ΑρχικήsecurityΗνωμένο Βασίλειο: Το 87% των οργανισμών είναι ευάλωτο σε κυβερνοεπιθέσεις

Ηνωμένο Βασίλειο: Το 87% των οργανισμών είναι ευάλωτο σε κυβερνοεπιθέσεις

Σε ανακοίνωσή της, η Microsoft, σε συνεργασία με τον Dr. Chris Brauer του Goldsmiths, University of London, αναφέρεται ότι ένα ανησυχητικό 87% των οργανισμών του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ευάλωτο σε κυβερνοεπιθέσεις.

Ηνωμένο Βασίλειο κυβερνοεπιθέσεις

Αυτό υπογραμμίζει μια κρίσιμη στιγμή στις προσπάθειες της χώρας για την κυβερνοασφάλεια και την τεχνητή νοημοσύνη.

Διαβάστε ακόμη: Θετική ή αρνητική η επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στον κυβερνοχώρο;

Η έρευνα, με τίτλο «Mission Critical: Unlocking the UK AI Opportunity Through Cybersecurity», υπογραμμίζει την ανάγκη για το Ηνωμένο Βασίλειο να ενισχύσει την άμυνά του στον κυβερνοχώρο για να πετύχει τον στόχο του να γίνει παγκόσμια υπερδύναμη τεχνητής νοημοσύνης.

Η πλήρης έρευνα που περιλάμβανε πάνω από 1.000 υψηλόβαθμους ηγέτες από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, συμπεριλαμβανομένων 200 ανωτέρων στελεχών που λαμβάνουν αποφάσεις στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και πάνω από 1.000 υπαλλήλους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, αποκαλύπτει ένα ανησυχητικό σενάριο.

Το 89% των οργανισμών χαρακτηρίστηκαν ως “ευάλωτο”, με το 39% να βρίσκεται σε μια ακόμη πιο κρίσιμη κατάσταση “υψηλού κινδύνου”. Αυτή η αξιολόγηση βασίζεται σε επιδόσεις σύμφωνα με το πρόσφατα αναπτυγμένο ακαδημαϊκό μοντέλο ανθεκτικότητας στον κυβερνοχώρο της ερευνητικής ομάδας.

Παρά τα ευρήματα αυτά, η έκθεση αποκαλύπτει μια σημαντική ευκαιρία για το Ηνωμένο Βασίλειο να αναβαθμίσει την υποδομή του όσον αφορά τον κυβερνοχώρο. Με την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στις στρατηγικές κυβερνητικής ασφάλειας, οργανισμοί μπορούν να μειώσουν τις οικονομικές απώλειες από κυβερνοεπιθέσεις κατά 20%.

Η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην κυβερνοασφάλεια υπόσχεται να ενισχύσει την άμυνα της χώρας και να θέσει το Ηνωμένο Βασίλειο σε ηγετική θέση όσον αφορά την ασφαλή και υπεύθυνη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό καθιστά το Ηνωμένο Βασίλειο έναν ελκυστικό προορισμό για τους επενδυτές.

«Οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο, ορισμένοι οπλισμένοι με τους πόρους ενός εθνικού κράτους, χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να αυξήσουν την πολυπλοκότητα και την ένταση των επιθέσεών τους», δηλώνει ο Paul Kelly, Διευθυντής του Επιχειρηματικού Ομίλου Ασφαλείας στη Microsoft UK.

Το “Call-to-Action” είναι σαφές

Το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να ενισχύσει γρήγορα τα μέτρα κυβερνοασφάλειας της για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη απειλή των κυβερνοεπιθέσεων και να επιτύχει τη φιλοδοξία της να γίνει ηγετική δύναμη στην τεχνητή νοημοσύνη.

Οι κυβερνοεπιθέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχονται περίπου σε 87 δισεκατομμύρια £ ετησίως, με τάση αύξησης τόσο σε πλήθος όσο και σε πολυπλοκότητα. Σύμφωνα με τη Microsoft, η ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας μπορεί να οδηγήσει σε εξοικονόμηση 52 δισεκατομμυρίων £ ετησίως για τη βρετανική οικονομία.

Η έκθεση αναδεικνύει ότι το 69% των ατόμων που λαμβάνουν αποφάσεις αναγνωρίζουν την επείγουσα ανάγκη για ενίσχυση των κυβερνοασφαλών για να εξασφαλιστεί η ηγεσία του Ηνωμένου Βασιλείου στην παγκόσμια σκηνή της τεχνητής νοημοσύνης.

Παροχή σχεδίου για την τεχνητή νοημοσύνη

Η απελευθέρωση της ευκαιρίας της τεχνητής νοημοσύνης στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω της κυβερνοασφάλειας είναι ένα σχέδιο που οδηγεί το έθνος μπροστά. Αναδεικνύει τη σημασία της ενίσχυσης της ανθεκτικότητας στον κυβερνοχώρο, ενώ ταυτόχρονα προωθεί τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, ενισχύοντας τη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου στη διεθνή σκηνή ως ηγέτη στην κυβερνοασφάλεια και την τεχνητή νοημοσύνη. Είναι καιρός για δράση, με το μέλλον του οικονομικού και τεχνολογικού τοπίου του Ηνωμένου Βασιλείου να είναι σε κίνδυνο.

Οι πέντε βασικοί τομείς που προτείνονται από το 87% των βρετανικών οργανισμών είναι ευάλωτοι σε κυβερνοεπιθέσεις, σύμφωνα με τη Microsoft.

– Ενθαρρύνετε την ευρεία χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο: Βοηθήστε τους επαγγελματίες ασφαλείας να χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για προστασία και να εξετάζουν νέους τρόπους για ασφάλεια στο διαδίκτυο.

– Επικεντρωθείτε στις έξυπνες επενδύσεις: Η διαχείριση των οικονομικών πόρων απαιτεί προσοχή, ενώ οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ενθαρρύνονται να αναπτύξουν τις δικές τους λύσεις ή να χρησιμοποιούν υπάρχουσες με σύνεση.

– Ανάπτυξη δεξιοτήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να παρέχει ειδικά προγράμματα και να συνεργαστεί με σχολεία για την ανάπτυξη των τοπικών δεξιοτήτων. Για παράδειγμα, η Microsoft έχει επενδύσει σημαντικά στο Ηνωμένο Βασίλειο σε κέντρα δεδομένων, δεξιότητες τεχνητής νοημοσύνης και κυβερνοασφάλεια. Για να αξιοποιηθούν πλήρως αυτές οι επενδύσεις, πρέπει να υποστηριχθεί η κυβερνοασφάλεια από όλους.

Ηνωμένο Βασίλειο κυβερνοεπιθέσεις

Δείτε επίσης: Πώς να δώσετε προτεραιότητα στις δαπάνες για την κυβερνοασφάλεια;

– Προώθηση έρευνας και ανταλλαγής ιδεών: Υποστηρίξτε την έρευνα με δημόσια και ιδιωτική χρηματοδότηση για να βοηθήσετε τις νέες επιχειρήσεις στην εξερεύνηση της τεχνητής νοημοσύνης. Η κοινή χρήση των διδαγμάτων από κυβερνοεπιθέσεις μπορεί να βελτιώσει την προετοιμασία όλων και να ενισχύσει τις προσπάθειες αντιμετώπισής τους.

– Βοηθήστε τις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν την τεχνητή νοημοσύνη με ασφάλεια: Συνεχίστε να καθοδηγείτε εταιρείες από όλους τους κλάδους, όπως η υγειονομική περίθαλψη και τα οικονομικά, σχετικά με τον ασφαλή χειρισμό της τεχνητής νοημοσύνης, τηρώντας τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας.

Πηγή: cybersecuritynews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS