε περισσότερα: Το Βέλγιο λέει ότι Κινέζοι χάκερ επιτέθηκαν στο Υπουργείο Άμυνας του

«Υπάρχουν ευκαιρίες για να ενισχύσουμε την κυβερνοασφάλεια των εταίρων μας DIB, κάτι που θα βελτιώσει τη συνολική μας ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στις ΗΠΑ», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Κάθλιν Χικς σε δήλωση που συνόδευε την κυκλοφορία της στρατηγικής. «Καθώς οι αντίπαλοί μας αναζητούν συνεχώς πληροφορίες για τις δυνατότητες των ΗΠΑ, το υπουργείο, σε συντονισμό με την DIB, πρέπει να παραμείνει ανθεκτικό σε αυτές τις επιθέσεις και να πετύχει μέσω ομαδικής εργασίας να υπερασπιστεί το έθνος».

Πηγή: defense.gov

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS