ΑρχικήsecurityΚυβερνοεπίθεση στη κομητεία του Ντάλας ερευνάται από την ανακριτική υπηρεσία

Κυβερνοεπίθεση στη κομητεία του Ντάλας ερευνάται από την ανακριτική υπηρεσία

Η κομητεία του Ντάλας είναι η πιο πρόσφατη δημόσια αρχή που έχει γίνει στόχος μίας κυβερνοεπίθεσης.

Δείτε επίσης: Grupo GTD κυβερνοεπίθεση: “Χτυπήθηκε” από το Rorschach ransomware;

Κυβερνοεπίθεση

Ο Δικαστής της Κομητείας, Clay Jenkins, εξέδωσε μια ανακοίνωση τη Δευτέρα αναφέροντας ότι η κομητεία ενημερώθηκε για την επίθεση πριν από 11 ημέρες και πήρε μέτρα για να την περιορίσει.

Ο Jenkins ανέφερε ότι η κομητεία προσέλαβε μια εξωτερική εταιρεία κυβερνοασφάλειας για να διεξάγει μια σφαιρική διερεύνηση για την παραβίαση και να καθορίσει το μέγεθος των επιπτώσεων.

Προς το παρόν, δεν αποκαλύφθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το μέγεθος της παραβίασης και οι αρχές της χώρας ανέφεραν μόνο ότι επηρέασε “ένα μέρος του περιβάλλοντός της“.

Η κύρια προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια και η προστασία των υπαλλήλων μας, των κατοίκων και του κοινού που εξυπηρετούμε. Έχουμε θεσπίσει αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας για την προστασία των συστημάτων και των δεδομένων μας και συνεργαζόμαστε στενά με ειδικούς κυβερνοασφάλειας και αρχές επιβολής του νόμου για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση“, δήλωσε ο Jenkins σε μια ανακοίνωσή του.

Δείτε ακόμα: Kwik Trip: Τα συστήματά της λειτουργούν κανονικά μετά την κυβερνοεπίθεση

Ο Jenkins ανέφερε ότι ο νομός επιθυμεί να περιμένει μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας, προτού μοιραστεί οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετικά με την επίθεση.

Καθώς η έρευνα εξακολουθεί να εξελίσσεται, δεν επιθυμούμε να κάνουμε πρόωρες υποθέσεις σχετικά με τον βαθμό της επίδρασης ή άλλες λεπτομέρειες, οι οποίες μπορεί να εξελιχθούν καθώς προχωρά η διαδικασία. Εκτιμούμε την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία που έχουμε καθιερώσει με τους κατοίκους και τους συνεργάτες μας και προσπαθούμε να διατηρήσουμε την ακρίβεια των πληροφοριών που μοιραζόμαστε. Η Κομητεία θα παρέχει ενημερώσεις μόλις διατεθούν περισσότερες πληροφορίες,” δήλωσε ο Jenkins.

κομητεία

Οι κοινοί στόχοι των κυβερνοεπιθέσεων σε κομητείες μπορούν να είναι ποικίλοι. Ένας από τους συνηθέστερους στόχους είναι οι τοπικές κυβερνητικές αρχές. Οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να αποσκοπούν στην παραβίαση των συστημάτων των κομητειών για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα ή για να παρεμποδίσουν τη λειτουργία των υπηρεσιών τους.

Δείτε επίσης: Κυβερνοεπίθεση διαταράσσει τις υπηρεσίες τοπικών νοσοκομείων

Επιπλέον, οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να στοχεύουν τα συστήματα υποδομής των κομητειών, όπως τα δίκτυα ενέργειας, τα δίκτυα νερού και άλλες υπηρεσίες δημόσιας υποδομής. Η παραβίαση αυτών των συστημάτων μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την κοινότητα, όπως η διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ή του νερού.

Επιπλέον, οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να στοχεύουν τα δίκτυα της τοπικής τηλεπικοινωνίας και των μεταφορών. Η παραβίαση αυτών των συστημάτων μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στις τηλεπικοινωνίες και στην κυκλοφορία, επηρεάζοντας άμεσα την καθημερινή ζωή των πολιτών.

Τέλος, οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να στοχεύουν τα συστήματα της υγείας και των κοινωνικών υπηρεσιών των κομητειών. Η παραβίαση αυτών των συστημάτων μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις για την παροχή υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας στους πολίτες.

Πηγή: nbcdfw

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS