ΑρχικήSecurityΗΠΑ: Κυρώσεις σε hackers που συνδέονται με την κινεζική APT31

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε hackers που συνδέονται με την κινεζική APT31

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις σε εταιρεία που χρησιμοποιείται ως κάλυψη από το κινεζικό Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας (MSS) για επιθέσεις εναντίον κρίσιμων υποδομών των ΗΠΑ. Το Office of Foreign Assets Control (OFAC) έχει, επίσης, υποδείξει δύο Κινέζους hackers (Zhao Guangzong και Ni Gaobin) που συνδέονται με την κινεζική hacking ομάδα APT31 και εργάζονταν ως εργολάβοι για την Wuhan Xiaoruizhi Science and Technology Company, Limited (Wuhan XRZ ). Οι hackers συμμετείχαν στις ίδιες επιθέσεις, “θέτοντας σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ”.

APT31 Κινέζοι hackers κυρώσεις

Ο Zhao Guangzong βρισκόταν πίσω από την spear phishing επιχείρηση της APT31, το 2020, που είχε στοχεύσει το United States Naval Academy και το United States Naval War College’s China Maritime Studies Institute“, δήλωσε το Υπουργείο Οικονομικών. Από την άλλη μεριά, ο Ni Gaobin φέρεται να βοήθησε τον Zhao Guangzong σε πολλές από τις κακόβουλες δραστηριότητές του στον κυβερνοχώρο, ενώ ο Zhao Guangzong ήταν εργολάβος στην Wuhan XRZ.

Δείτε επίσης: Κινέζοι hackers παραβιάζουν δίκτυα μέσω ευπαθειών ScreenConnect και F5 BIG-IP

Το Ηνωμένο Βασίλειο επέβαλε, επίσης, κυρώσεις στην Wuhan XRZ και στους δύο hackers της APT31 για στόχευση Βρετανών βουλευτών, χάκαρισμα της υπηρεσίας πληροφοριών GCHQ και παραβίαση των συστημάτων της Εκλογικής Επιτροπής του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί σήμερα να αποκαλύψει ότι το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας (NCSC) – ένα μέρος του GCHQ – αξιολογεί ότι τα συστήματα της Εκλογικής Επιτροπής του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν πολύ πιθανό να παραβιάστηκαν από μια οντότητα που συνδέεται με το κινεζικό κράτος μεταξύ 2021 και 2022“, αναφέρει ένα δελτίο τύπου.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορεί, επίσης, τους Zhao Guangzong, Ni Gaobin και άλλα πέντε άτομα (Weng Ming, Cheng Feng, Peng Yaowen, Sun Xiaohui, Xiong Wang) για τη συμμετοχή τους σε κακόβουλες επιχειρήσεις που συντόνισε η Wuhan XRZ σε ένα διάστημα περίπου 14 ετών. Αυτές οι επιχειρήσεις στόχευαν κρίσιμες υποδομές των ΗΠΑ, καθώς και αμερικανικές επιχειρήσεις και πολιτικούς. Επρόκειτο, κυρίως για επιθέσεις κατασκοπείας της Κίνας.

Η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας Lisa Monaco ανέφερε ότι εντοπίστηκαν περισσότερα από 10.000 κακόβουλα emails  που στόχευσαν χιλιάδες θύματα, σε όλο τον κόσμο. Οι επιθέσεις των Κινέζων hackers APT31 στόχευαν δημοσιογράφους, πολιτικούς αξιωματούχους και εταιρείες για να καταστείλουν τους επικριτές του κινεζικού καθεστώτος, να παραβιάσουν κυβερνητικά ιδρύματα και να κλέψουν εμπορικά μυστικά.

Δείτε επίσης: Οι Κινέζοι hackers Earth Krahang έχουν παραβιάσει 70 οργανισμούς

Το State Department προσφέρει ανταμοιβές έως και 10 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με τη Wuhan XRZ, τους hackers APT31 ή οποιονδήποτε από τους επτά Κινέζους hackers του MSS.

Ως αποτέλεσμα των σημερινών κυρώσεων, όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τα συμφέροντα στις Ηνωμένες Πολιτείες, που συνδέονται με καθορισμένα άτομα και οντότητες, έχουν παγώσει.

Οι ενέργειες του OFAC είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των ΗΠΑ, καθώς αποτελεί έναν από τους βασικούς μηχανισμούς για την αντιμετώπιση της κυβερνοεπίθεσης και της κυβερνοεγκληματικότητας.

Με την καταχώρηση των Κινέζων hackers APT31 και των άλλων υπόπτων, ο OFAC επιδιώκει να αποτρέψει περαιτέρω επιθέσεις εναντίον των κρίσιμων υποδομών των ΗΠΑ, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα την εμπλοκή της κινεζικής κυβέρνησης σε τέτοιες ενέργειες.

Δείτε επίσης: Ρώσοι, Κινέζοι και Ιρανοί χρησιμοποιούν AI εργαλεία για να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στο hacking

Η ενέργεια αυτή επίσης ενισχύει την ικανότητα των ΗΠΑ να αντιμετωπίζουν τις κυβερνοεπιθέσεις, καθώς παρέχει στις αρχές τη δυνατότητα να επιβάλλουν κυρώσεις σε άτομα ή οργανισμούς που εμπλέκονται σε τέτοιες δραστηριότητες.

Τέλος, οι κυρώσεις του OFAC δείχνουν στη διεθνή κοινότητα ότι οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να αντιμετωπίσουν την κυβερνοεγκληματικότητα και να προστατεύσουν την εθνική τους ασφάλεια.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS