ΑρχικήHow ToiPhone: Πώς να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση στο Control Center στην οθόνη κλειδώματος

iPhone: Πώς να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση στο Control Center στην οθόνη κλειδώματος

Το Control Center σε iOS (iPhone) και iPadOS (iPad) επιτρέπει στους χρήστες να αποκτούν εύκολη πρόσβαση σε διάφορες ρυθμίσεις με ένα απλό πάτημα, ακόμα και όταν η συσκευή χρησιμοποιείται ή είναι κλειδωμένη. Μερικές από αυτές περιλαμβάνουν τη ρύθμιση της φωτεινότητας της οθόνης, τη ρύθμιση της έντασης του ήχου και την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της λειτουργίας ‘Μην Ενοχλείτε’.

Control Center iPhone iOS

Επιπλέον, το Control Center παρέχει πρόσβαση σε εφαρμογές όπως η Αριθμομηχανή και ο Φακός. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την αναπαραγωγή μουσικής ή βίντεο, να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την ασύρματη σύνδεση, το Bluetooth, τη λειτουργία πτήσης και πολλά άλλα.

Δείτε επίσης: iOS 18: Θα είναι τελικά το πιο σημαντικό software update στην ιστορία του iPhone;

Ωστόσο, η δυνατότητα αυτή μπορεί να επιτρέψει και τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες. Επομένως, όσοι ανησυχούν για το απόρρητο και την ασφάλειά τους, μπορούν να απενεργοποιήσουν την πρόσβαση στο Control Center στην οθόνη κλειδώματος του iPhone ή του iPad. Σε αυτόν τον οδηγό, θα δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone ή το iPad σας.
  • Μεταβείτε στο “Face ID & Passcode” (ή “Touch ID & Passcode” για παλαιότερες συσκευές με Touch ID).
  • Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής σας όταν σας ζητηθεί.
  • Εντοπίστε το διακόπτη δίπλα στο “Control Center” και απενεργοποιήστε το.
  • Επιβεβαιώστε την ενέργειά σας.

Η απενεργοποίηση της πρόσβασης στο Control Center του iPhone και iPad βελτιώνει την ασφάλεια της συσκευής αποτρέποντας μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Δείτε επίσης: iOS 17.4: Νέα emoji έρχονται στο iPhone

απενεργοποίηση Control Center

Επίσης, έχετε στο νου σας, ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Control Center όταν η συσκευή είναι ξεκλείδωτη. Η απενεργοποίηση της πρόσβασης ισχύει μόνο για την οθόνη κλειδώματος. Μετά το ξεκλείδωμα της συσκευής, έχετε κανονικά πρόσβαση.

Με την απενεργοποίηση της πρόσβασης στο Control Center του iPhone ή iPad, όλες οι άλλες λειτουργίες της συσκευής παραμένουν ανεπηρέαστες.

Δείτε επίσης: iPhone 16 Pro: Τα 10 νέα χαρακτηριστικά που θα φέρει

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι η απενεργοποίηση ισχύει για όλες τις λειτουργίες του Control Center. Δεν είναι δυνατό να απενεργοποιήσετε επιλεκτικά την πρόσβαση σε συγκεκριμένες λειτουργίες.

Πηγή: www.gadgetsnow.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS