ΑρχικήUpdatesApple: Δυνατότητα λήψης εφαρμογών απευθείας από ιστότοπους

Apple: Δυνατότητα λήψης εφαρμογών απευθείας από ιστότοπους

Η Apple ανακοίνωσε σήμερα τρεις πρόσθετες αλλαγές για τους προγραμματιστές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η μία εκ των οποίων θα επιτρέπει στους προγραμματιστές τη λήψη εφαρμογών απευθείας από ιστοσελίδες.

Apple λήψη εφαρμογών

Η Apple ενεργοποίησε πρόσφατα εναλλακτικές third-party εφαρμογές στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της νέας έκδοσης iOS 17.4, επιτρέποντας σε τρίτους να προσφέρουν εφαρμογές από διαφορετικούς προγραμματιστές, συμπεριλαμβανομένων και των δικών της εφαρμογών.

Δείτε επίσης: Apple: Προωθεί το Vision Pro ως λύση υγειονομικής περίθαλψης

Ουσιαστικά, πλέον, η Apple επιτρέπει σε third-party εφαρμογές να προσφέρουν μόνο τις δικές τους εφαρμογές μέσω της πλατφόρμας. Για παράδειγμα ένα στούντιο παιχνιδιών μπορεί να δημιουργήσει ένα δικό του app store στο iOS, προσφέροντας αποκλειστικά τα δικά του παιχνίδια.

Όταν κατευθύνουν τους χρήστες να ολοκληρώσουν μια συναλλαγή στον ιστότοπό τους, οι προγραμματιστές μπορούν επίσης τώρα να επιλέξουν πώς να διαμορφώσουν τις προσφορές, τις εκπτώσεις και τα προνόμιά τους. Από σήμερα, τα πρότυπα της Apple για τον σχεδιασμό αυτών των συνδέσμων προς ιστότοπους είναι προαιρετικά.

Οι προγραμματιστές θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να διανέμουν εφαρμογές απευθείας από τους ιστότοπούς τους, εάν πληρούν τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις της Apple. Αυτές περιλαμβάνουν τη συμμετοχή στο πρόγραμμα προγραμματιστών της Apple για δύο συνεχόμενα έτη ή περισσότερα, καθώς και την ύπαρξη μιας εφαρμογής με περισσότερες από ένα εκατομμύριο εγκαταστάσεις για iOS στην ΕΕ το προηγούμενο έτος. Επιπλέον, πρέπει να συμμορφώνονται με συγκεκριμένες απαιτήσεις, όπως η δημοσίευση ασφαλών πολιτικών συλλογής δεδομένων. Οι εφαρμογές που διανέμονται με αυτό τον τρόπο πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις της Apple, όπως όλες οι άλλες εφαρμογές iOS, και μπορούν να εγκατασταθούν μόνο από έναν web domain που είναι καταχωρημένος στο App Store Connect.

Apple λήψη εφαρμογών

Διαβάστε περισσότερα: Η Apple έφυγε με άδεια χέρια από τα Oscar

Οι εξουσιοδοτημένοι προγραμματιστές θα έχουν πρόσβαση σε API που θα διευκολύνουν τη διανομή εφαρμογών μέσω του διαδικτύου, την ολοκλήρωση με τη λειτουργικότητα του συστήματος, τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, την ανάκτηση δεδομένων και πολλά άλλα. Η διανομή μέσω διαδικτύου θα γίνει διαθέσιμη μετά την αναβάθμιση του λογισμικού προς το τέλος της άνοιξης, επιτρέποντας τη λήψη εφαρμογών απευθείας από μια ιστοσελίδα για πρώτη φορά στο iOS.

Οι πρόσφατες τροποποιήσεις αποτελούν μέρος του σχεδίου συμμόρφωσης με τον Κανονισμό για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA) της Apple και ισχύουν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: macrumors

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS