ΑρχικήsecurityΡουμάνοι νομοθέτες στοχοποιήθηκαν από Κινέζους χάκερς

Ρουμάνοι νομοθέτες στοχοποιήθηκαν από Κινέζους χάκερς

Σύμφωνα με το Europa Libera Romania, τρεις Ρουμάνοι νομοθέτες έχουν στοχοποιηθεί από μια ομάδα Κινέζων χάκερς, που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση. Η ομάδα συγκέντρωνε δεδομένα για κυβερνητικούς αξιωματούχους και πολιτικούς σε αρκετές χώρες.

Δείτε επίσης: Κινέζοι hackers παραβιάζουν δίκτυα μέσω ευπαθειών ScreenConnect και F5 BIG-IP

Ρουμανοί νομοθέτες Κινέζοι χάκερς

Αρχές στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νέα Ζηλανδία αποκάλυψαν πρόσφατα ότι χάκερ που υποστηρίζονται από την Κίνα προσπάθησαν να αποκτήσουν δεδομένα σχετικά με άτομα ή αξιωματούχους. Μεταξύ των πολιτικών που στόχευσαν οι Κινέζοι χάκερς είναι και τρεις Ρουμάνοι νομοθέτες, σύμφωνα με μια κατηγορία του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Οι τρεις Ρουμάνοι βουλευτές, δηλαδή ο Cătălin Teniță (REPER), ο Alexandru Muraru (PNL) και ο πρώην βουλευτής Pavel Popescu (PNL), έχουν εκφράσει κριτική για την κυβέρνηση της Κίνας.

Και οι τρεις έπεσαν θύματα μιας καμπάνιας κατασκοπείας που οργανώθηκε από μια ομάδα χάκερ με το όνομα APT31 εναντίον της Διεθνούς Βουλευτικής Συμμαχίας για την Κίνα, γνωστή ως IPAC, μια διεθνή ομάδα που αποτελείται από πολλούς βουλευτές που επικεντρώνονται στο πώς οι δημοκρατικές χώρες πρέπει να συνεργαστούν με την Κίνα. Οι Ρουμάνοι νομοθέτες που έπεσαν θύματα των Κινέζων χάκερς έχουν εκφράσει κριτική στο κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας και το έχουν κατηγορήσει για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δείτε ακόμα: Φινλανδία: Οι hackers APT31 παραβίασαν το Κοινοβούλιο το 2021

Η IPAC ιδρύθηκε το 2020, στην επέτειο των διαδηλώσεων της Πλατείας Τιανανμέν του 1989, οι οποίες καταπνίγηκαν βίαια από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας. Γύρω στον Ιανουάριο του 2021, οι χάκερ εγγράφηκαν σε δέκα λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από τους οποίους έστειλαν πάνω από 1,000 emails σε περισσότερους από 400 λογαριασμούς που σχετίζονται με την IPAC. Δεν είναι σαφές πόσοι από τους παραλήπτες των email τα άνοιξαν, αλλά όσοι τα άνοιξαν από αφέλεια, μετέδωσαν δεδομένα σχετικά με τις IP διευθύνσεις των συσκευών τους, την τοποθεσία από όπου άνοιξαν το email, και τις κατηγορίες περιηγητών ή λειτουργικών συστημάτων που χρησιμοποιούν.

Κινέζοι χάκερς

Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης, Alexandru Muraru, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι δεν τον εκπλήσσει το γεγονός ότι μέλη της IPAC ήταν στόχοι χάκερ που υποστηρίζονταν από την κυβέρνηση της Πεκίνου.

Οι Κινέζοι χάκερς στόχευσαν όχι μόνο αξιωματούχους από το Κέντρο Πληροφοριών IPAC, αλλά και πολιτικούς, θεσμούς, επιχειρηματίες και εταιρείες από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Το διάστημα που καταγράφεται από το FBI είναι τουλάχιστον 14 χρόνια, από το 2010 μέχρι τώρα.

Επτά άνδρες κινεζικής καταγωγής αναζητούνται από το FBI σε αυτήν την υπόθεση. Το Γραφείο ανακοίνωσε ανταμοιβή ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή τους.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Οι hackers Volt Typhoon βρίσκονταν σε δίκτυο κρίσιμης υποδομής για 5 χρόνια

Οι επιθέσεις των Κινέζων χάκερ, όπως αυτή εναντίον των Ρουμάνων νομοθετών, μπορούν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις σε πολλά επίπεδα. Σε οικονομικό επίπεδο, μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές οικονομικές απώλειες για επιχειρήσεις και κυβερνήσεις, μέσω της κλοπής πνευματικών δικαιωμάτων, εμπορικών μυστικών και προσωπικών δεδομένων. Στο κοινωνικό επίπεδο, οι επιθέσεις των Κινέζων χάκερ μπορούν να δημιουργήσουν αίσθημα ανασφάλειας και δυσπιστίας στην ψηφιακή τεχνολογία, καθώς οι άνθρωποι μπορεί να ανησυχούν για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων. Σε πολιτικό επίπεδο, οι επιθέσεις αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο γεωπολιτικής επιρροής και μπορούν να προκαλέσουν διεθνείς συγκρούσεις. Επίσης, μπορούν να επηρεάσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες, όπως οι εκλογές, μέσω της διαστρέβλωσης της πληροφόρησης. Τέλος, στο τεχνολογικό επίπεδο, οι επιθέσεις των Κινέζικων χάκερ μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές διακοπές στις υπηρεσίες και τις υποδομές του διαδικτύου, προκαλώντας έτσι σοβαρές δυσλειτουργίες.

Πηγή: romania-insider

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS