ΑρχικήsecurityΗ κυβέρνηση της Κομητείας Washington θύμα κυβερνοεπίθεσης

Η κυβέρνηση της Κομητείας Washington θύμα κυβερνοεπίθεσης

Η κομητεία της Washington ανέφερε ότι η τοπική της κυβέρνηση έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης.

Δείτε επίσης: Η Κομητεία Rock διερευνά επίθεση ransomware

Οι υπεύθυνοι έλαβαν έγκαιρη προειδοποίηση να κλείσουν τους διακομιστές τους το πρωί της Τετάρτης. Τώρα διεξάγεται μια ομοσπονδιακή έρευνα.

Οι αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας επικοινώνησαν με τους υπεύθυνους της κομητείας στις 3 π.μ. για να αναφέρουν ότι υπήρξε μια παραβίαση ασφαλείας. Οι ηγέτες στην κομητεία Μπακς έλαβαν την ίδια τηλεφωνική κλήση, αλλά το σύστημα τους 911 ήταν επίσης στόχος. Το σύστημα 911 της Washington λειτουργεί πλήρως.

Λάβαμε επιβεβαίωση περίπου στις 3 π.μ. ότι πραγματοποιήθηκε μια απόπειρα phishing στους διακομιστές μας στην Κομητεία της Washington. Συνήθως αναφορές όπως αυτή προέρχονται από το τμήμα πληροφορικής, αλλά το τμήμα πληροφορικής επικοινώνησε μαζί μου για να πει ότι προέρχεται από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας. Τότε κλείσαμε τους διακομιστές μας“, δήλωσε ο Επίτροπος της Κομητείας Nick Sherman.

Δείτε ακόμα: Μια κομητεία του Wisconsin αντιμετωπίζει μια σοβαρή επίθεση ransomware

Το Δικαστήριο της Κομητείας Washington παρέμεινε ανοιχτό σήμερα, με ακροάσεις να πραγματοποιούνται και έγγραφα να υποβάλλονται με το χέρι.

Τονίζουμε ότι πολλές υπηρεσίες πραγματοποιούνται ακόμη σε χαρτί,” δήλωσε ο Sherman. “Οι αιτήσεις προστασίας από τη βία υποβάλλονται στα δικαστήρια με τυπωμένα έγγραφα και στέλνονται στην αστυνομία ώστε να εξυπηρετηθούν οι άνθρωποι. Ωστόσο, δεν μπορούν να καταγραφούν επίσημα στον διακομιστή και το cloud μας ακόμη.

Οι ηγέτες της κομητείας περιμένουν μια επίσημη ενημέρωση από την Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας για να δουν εάν πρόκειται για κυβερνοεπίθεση, επίθεση ransomware ή αν πρόλαβαν να ανακαλύψουν τη διαρροή εγκαίρως για να την αποτρέψουν.

Δείτε επίσης: Κυβερνοεπίθεση στη κομητεία του Ντάλας ερευνάται από την ανακριτική υπηρεσία

Μία κυβερνοεπίθεση σε επαρχία είχε σημαντικές επιπτώσεις. Καταρχάς, προκαλεί μια εκτεταμένη διακοπή των ψηφιακών υπηρεσιών, που επηρεάζει την παροχή βασικών δημόσιων υπηρεσιών. Επιπλέον, η επίθεση αυτή προκαλεί σημαντική οικονομική ζημιά, καθώς η ανάκτηση των δεδομένων και η επισκευή των ψηφιακών υποδομών απαιτεί τη δαπάνη μεγάλων ποσών.

Επιπρόσθετα, η εμπιστοσύνη του κοινού στην ικανότητα της επαρχίας να προστατεύσει τα ευαίσθητα δεδομένα και τις ψηφιακές υπηρεσίες της υφίσταται σοβαρό πλήγμα. Τέλος, η κυβερνοεπίθεση θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών, καθώς η διακοπή των υπηρεσιών θα μπορούσε να έχει επηρεάσει την ικανότητα της επαρχίας να αντιδρά σε έκτακτες καταστάσεις.

Πηγή: wpxi

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS