ΑρχικήReviewsAsus Zenfone 11 Ultra: Μεγαλύτερο αλλά όχι πολύ καλύτερο

Asus Zenfone 11 Ultra: Μεγαλύτερο αλλά όχι πολύ καλύτερο

Asus Zenfone 11 Ultra

Η σειρά Asus Zenfone ήταν τα αγαπημένα σχετικά μικρά Android smartphone πολλών, εκτός από φέτος: το Asus Zenfone 11 έγινε Ultra.

Παίρνοντας την λέξη “Ultra” στα σοβαρά.

Η Asus διασκεύασε το gaming smartphone της, ROG Phone 8, σε ένα συνηθισμένο τηλέφωνο. Το Asus Zenfone 11 Ultra είναι μεγάλο, στιβαρό και κοστίζει όσο ένα flagship τηλέφωνο. Δεν είναι κακό αν σας αρέσουν τα μεγάλα κινητά, αλλά μετά από μια εβδομάδα δοκιμών, δεν βλέπω κάποιο σημαντικό λόγο να το επιλέξετε έναντι άλλων μεγάλων και βαριών κινητών που ήδη υπάρχουν στην αγορά.

Δείτε επίσης: Τα Galaxy A35 και Galaxy A55 έρχονται με Gorilla Glass Victus+

Είναι πιθανό η Asus να κυκλοφορήσει ένα μικρότερο Zenfone 11 αργότερα μέσα στην χρονιά, αλλά η εταιρεία δεν επιβεβαιώνει ούτε το διαψεύδει. Το τελευταίο πραγματικά καλό μικρό σχετικά Android κινητό ίσως να μην υπάρχει πια, ή ίσως και να υπάρχει. Εν τω μεταξύ, κυκλοφόρησε ακόμα ένα μεγάλο Android κινητό – και είναι μια καλή συσκευή.

Asus Zenfone 11 Ultra

Η γοητεία ενός μεγάλου κινητού είναι η οθόνη του! Όσο πιο μακριά φτάνει το μάτι! Έτσι το Zenfone 11 Ultra – όπως και το ROG Phone 8 Pro – προσφέρει οθόνη OLED 6.7” ιντσών. Μπορεί να φτάσει τα 144Hz, αλλά μόνο σε λειτουργία παιχνιδιού. Τις υπόλοιπες φορές, ανεβαίνει μέχρι τα 120Hz ή, μιας και είναι οθόνη LTPO, μπορεί να κατέβει μέχρι και 1Hz για εξοικονόμηση μπαταρίας. Ωστόσο, έχει ανάλυση μόνο 1080p, οπότε δεν είναι τόσο ευκρινής όσο ο Android ανταγωνισμός με οθόνες 1440p, όπως το OnePlus 12 και το Samsung Galaxy S24 Plus.

Δείτε επίσης: Hard Case P28K: Smartphone με μπαταρία 28.000mAh

Μεγαλύτερα κινητά σημαίνουν και μεγαλύτερες μπαταρίες, και η Asus δεν σκοπεύει να αφήσει απολύτως κανένα παράπονο για την τεράστια μπαταρία των 5.500mAh του Zenfone 11 Ultra. Θα αντέξει όλη την ημέρα χωρίς να πέσει η μπαταρία κάτω από το 50%, θα μπορούσε να φτάσει και τις δύο ημέρες χρήσης. Υποστηρίζει επίσης ασύρματη φόρτιση – όχι όμως Qi2, αλλά απλή Qi 15W.

Ωστόσο το Zenfone κατέχει πιστοποίηση IP68 και αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο.

Το Zenfone 11 Ultra χρησιμοποιεί επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 3, τον κορυφαίο επεξεργαστή για κατασκευαστές Android, και το βασικό μοντέλο διαθέτει 12GB μνήμης RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3

Η συσκευή ίσως φράσει στα όρια των gaming δυνατοτήτων της με παιχνίδια όπως το Pocket City 2. Ο ορισμός εμπορικών ζωνών και η ρύθμιση του φορολογικού συντελεστή εισοδήματος μάλλον δεν είναι αυτό που είχε κατά νου η Republic of Gamers – παρόλα αυτά, το 11 Ultra χειρίστηκε άνετα κάθε εργασία που του ζήτησα.

Η κυρία ενόχληση που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος είναι το πόσο βαρύ και ογκώδες είναι.

Σχεδιαστικά, το Zenfone 11 Ultra είναι ένα ενδιαφέρον concept. Το ωραίο μπλε φινίρισμα και η ιδιαίτερη προεξοχή της κάμερας δείχνουν όμορφα όμως κοιτάζοντας τα καλύτερα παρατηρείτε ότι οι μαύρες άκρες και η προεξοχή της κάμερας φαίνονται να μην ταιριάζουν με το κομψό, ελαφρώς ματ πίσω panel.

Δείτε ακόμα: Η Motorola παρουσιάζει το smartphone καρπού και έχουμε απορίες

Κοιτάξτε όμως, μια θύρα ακουστικών Audio Jack 3.5mm! Εξακολουθούν να υπάρχουν!

Η Asus συμβαδίζει με τις τάσεις και περιλαμβάνει μερικές λειτουργίες AI στο 11 Ultra, όπως η μετάφραση κλήσεων που μοιάζει να λειτουργεί ακριβώς όπως η αντίστοιχη της Samsung. Είναι χρήσιμο να υπάρχει, αλλά η ακύρωση θορύβου AI για κλήσεις φαίνεται πιο γενικά χρήσιμη. Λειτουργεί και προς τις δύο κατευθύνσεις, βελτιώνοντας τον ήχο για τον ακροατή και τον ομιλητή – η αντίστοιχη λειτουργία της Google για το Pixel ακυρώνει μόνο τον θόρυβο από την άλλη άκρη της κλήσης, έτσι ώστε να μπορείτε να ακούτε καλύτερα εάν βρίσκονται σε θορυβώδες περιβάλλον.

Asus Zenfone 11 Ultra

Τα χαρακτηριστικά AI είναι ωραία, αλλά κάτι που είναι πιο σημαντικό για τους περισσότερους ανθρώπους είναι η κάμερα.

Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της κάμερας του Zenfone παραμένει η σταθεροποίηση τύπου gimbal. Κατά την εγγραφή βίντεο, εξομαλύνει τους κραδασμούς και τις κινήσεις απίστευτα καλά – και αν χρειάζεστε απόδειξη ότι λειτουργεί πραγματικά, μπορείτε να δείτε προσεκτικά τον κύριο φακό της κάμερας να κινείται.

Υπάρχει ακόμη και μια λειτουργία HyperSteady που διορθώνει μεγαλύτερες κινήσεις – το έντονο κούνημα της κάμερας προς τα εμπρός και προς τα πίσω μοιάζει απλά με μέτριο λίκνισμα. Περικόπτει σημαντικά το πλάνο και χρειάζεστε αρκετό φωτισμό για να τη χρησιμοποιήσετε, αλλά είναι ενδιαφέρουσα.

Δείτε ακόμα: Xiaomi 14 Ultra: Η Επανάσταση στη Φωτογραφία έρχεται με Κυκλικό Φακό

Εάν εξαιρέσετέ την εντυπωσιακή λειτουργία βίντεο, η φωτογραφία του 11 Ultra φαίνεται αρκετά μέτρια.

Οι αποκοπές σε λειτουργία portrait mode είναι εκπληκτικά καλές και το σύστημα επιλέγει αρκετά γρήγορα κλείστρα για να τραβήξει πολλές ευκρινείς φωτογραφίες. Ωστόσο, οι κάμερες του 11 Ultra συνολικά είναι λίγο ασυνεπείς – η αυτόματη ισορροπία του λευκού (white balance) πηδάει περιστασιακά και οι φωτογραφίες μερικές φορές έχουν μια πολύ φωτεινή, υπερτονισμένη εμφάνιση. Άλλες φορές όμως όχι! Αλλά αυτό είναι το πρόβλημα: Η ασυνέπεια.

Το ASUS Zenfone 11 Ultra διατίθεται σε Eternal Black, Misty Grey, Skyline Blue και Desert Sand και κοστίζει 999€ για το μοντέλο 12GB + 256GB στην Ευρώπη με έκπτωση 100 ευρώ προπαραγγελίας και 899 USD στις Η.Π.Α. Υπάρχει επίσης ένα μοντέλο 16 GB + 512 GB στα 1099€.

Δύσκολες μέρες για τα μεγάλα Android κινητά.

Διανύουμε την περίοδο των κυκλοφοριών μεγάλων Android κινητών, καθώς το Zenfone 11 Ultra έρχεται μετά τα Samsung Galaxy S24 Plus, S24 Ultra και OnePlus 12. Όλα χρησιμοποιούν το ίδιο chipset (τουλάχιστον το S24 Plus στις ΗΠΑ) και κανένα δεν διαθέτει οθόνη μικρότερη των 6.7″ ιντσών. Μπορώ ξεκάθαρα να προτείνω τρία από τα τέσσερα κινητά, αλλά για το Zenfone δεν είμαι σίγουρος.

Το Galaxy S24 Ultra είναι η προφανής επιλογή για κάποιον που θέλει το απόλυτο από το κινητό του. Το OnePlus 12 των 1000+ Ευρώ είναι η σωστή επιλογή αν θέλετε μεγάλη οθόνη και θέλετε να ξοδέψετε λίγο λιγότερο. Για όλους τους άλλους, υπάρχει το Galaxy S24 Plus – η δημοφιλής επιλογή που είναι εύκολα διαθέσιμη με διάφορες προσφορές και προγράμματα αναβάθμισης. Το Zenfone δεν καταφέρνει να ξεχωρίσει σημαντικά σε αυτή την κατηγορία.

Ίσως αν είχε μια εξαιρετική κάμερα, ή ίσως, έναν καινοτόμο σχεδιασμό που δεν μοιάζει με τίποτα άλλο στην αγορά. Το Zenfone 11 Ultra τα καταφέρνει καλά σε πολλά πράγματα, αλλά δεν ξεχωρίζει σε κανένα τομέα. Προς το παρόν, είναι απλά ένα ακόμα μεγάλο κινητό.

Πηγή: theverge

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS