ΑρχικήinetPanera Bread: Διακοπές λειτουργίας πολλών συστημάτων

Panera Bread: Διακοπές λειτουργίας πολλών συστημάτων

Από το Σάββατο, η αμερικανική αλυσίδα τροφίμων Panera Bread αντιμετωπίζει προβλήματα με τη λειτουργία (διακοπές) ορισμένων συστημάτων πληροφορικής, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών παραγγελιών, συστημάτων POS, τηλεφώνων και διαφόρων εσωτερικών συστημάτων.

Panera Bread Διακοπές συστημάτων

Τα καταστήματα παρέμειναν ανοιχτά αυτές τις ημέρες, αλλά δέχονταν πληρωμές μόνο με μετρητά και τα μέλη του προγράμματος επιβράβευσης δεν μπορούσαν να εξαργυρώσουν τους πόντους τους.

Επιπλέον, επηρεάστηκαν, τα περίπτερα των καταστημάτων (In-store kiosks) και τα εσωτερικά συστήματα που παρέχουν πρόσβαση στις λεπτομέρειες και τον προγραμματισμό βαρδιών των εργαζομένων.

Δείτε επίσης: Διακοπές στο σύστημα POS επηρέασαν τη βρετανική αρτοποιία Greggs

Λυπούμαστε για οποιαδήποτε ταλαιπωρία και εκτιμούμε την υπομονή σας καθώς οι ομάδες μας εργάζονται σκληρά για να επιλύσουν μια προσωρινή διακοπή το συντομότερο δυνατόν. Εάν μπορείτε, προχωρήστε με την παραγγελία στο μητρώο αρτοποιείων-cafe με έναν συνεργάτη απευθείας“, είπε η εταιρεία στους πελάτες στο Facebook την Κυριακή.

Η ομάδα μας εξακολουθεί να εργάζεται για την επαναφορά των συστημάτων στο διαδίκτυο. Αναζητήστε λύση μόλις διορθωθεί και επικοινωνήστε μαζί μας αργότερα μέσα στην εβδομάδα. Ευχαριστούμε“, πρόσθεσε η Panera Bread χθες.

​Ο ιστότοπος της εταιρείας και οι εφαρμογές για κινητές συσκευές βρίσκονται, επίσης, εκτός σύνδεσης.

Εκτός από τις διακοπές στα IT συστήματα, υπάρχει πρόβλημα και με τον αριθμό εξυπηρέτησης πελατών της Panera Bread, με ένα ηχογραφημένο μήνυμα που αναφέρει: “Λόγω απρόβλεπτων συνθηκών, δεν μπορούμε προσωρινά να απαντήσουμε στην κλήση σας αυτήν τη στιγμή“.

Η Panera Bread δεν έχει δώσει λεπτομέρειες σχετικά με αυτή τη διακοπή λειτουργίας, αλλά το ευρύ φάσμα των υπηρεσιών που επηρεάστηκαν, υποδηλώνουν ότι μπορεί να προκλήθηκε από κυβερνοεπίθεση.

Δείτε επίσης: McDonalds: Παγκόσμια διακοπή του συστήματος πληροφορικής

Πολλές κυβερνοεπιθέσεις πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, καθώς υπάρχουν λιγότεροι υπάλληλοι που παρακολουθούν το δίκτυο.

Επιπτώσεις διακοπών λειτουργίας

Οι διακοπές IT μπορούν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη λειτουργία των αλυσίδων τροφίμων, όπως η Panera Bread. Πρώτον, μπορούν να προκαλέσουν διακοπή στην παραγωγή και τη διανομή των τροφίμων, καθώς οι σύγχρονες αλυσίδες είναι σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένες από την τεχνολογία για την αποτελεσματική λειτουργία τους.

Δεύτερον, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην ακρίβεια και την αξιοπιστία των δεδομένων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λάθη στην πρόβλεψη της ζήτησης, στον προγραμματισμό της παραγωγής και στη διαχείριση των αποθεμάτων, με αποτέλεσμα την απώλεια πωλήσεων.

Δείτε επίσης: Αφρική: Διακοπή internet λόγω ζημιάς σε υποθαλάσσια καλώδια

Τρίτον, οι διακοπές IT μπορούν να προκαλέσουν καθυστερήσεις στην εκτέλεση των παραγγελιών, καθώς οι σύγχρονες αλυσίδες τροφίμων εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα αυτοματοποιημένα συστήματα παραγγελιών για την αποτελεσματική διαχείριση των παραγγελιών των πελατών. Η Panera Bread αντιμετώπισε προβλήματα με τις παραγγελίες.

Τέλος, οι διακοπές IT μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην εικόνα και την αξιοπιστία της επιχείρησης. Οι πελάτες μπορεί να αντιληφθούν τις διακοπές IT ως ένδειξη ανεπαρκούς διαχείρισης ή ανεπαρκούς επένδυσης στην τεχνολογία, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια εμπιστοσύνης και, τελικά, σε απώλεια πελατών.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS