ΑρχικήsecurityΗΠΑ: Προστατευτικά μέτρα στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

ΗΠΑ: Προστατευτικά μέτρα στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέδωσε νέα προστατευτικά μέτρα που απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή από τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη.

ΗΠΑ τεχνητή νοημοσύνη

Αναφέρεται ότι αυτές οι αλλαγές είναι αναγκαίες για την προστασία του κοινού, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη εξελίσσεται ταχέως. Ωστόσο, η νέα πολιτική περιλαμβάνει και διατάξεις που προωθούν την καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη στις κυβερνητικές υπηρεσίες, όταν η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελος του κοινού.

Διαβάστε περισσότερα: CISA: Αποκαλύπτει τον κανόνα για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας στην κυβερνοασφάλεια

Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να αναδειχθούν ως παγκόσμιος ηγέτης με το νέο τους καθεστώς για τη χρήση της κυβερνητικής τεχνητής νοημοσύνης. Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου πριν από την ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να τις πολιτικές “να αποτελέσουν παράδειγμα για παγκόσμια δράση”. Επεσήμανε ότι οι “Ηνωμένες Πολιτείες” “θα προτρέπουν συνεχώς όλα τα έθνη να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας και να δίνουν προτεραιότητα στο δημόσιο συμφέρον όταν πρόκειται για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης από την κυβέρνηση.

Η νέα πολιτική από το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου θα καθοδηγήσει τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης σε ολόκληρη την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Απαιτεί μεγαλύτερη διαφάνεια ως προς τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη και ζητά περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας στους ομοσπονδιακούς οργανισμούς. Η πολιτική προσπαθεί να επιτύχει μια ισορροπία μεταξύ του μετριασμού των κινδύνων από τη βαθύτερη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης – της οποίας η έκταση παραμένει άγνωστη – και της χρήσης εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης για την αντιμετώπιση υπαρξιακών απειλών, όπως η κλιματική αλλαγή και οι ασθένειες.

Η ανακοίνωση προστίθεται σε μια σειρά μέτρων της κυβέρνησης Biden που στοχεύουν στη ρύθμιση και ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Τον Οκτώβριο, ο Πρόεδρος Joe Biden υπέγραψε ένα εκτενές διάταγμα για την τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο προωθεί την επέκταση της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης από την κυβέρνηση, αλλά απαιτεί επίσης από εκείνους που δημιουργούν μεγάλα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης να παρέχουν πληροφορίες στην κυβέρνηση σχετικά με τις δραστηριότητές τους, προς το συμφέρον της εθνικής ασφάλειας.

Τον Νοέμβριο, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κίνα και τα μέλη της ΕΕ ενώθηκαν υπογράφοντας μια δήλωση που αναγνώριζε τους κινδύνους από τις γρήγορες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη, και κάλεσε για διεθνή συνεργασία.

Η νέα πολιτική χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, που ανακοινώθηκε την Πέμπτη, καλεί τους οργανισμούς να λάβουν απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης. Αρχικά, οι υπηρεσίες πρέπει να εξασφαλίσουν ότι οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιούν δεν θέτουν σε κίνδυνο τους Αμερικανούς. Για παράδειγμα, πριν το Υπουργείο Υποθέσεων Βετεράνων χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη στα νοσοκομεία του, πρέπει να διασφαλίσει ότι η τεχνολογία δεν οδηγεί σε φυλετικά προκατειλημμένες διαγνώσεις. Η έρευνα ανέδειξε ότι οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και οι αλγόριθμοι που χρησιμοποιούνται στη διάγνωση ή απόφαση για την αντιμετώπιση ασθενών μπορεί να ενισχύσουν ιστορικά πρότυπα διακρίσεων.

Αν ένας οργανισμός αντιμετωπίζει δυσκολίες στην παροχή αυτών των εγγυήσεων, πρέπει είτε να σταματήσει τη χρήση του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης είτε να δικαιολογήσει τη συνέχιση χρήσης του. Οι υπηρεσίες στις ΗΠΑ πρέπει να συμμορφωθούν με τις νέες απαιτήσεις έως την 1η Δεκεμβρίου.

Η πολιτική απαιτεί επίσης μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με τα κυβερνητικά συστήματα τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό περιλαμβάνει την υποχρέωση των υπηρεσιών να δημοσιεύουν μοντέλα, δεδομένα και κώδικα που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη που ανήκουν στην κυβέρνηση. Αυτή η δράση απαιτείται εφόσον η αποκάλυψη των εν λόγω πληροφοριών δεν αποτελεί απειλή ούτε για το κοινό ούτε για την κυβέρνηση. Επιπλέον, οι υπηρεσίες πρέπει να αναφέρουν δημόσια κάθε χρόνο τον τρόπο χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης, τους πιθανούς κινδύνους που ενέχονται τα συστήματα και τον τρόπο με τον οποίο αυτοί οι κίνδυνοι αντιμετωπίζονται.

Οι νέοι κανόνες απαιτούν από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να ενισχύσουν την εμπειρία τους στην τεχνητή νοημοσύνη, κάνοντας υποχρεωτικό τον διορισμό ενός επικεφαλής τεχνητής νοημοσύνης για την εποπτεία των τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται. Αυτή η θέση εστιάζει στην προώθηση της καινοτομίας στην τεχνητή νοημοσύνη και στην ανίχνευση πιθανών κινδύνων.

Δείτε ακόμη: ΗΠΑ: Κυρώσεις σε hackers που συνδέονται με την κινεζική APT31

ΗΠΑ

Οι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι οι αλλαγές θα άρουν ορισμένα εμπόδια στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης σε Ομοσπονδιακούς Οργανισμούς, ενθαρρύνοντας έτσι πιο υπεύθυνη χρήση της τεχνολογίας. Η τεχνολογία μπορεί να συμβάλει στην αναθεώρηση ζημιών μετά από φυσικές καταστροφές, στην πρόβλεψη ακραίων καιρικών συνθηκών, στη χαρτογράφηση της εξάπλωσης ασθενειών και στον έλεγχο της αεροπορικής κυκλοφορίας.

Οι χώρες παγκοσμίως κινούνται προς την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης. Τον Δεκέμβριο, η Ευρωπαϊκή Ένωση ψήφισε ένα νομοσχέδιο για την τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο καθορίζει τη χρήση και τη δημιουργία τέτοιων τεχνολογιών και εγκρίθηκε επίσημα αυτό τον μήνα. Επιπλέον, η Κίνα επιδιώκει μια ολοκληρωμένη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης.

Πηγή: wired.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS