ΑρχικήHow ToΓνωρίζατε ότι το Microsoft Excel έχει κρυφή κάμερα;

Γνωρίζατε ότι το Microsoft Excel έχει κρυφή κάμερα;

Η κρυφή κάμερα του Microsoft Excel σας επιτρέπει να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο από οποιοδήποτε φύλλο εργασίας, να το επικολλήσετε οπουδήποτε και να κάνετε τροποποιήσεις.

Microsoft Excel κάμερα

Αποτελεί μια απλή επιλογή στη γραμμή εργαλείων για γρήγορη πρόσβαση και είναι απίστευτα χρήσιμο, ωστόσο δεν είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή.

Διαβάστε σχετικά: Πώς να προστατεύσετε με κωδικό ένα αρχείο Excel σε Windows και Mac

Σημείωση: Αυτό δεν αναφέρεται στο εργαλείο Στιγμιότυπο οθόνης του Excel στην καρτέλα “Εισαγωγή εικόνων”. Το εργαλείο Στιγμιότυπο οθόνης μπορεί να δημιουργήσει αποκόμματα οθόνης, όμως δεν παράγει συνδεδεμένες εικόνες όπως το εργαλείο κάμερας.

Πώς ενεργοποιείτε την κάμερα στο Microsoft Excel;

– Μεταβείτε στην Αρχική οθόνη στο Excel, επιλέγοντας το “Αρχείο” από τη γραμμή μενού.

– Επιλέξτε τις “Επιλογές” από το κάτω μέρος της αριστερής πλαϊνής μπάρας. Στις “Επιλογές”, ανοίξτε τις ρυθμίσεις για τη γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης από τη λίστα στα αριστερά.

– Επιλέξτε το μενού “Επιλογή εντολών” και κάντε κλικ σε “Όλες οι εντολές”.

– Στην καρτέλα “Όλες οι εντολές”, μεταβείτε στην αλφαβητική λίστα και επιλέξτε την Κάμερα.

– Κάντε κλικ στο “Προσθήκη” ανάμεσα στα δύο πλαίσια για να ενσωματώσετε τη λειτουργία κάμερας στη γραμμή εργαλείων για γρήγορη πρόσβαση.

– Μεταβείτε σε ένα online spreadsheet και θα δείτε το εικονίδιο της κάμερας στη γραμμή εργαλείων Γρήγορης πρόσβασης.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την κάμερα του Microsoft Excel;

Microsoft Excel

– Ανοίξτε ένα υπολογιστικό φύλλο με τα δεδομένα που θέλετε να καταγράψετε και στη συνέχεια επικολλήστε τα αλλού. Έπειτα κάντε κλικ στην επιλογή “Κάμερα” στη γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης.

Διαβάστε ακόμη: Η CISA προειδοποιεί για ευπάθειες σε Chrome και Excel

Ανοίξτε το υπολογιστικό φύλλο, στο οποίο θα επικολλήσετε τα δεδομένα και επιλέξτε την τοποθεσία όπου θέλετε να τα επικολλήσετε. Ο δείκτης θα μετατραπεί σε ένα μικρό σταυρό. Σύρετε και αφήστε το σταυρό για να επικολλήσετε τα δεδομένα.

– Κατά την επικόλληση, μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε μορφοποίηση από την καρτέλα “Εικόνες”, προσαρμόζοντας έτσι την εμφάνιση των δεδομένων.

Το εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της λειτουργίας “Κάμερα” είναι ότι δεν προσφέρει απλώς στιγμιότυπο οθόνης, αλλά αποτελεί έναν τρόπο να συνδέσετε δύο φύλλα εργασίας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την “Κάμερα” στο Excel για συνδεδεμένα στιγμιότυπα

Microsoft Excel

Η χρήση της “Κάμερας” απλοποιεί σημαντικά τη χρήση των δεδομένων σας στα υπολογιστικά φύλλα. Δοκιμάστε το με ένα σύνολο κελιών δεδομένων ή ένα γράφημα σε ένα υπολογιστικό φύλλο. Η “Κάμερα” επιτρέπει να αντιγράψετε αυτά τα δεδομένα και να τα επικολλήσετε ως συνδεδεμένη εικόνα στο ίδιο υπολογιστικό φύλλο, σε διαφορετικό φύλλο εργασίας ή σε ένα εντελώς διαφορετικό φύλλο εργασίας.

Αφού επικολλήσετε την εικόνα στο σημείο που επιθυμείτε, δοκιμάστε να πραγματοποιήσετε μια τροποποίηση στα αρχικά δεδομένα ή στο γράφημα. Το στιγμιότυπο που επικολλήθηκε αλλού θα ενημερωθεί αμέσως.

Ακολουθούν ορισμένες πιθανές περιπτώσεις χρήσης:

– Συλλέξτε πληροφορίες από διαφορετικά φύλλα και συγχωνεύστε τις ως δυναμική εικόνα σε ένα κοινό φύλλο για παρουσίαση ή εκτύπωση.

– Δημιουργήστε δυναμικούς πίνακες εργαλείων που παρουσιάζουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, καθώς τα συνδεδεμένα δεδομένα ανανεώνονται.

– Δημιουργήστε μικρά γραφήματα εξάγοντας μια σύντομη αναπαράσταση ενός μικρού τμήματος από ένα πιο λεπτομερές γράφημα, παρέχοντας μόνο τις συγκεκριμένες πληροφορίες.

– Διαχειριστείτε μεγάλα σύνολα δεδομένων που είναι κατανεμημένα σε πολλά υπολογιστικά φύλλα και φύλλα εργασίας, εντοπίζοντας τα σημαντικά κελιά και παρακολουθώντας τα στιγμιότυπά τους.

Microsoft Excel κάμερα

Δείτε επίσης: Εσωτερική Ασφάλεια: Προειδοποιεί για χάκερς που στοχεύουν Google Chrome και Excel

– Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την “Κάμερα” για να επικολλήσετε δεδομένα σε έγγραφα Word και PowerPoint, όμως δεν θα συνδεθούν. Ωστόσο, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε παρουσιάσεις και reports με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Πηγή: lifehacker

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS