ΑρχικήinetEuro NCAP: Η οθόνη αφής στις λειτουργίες των αυτοκινήτων αυξάνει τον κίνδυνο...

Euro NCAP: Η οθόνη αφής στις λειτουργίες των αυτοκινήτων αυξάνει τον κίνδυνο ατυχημάτων

Το Euro NCAP εκφράζει ανησυχίες σχετικά με την αποκλειστική χρήση οθόνης αφής για τις λειτουργίες των αυτοκινήτων, που προηγουμένως ρυθμίζονταν χειροκίνητα, και υπογραμμίζει την ανάγκη για αλλαγές έως το 2026.

Euro NCAP

«Η υπερβολική χρήση οθόνης αφής αποτελεί πρόβλημα που επηρεάζει όλη την αυτοκινητοβιομηχανία. Σχεδόν κάθε κατασκευαστής αυτοκινήτων μεταφέρει τα βασικά χειριστήρια σε κεντρικές οθόνες αφής, γεγονός που καθιστά αναγκαίο για τους οδηγούς να αποσπούν την προσοχή τους από τον δρόμο. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο ατυχημάτων λόγω απώλειας προσοχής», δήλωσε ο Matthew Avery, διευθυντής του Euro NCAP, σχετικά με τη στρατηγική ανάπτυξης.

Διαβάστε ακόμη: Tesla: Υψηλότερο ποσοστό ατυχημάτων παρά την υποστήριξη Autopilot

«Οι μελλοντικές δοκιμές Euro NCAP που αναμένονται το 2026 αναμένεται να ενθαρρύνουν τους κατασκευαστές να χρησιμοποιούν και φυσικά χειριστήρια για τις βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου. Αυτό θα περιορίσει τον χρόνο απόσπασης προσοχής ενός οδηγού και θα προωθήσει την ασφαλέστερη οδήγηση», δήλωσε.

Το Euro NCAP δεν απαιτεί πλέον όλα τα χειριστήρια να ανήκουν σε αυτό. Ωστόσο, επιθυμεί να περιλαμβάνονται φυσικά χειριστήρια για τα φλας, τα φώτα προειδοποίησης, τους υαλοκαθαριστήρες, την κόρνα, καθώς και οποιεσδήποτε SOS λειτουργίες, όπως η λειτουργία eCall της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Tesla πιθανότατα διατρέχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο, καθώς πρόσφατα απέλυσε το προσωπικό που διαχειριζόταν τις λειτουργίες φλας και μετέφερε αυτές τις λειτουργίες στα απτικά κουμπιά του τιμονιού. (Η Ferrari επίσης διαθέτει τα φλας στο τιμόνι, αλλά δεν περιλαμβάνεται στη βάση δεδομένων του Euro NCAP, οπότε πιθανότατα δεν ασχολείται με αυτό.)

Euro NCAP αυτοκίνητα οθόνη αφής

Το Euro NCAP δεν είναι κυβερνητικός φορέας, επομένως δεν έχει την εξουσία να επιβάλει στις αυτοκινητοβιομηχανίες τη χρήση φυσικού ελέγχου για αυτές τις λειτουργίες. Ωστόσο, η βαθμολογία πέντε αστέρων που αφορά την ασφάλεια του Euro NCAP αποτελεί ισχυρό παράγοντα, παρόμοιο με το πρόγραμμα Top Safety Pick του Insurance Institute for Highway Safety στις ΗΠΑ.

Πηγή: arstechnica

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS